ugrás a tartalomhoz

Űrlapmezők elküldésének szabályozása

Tbaloo · 2007. Júl. 10. (K), 14.09
Sziasztok!

A következő feladatot szeretném megvalósítani:
Adott egy dokumentum lista. Minden dokumentumnak módosítható a címe és szerzője. Szeretném, ha a felhasználó közvetlenül tudná szerkeszteni ezeket az adatokat, ezért a listát úgy valósítanám meg, hogy a dokumentumok adatai rögtön szövegdobozokban jelenjenek meg. Mindez egy űrlapon belül.
Van-e nem AJAX-os mód arra, hogy csak a felhasználó által módosított mezők kerüljenek elküldésre? Vagy ez tipikusan AJAX-os feladat?

köszi,
baloo
 
1

AJAX

vbence · 2007. Júl. 10. (K), 14.15
A leírt feladatnak a világon semmi köze az AJAX modellhez. Szerintem te arra gondolsz, kell-e hozzá JavaScript. Igen, kell, és ez így van jól.
2

inplace editor

Jano · 2007. Júl. 10. (K), 14.20
Azt szokták csinálni, hogy alapból a szerkesztendő dolog sima szöveg és ha rákattintasz akkor lecseréli/a helyére rak aegy inputot amibe beleírja a szöveget. Ha erre okézol akkor azt elküldheted egyből AJAX-szal.

Keress inplace editor-ra.
3

nem AJAX-os mód

Tbaloo · 2007. Júl. 10. (K), 14.41
Ez nekem is eszembe jutott. Viszont (egyelőre) AJAX mentesen szeretném megvalósítani. Nem lesz túl felhasználóbarát, de szerintem még mindig jobb, mintha egy új oldalra kéne irányítani a felhasználót, ahol az adott dokumentum tulajdonságait módosíthatja.
4

ha nem ajax...

zila · 2007. Júl. 10. (K), 15.28
... akkor mi a probléma?

Vagy soronként csinálsz egy form-ot és minden sor mögé egy 'Módosít' gomb-ot ami egyszerűen elküldi az adott formot a szervernek, ami ugyanezt az oldalt hozza vissza a módosítás után, vagy a szövegdobozok onChange eseményére kötsz egy js-t ami elteszi a módosított sor id-ját, és a módosításokat egy-egy hidden mezőbe egy _másik_ formban, majd a form alján lévő gomb a hidden mezőket tartalmazó formot küldi el a szervernek.