ugrás a tartalomhoz

Weboldal menedzselés ftp nélkül

Blackfriar · 2007. Szep. 7. (P), 17.47
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, lehetséges-e ftp nélkül, távolból hozzáférni és szerkeszteni egy weboldal fájljait.
Ha igen, akkor mi módon.
 
1

WebDAV

vbence · 2007. Szep. 7. (P), 18.05
A DAV-ot erre találták ki. HTTP fölött tudsz vele fájlműveleteket (töbekközött) végezni, tehát működik http proxyn keresztül is. Ha van PHP-d a szerveren, létezik WebDAV impelentáció PHP-ben, ezt felrakod és akár windowsban meghajtó-betüt is adhatsz neki.

Nekem is van egy tesztelés alatt lévő implementációm, ha nem működne valamilyen módon amit találsz.
2

erre kíváncsi volnék

Fraki · 2007. Szep. 8. (Szo), 00.56
Nekem van apache-os webdav-om, de azt csak hálózati mappákba tudtam windowsból bekötegelni, és a kontext menüje a fájloknak is nagyon limitált, olyan, mint az ftp mappáké.
3

Same shit

vbence · 2007. Szep. 8. (Szo), 02.13
Semmiképpen sem tudsz többet vele, mint az apache DAVjával. Betűjelet szintén hálózati mappaként adhatsz neki. Az előnye ebből a szempontból csak annyi, hogy mod_dav nélkül tárhelyen is tudsz davolni vele.
4

WebDAV

Blackfriar · 2007. Szep. 8. (Szo), 16.35
Köszönöm a választ, csak az a gondom, hogy a neten keresgélve a szokásos, össze-vissza hablatyoló, félidióta "leírásokat" találtam, amiket valószínűleg azok sem értenek, akik járatosak az adott témában. Egy szó mint száz, még mindig csak kapisgálom a dolgot, és nem hinném, hogy én vagyok a gyengeelméjű.
5

Apache és DAV

vbence · 2007. Szep. 8. (Szo), 17.06
Kérdés, hogy hozzáférsz-e a hostod beállításaihoz (vagy tudsz-e htaccess-t). Ha igen, és telepítve van a mod_dav, akkor egy egyszerű

DAV On
sorral már aktiváltad is. Persze kell egy Limit és hozzá kaxpcsolódó direktívák, amik a jelszót állítják be, hogy ne tudjon boldog-boldogtalan módosítani/törölni.

A másik a jogok kérdése. Ha nem a "www" user a tulajdonosa a fájloknak, akkor szükség van a "modify by everyone" flagre (bővebben a unix fájl jogosultságoknál), hogy módosítani tudjál DAV-on keresztül.
6

Linux

janoszen · 2007. Szep. 9. (V), 09.51
Tudom, hogy nem leszek népszerű a Windowsosok körében, de ha Linuxot használsz, be tudsz mountolni akár egy FTP könyvtárat valahová... SFTP/SCP-ről nem is beszélve. Nem tudom, létezik-e ilyen Windows alá, nézz utána. Elvileg Windows XP-ben "hálózati hely"-ként tudsz csatlakozni FTP-hez is, bár lehet hogy csak a Prof tud ilyet.
7

Valóban

Blackfriar · 2007. Szep. 10. (H), 19.25
Köszi a választ. Azt én is láttam, hogy Linux esetén egyszerűbb a helyzet.