ugrás a tartalomhoz

kép a képen

pepezoli · 2007. Szep. 7. (P), 06.31
Sziasztok!

Bocsi, de még csak most kezdtem ezt az egészet. A segítségeteket szeretném kérni. Egy web oldalt tervezek, amin el kellene helyeznem egy nagyobb képet, majd arra több kicsit. Ezek lennének a menüpontok. Valahogyan fölé kellene úsztatnom őket.Milyen parancsokkal tudom ezt megvalósítani? Ezen kívül azt kellene megoldanom, hogy ezek a menüpont-képek ne téglatest formájú, hanem mindenféle alakzatúak legyenek. Hogyan tudok egy képet így elmenteni, milyen formátumban célszerű? Köszönöm a segítséget…
 
1

Úgy érzem elsőre egy kicsit sok infóra lenne szükséged

Thoer · 2007. Szep. 7. (P), 07.00
A következőket kéne szerintem tenned:

1. Először sajátísd el az alapokat: HTML, CSS. Jó könyvet/leírást nem tudok mondani, de rengeteg van. Ha angolul jól tudsz, akkor kezdheted itt például:
http://www.w3schools.com/html/
http://www.w3schools.com/css/

2. Aztán el kell olvasnod ezt a cikket úgy hússzor, hogy lásd hogy mi egy oldal felépítésének helyes sorrendje, folyamata:
http://weblabor.hu/cikkek/designbolkeszoldal

3. Utána ha elakadsz egy problémánál, akkor összeszeded pár kulcsszóban a gondodat és rákeresel a guglin.

4. Ha nem találsz semmi hasznosat akkor kérdezz itt.


Előre mondom: A képek minden elterjedt formátumban téglatest alakúak, maximum átlátszó lehet itt-ott, de weben az sem jellemző.
2

Mindenesetre

Ronyn · 2007. Szep. 7. (P), 08.55
Ha sima képekröl van szo,akkor az alap/nagyobb képet berakod háttérnek(div vagy body background-image) a kisebb képeket meg egyszerüen ráteszed,egy képszekesztővel tudsz belöle kivágni/átlátszová tenni részeket,igy olyan alakunak "látszik" amilyennek akarod...
4

kép a képen

pepezoli · 2007. Szep. 9. (V), 22.07
Az még megy is, hogy kivágok egy képet, de ami nem kell, azt fehér háttérrel menti el, és úgy is jelenik meg mint kép.
5

kep a kepen

pepezoli · 2007. Szep. 9. (V), 22.10
Köszönöm a válaszokat mindenkinek...
6

kép a képen

pepezoli · 2007. Szep. 9. (V), 23.55
Szöveget tudok igazítani, háttér rendben. Az oldal elrendezése ugyanaz, mint amit most látsz a képen. 3 hasáb(bordó, piros, bordó), oldalt keskenyebb sávokkal. Igazából nem tudom, hogy hogyan valósítsak meg egy olyan fejlécet, amelyen van egy színes kb. 6 cm-es kör ami rálóg 1/3ig a bal oldalsó kb. 6cm-es más színű margóra, majd alá 1/3-ig beszurkálva körben 5-6 ugyanilyen csak kisebb kb 2cm-es körlap(menüpontok) van helyezve, minden kör (alsók/felsők) árnyékot vetnek. A nagy kör(téglataest hátterű)-képet még kicsúsztattam a bal margóra a z-index segítségével, de a kis köröket így nem tudom alá helyezni(mert van kocka háttere).Ha csak ráhelyeznék egy feliratot a képekre, az egyszerű lenne, de itt az egész kép kellene kör alakban-mondjuk benyomódnia, ha rákattintok.Ezért kérdeztem, hogy egyáltalán lehet-e kör alakú képeket menteni, azt egymásra úsztatni? A problémám, lehet, nem is annyira programozási, mint inkább megvalósíthatósági első körben, de ha tudtok valami konkrétat javasolni, akkor örülnék neki. Küzdjek-e vele, kivitelezhető, vagy más megoldást keressek? Ha segít valaki, szívesen elküldöm jpg-ben a tervet.Köszi
7

tedd ki valahová

zila · 2007. Szep. 10. (H), 08.47
Jó lenne, ha a design-t kitennéd valahová és megírnád ide a linkjét, több szem többet lát alapon. (Nem vagyok híve a magán segítségnek, abból a kérdezőn kívül senki nem tud tanulni)
3

A képek mindig téglaalakúak, imagemap a szabálytalanalakú l

Jano · 2007. Szep. 7. (P), 10.41
A képek mindig téglaalakúak. Sőt a HTML-ben minden elem tégla alakú.
Ha olyan képet látsz ami nem tégla alakú ott arról van szó, hogy bizonyos részek átlátszó pixelekből állnak. Átlátszó pixeleket gif és png formátumban tudsz használni, jpg-ben nem.

Ha mégis szeretnél nem téglalap alakú területeket létrehozni, mert pl egy országtérképen az országra szeretnél kattintani az imagemap-re guglizz.