ugrás a tartalomhoz

Webszolgáltatás készítése

SWT · 2007. Szep. 12. (Sze), 21.14
Sziasztok!

Webszolgáltatást kell készítenem JAVA nyelven, és nem igazán tudom hogy hogyan álljak neki a dolognak. Van egy kevés J2EE és EJB ismeretem, programoztam már JSP oldalakat Eclipse-ben, de a web services témát nem igazán látom át...

Használandó környezet, szerver és adatbázis: Eclipse + JBOSS + PostgreSQL

Tudna valaki segíteni? Egy kis alapozásra lenne szükségem...
 
1

elég nagy téma

zila · 2007. Szep. 13. (Cs), 10.30
A webszolgáltatások témaköre elég tág. Indulásnak nézd meg a SOAP-ot és az XML-RPC-t attól fűggően, hogy milyen protokollal akarod/kell megvalósítani a szolgáltatásodat. Ezen felül a WSDL-re és talán UDDI-re is szükséged lesz, előbbi a webszolgáltatás leírója, ebben definiálod a szolgáltatás publikus metódusait és azok paramétereit, az UDDI pedig egy szolgáltatás nyilvántartó, ennek segítségével lehet keresni a szolgáltatások között. Készülj fel, hogy rengeteg XML file-t kell előállítanod, ismerned kell a DOM-ot, XSL-t, DTD-ket... Ha SOAP protokoll-t használsz, akkor érdemes egy pillantást vetni az Apache Axis projektre is.

Gottdank Tibor: Webszolgáltatások című könyve adhat valamennyi általános áttekintést a webszolgáltatásokról (ISBN 963-618-305-8) Sajnos ez elég régi könyv (2003), de az alapokhoz jó lehet.
2

Java alapú webszolgáltatások

Hodicska Gergely · 2007. Szep. 13. (Cs), 21.18
JAVA-hoz van egy jó könyv: Java alapú webszolgáltatások.


Üdv,
Felhő
4

saját tapasztalat

winston · 2008. Május. 22. (Cs), 18.41
tapasztalataim szerint valóban jó könyv, nem csak javára, de elég jól körüljárja a webszolgáltatásokat általában is. (értsd: pl php alapú webszolgáltatásoknál is hasznos csomó dolog, bár most nem ez a téma)
3

tutorial

akos.tajti · 2008. Május. 22. (Cs), 16.48