ugrás a tartalomhoz

K&H bankkártyás fizetés integrációja

gecko78 · 2007. Jún. 26. (K), 11.42
Hali,
Van egy webshopnak nem nevezhető oldal, inkább olyan játszótér jellegű dolog, ahol lehet vásárolgatni ezt-azt. Első lépés volt a PayPal, de Mo-n korlátokba ütközött az ügyfél, így a khb-vel kötött szerződést online fizetéshez. A bank adott dokumentációt, ami alapján meg lehet elméletileg csinálni az integrálást. Ez tele van Javá-val... amihez én vajmi keveset értek, így azt se tudom, hol, hogyan kellene lefuttatni a kulcsgeneráló, meg efféle cuccokat.
Kérdésem, csinált-e már valaki KHB-s banki fizetés integrációt, és ha igen, és működött is, le tudná-e vakkantatni a menetét, vagy esetleg példákkal előhozakodni?
A nyomravezetőnek hajlandó vagyok fizetni egy megbeszélt összeget. Kihangsúlyozom, nem azt kérem, hogy csinálja meg valaki helyettem, hanem egy érthetőbb megfogalmazást szeretnék olvasni, mint a bank doksija (legfőképpen a Java-s részére értem).
köcce
 
1

PayPal

zila · 2007. Jún. 26. (K), 12.18
Sajna segíteni nem tudok, de pont PayPal-t tervezek egy most körvonalazódó projekthez. Meg tudnád mondani mi volt a korlát PayPal-nál (eddigi információim szerint mind a fizetés, mind a fogadás teljeskörűen támogatott Mo-n...)

A levlistákon egyébként volt szó a K&H fizetésről:
Találati lista
2

paypal

gecko78 · 2007. Jún. 26. (K), 12.24
sajnos a paypal csak usa-ban, és uk-ban bízik, így az összes többi, "támogatott" ország (köztük Mo is) összegkorlátokba ütközik, bizonyos összeg felett nem engedi a fizetést (mondjuk, sokan meg is adták ennek az alapját). A pontos határt nem tudom, pártízezer forintról van szó, ami jelen esetben nálam jelentős, mert akár százezer feletti tételekről is lehet szó, így kell bankkártyás fizetés is a fejlesztett oldalra...
3

Vásárlási limit

janoszen · 2007. Jún. 27. (Sze), 00.01
Valszeg a legtöbb felhasználónál bele fogsz futni a napi bankkártya limitbe, ami default azt hiszem 50000 Ft.
4

tökmindegy

gecko78 · 2007. Jún. 27. (Sze), 00.06
az már engem nem érdekel, legyen ez a megrendelő magánügye. Nekem az lenne a dolgom, hogy megcsináljam, amit kér:/
5

bankártyás nem bonyolult

amonrpg · 2007. Jún. 28. (Cs), 07.05
Nem igazán értem, minek a menetét szeretnéd olvasni, de megpróbálom. :D

- webshopban a vásárló összeszedi a cuccokat, amit meg szeretne venni
- te ezt eltárolod valahol, miután mindent kiszámoltál
- összeállítod a K&H-s meghívandó URL-t (benne az összeggel, valutanemmel, etc)
- fogod az URL-t, és egy eccerű' shell_execcel átadod a kulcsgenerátornak, ami visszaadja a kulcsot (gondolom nem okoz gondot a shell_exec után hozzájutni a kulcshoz... :))
- hozzácsapod az URL-hez a generált kulcsot
- header location-nel elküldöd a bankhoz
- a banknál megadott URL-ek egyikére ér vissza az ügyfél (vagy vissza se jön, ha közben bezárta a böngészőt)
- a visszatérés után visszahívod a bankot a check-URL-en, megadva a tranzakció számát, a bank meg megmondja, hogy mi a helyzet a fizetéssel
- update-led az adott order-t a visszakapott státusz alapján

A lényeg a kulcsgenerátorral annyi, hogy a szerver üzemeltetőjének be kell állítania egy JRE-t, hogy tudj futtatni JAVA programot. Ez sem tart 5 percnél tovább.

Érdemes még csinálni olyan szekciót, ahol a vásárló is meg tudja, mi a státusza a megrendelésének.
Esetleg a sikertelen fizetést újra megpróbálhatja.

Alternatív megoldásként szóba jöhet, hogy átírod a kulcsgenerátort PHP-ba, és akkor nem kell shell_exec-elni. Ha jók az emlékeim, nem túl bonyolult, bár én már több, mint 3 éve csináltam K&H-s fizetést utoljára.
6

majdnemhogy...

gecko78 · 2007. Júl. 2. (H), 10.31
hát, odáig még okés minden, hogy összeszedi, és időközben kiderítettem ezt a shell exec dolgot is, csak közbejött egy olyan akadály, hogy a rendszergazdák nem hajlandóak java-t telepíteni a szerverre, úgyhogy költözni fog az oldal, mielőtt neki lehetne fogni a kulcsgenerálásnak.
Egyébként köszönöm szépen, ez volt idáig a leglényegretörőbb leírás, amint lesz java-s szerver, ezek alapján valószínűleg már menni fog a dolog.
7

Tudsz esetleg segíteni

delspam · 2008. Szep. 24. (Sze), 13.33
Helló!

Tudom régi a topic de nekem most ugyanezt a dolgot kellene beüzemelnem, neked annak idején sikerült összehozni, esetleg némi útbaigazítást tudsz adni?

Helló
8

Java helyett PHP

wolferi · 2011. Jún. 27. (H), 12.51
Tudsz segíteni a PHP ban való kulcsok elkészítésében?
Mivel a szerver üzemeltetőm, kötve hiszem, hogy bekapcsolja a 2 szép szememért!