ugrás a tartalomhoz

Mozillában jelenik csak meg jól az oldal

sonka · 2007. Aug. 13. (H), 22.54
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Én még csak barátkozok a honlapkészítéssel, de megkért egy ismerősöm, hogy csináljak neki egy oldalt. Mozzilla firefoxba jól bejön, de IE-be és operába szétcsúszik. Mit lehet csinálni vele, hogy jó legyen. Hogy működik az a böngészőre optimalizálás? Az oldal címe: www.alarmsecret.hu
Nem akarok szégyenbe maradni elötte.

A segítséget előre is köszönöm: Sonka
 
1

A koncepció hibás

Nagy Gusztáv · 2007. Aug. 14. (K), 00.40
Először is kezdjük ott, hogy a címnek BESZÉDESnek kellene lennie. Szerinted mi lenne, ha minden fórum kérdés ennyi (semmi) információt tartalmazna a problémáról?
Másodszor ott folytatom, hogy a táblázatos oldalelrendezés eléggé elavult. Ha most kezded tanulni a honlapkészítést, nagy kár lenne eleve elavult dolgokat betanulni. Az oldal elrendezést mindenképpen DIV-ekkel és CSS-el kellene megtervezni.
Nézd meg pl.
http://weblabor.hu/blog/20040810/stupidtables
5

Köszi

sonka · 2007. Aug. 14. (K), 22.11
Köszönöm a segítségeket, meg a jó tanácsokat!

Sonka
2

Pár jótanács

Jano · 2007. Aug. 14. (K), 08.01
Ne használj animálodós képeket, mint a Knight Rider effektes elválasztó csíkok mert nagyon zavaró az olvasó számára a mozgása.
A fejlécre az "otvarul néz ki" kifejezést tudom csak használni. Olyan mintha egy nagyon pici képet nagyítottál volna nagyon nagyra és ettől pixelesek lettek a betűk.
A termékeket mutató kis képeket egy képszerkesztővel te magad kicsinyitsed le, mert a bőngészők által történő kicsiníités rettentő ronda.
Ne legyen 2 nyitó oldal. Főleg, hogy az első ennyire gagyi. Jó a szöveg ami rajta van (Tudta-e) de ezt tegyed a következő oldalra.
A cégvezetőnek mond meg, hogy ne a tv-net-es email címuket használják ha már egyszer van domain-juk.
3

bongeszore optimalizalas??

bandi · 2007. Aug. 14. (K), 09.16
Azt hittem, hogy mar tul vagyunk 1998-on. Nincs ertelme annak, hogy erre vagy arra a bongeszore optimalizalsz.
4

Kezd máshogy

HSLaszlo · 2007. Aug. 14. (K), 09.21
sajnos ismét mutatsz arra egy példát, hogy honlapot készíteni bárki tud, különösebb tudás és jópár év gyakorlat felesleges. A barátodat - megrendelődet - is sajnálom, mert majd csodálkozik egy idő után, miért beszélnek máshol arról, hogy milyen hatékony egy weboldal, ő ebből keveset fog tapasztalni.
De, hogy segítsek is, javaslom, kicsit máshogy fogj hozzá. Egész kiváló template-eket lehet letölteni, pl.:
http://www.free-css-templates.co.uk/
http://www.oswd.org/
http://www.openwebdesign.org/
oldalakról, itt válassz ki egy neked tetszőt, és azt alakítgasd át. Közben lesz lehetőséget tanulni azt a technikát, amiről Gusztáv beszélt. Mellesleg megjegyzem, hogy a weboldaláról kiváló oktató anyagot tölthetsz le ... (web programozás jegyzet menüpont, jobb oldalon)
6

Köszi

sonka · 2007. Aug. 14. (K), 22.12
Meg Nektek is köszi.

Sonka
7

Még egy ötlet.

szabozee · 2007. Aug. 17. (P), 22.41
Javaslom nézz rá erre az oldalra.
Drupal
Szerintem a megrendelő is jobban fog örülni, és neked is nagyobb lesz a sikerélményed -és kevesebb a munkád vele-, ha profi programozók által készített CMS rendszert üzemelsz be neki. Ma már nem igazán tanácsos egyedül teljesen egyedi fejlesztésbe fogni, mert olyan magasak az elvárások hogy szinte teljeíthetetlen. Ráadásul miért csinálnál meg "rosszul" olyan dolgokat, amit más már jól megcsinált?
8

Köszi

sonka · 2007. Aug. 19. (V), 10.06
Köszi!
Sonka