ugrás a tartalomhoz

Apache - Virtuális Host

mpdt · 2007. Jún. 23. (Szo), 13.58
Sziasztok !

Telepítettem egy windows-ra egy szerver programot . A program neve : AppServ . Ha jól vagyok informálva akkor létezik egy "trükk" ,hogy ha beállítom a httpd-vhosts.conf -ban a következőket ,akkor nem kell domain nevet regisztrálnom (nos ebben a témában nem vagyok jó tehát ezt most nem tudom menyire igaz) :
<VirtualHost *80>
ServerAdmin webmaster##kukac##mail.smallco.com
DocumentRoot c:\appserv\www
ServerName www.akarmilehetacim.hu
ErrorLog C:\AppServ\Apache2.2\logs\error_log
TransferLog C:\AppServ\Apache2.2\logs\access_log
</VirtualHost>
Az alapbeállításokat már elvégeztem ,de sajnos a www.akarmilehetacim.hu-t nem tudom elérni :S . A routeren engedélyeztem a 80-as portot ami a (HTTP)-hez kell.

Elvileg a httpd.conf-ban is kéne valamit engedélyezni de ezt nem tudom ,hogy mit .

Egy dolgot találtam ami egy httpd-vhosts.conf file re mutat :

- Eredetileg így volt :
# Virtual hosts
#Include C:/AppServ/Apache2.2/conf/default/httpd-vhosts.conf
- Erre módosítottam :
# Virtual hosts
Include C:/AppServ/Apache2.2/conf/default/httpd-vhosts.conf
 
1

folyt...

mpdt · 2007. Jún. 23. (Szo), 14.00
Ha erre van egy jó megoldás akkor lécci segítenétek nekem ? Előrre is THX !
2

Nem egészen igaz

zila · 2007. Jún. 23. (Szo), 14.13
Nos, az, hogy nem kell domain nevet regisztrálni az nem teljesen úgy van ahogy gondolod :)

Természetesen, nem kell regisztrálnod a www.akarmilehetacim.hu-t, de azért mégis valahogy meg kell mondanod a gépednek, hogy merre találja ezt a címet. Ezt vagy egy saját DNS szerver telepítésével tudod elérni, vagy felveszed a hosts file-ba ezt a nevet és a hozzá tartozó IP címet. A hosts file a \Windows\system32\drivers\etc\ könyvtárban található, ide beírod:
1.2.3.4 www.akarmilehetacim.hu

az 1.2.3.4 az apache szerver ip cime. Ezt mindenkinek meg kell tennie, aki el szeretné érni a www.akarmilehetacim.hu szervert, ezért ez maximum fejlesztéshez ill, kis baráti társaság "zártláncú" websitejaihoz lehet megfelelő, akik beállíthatják a hosts fileban az ip-t. természetesen magán az apache-ot futtató gépen is vedd fel ezt a bejegyzést a hosts fileba.

További olvasnivaló
3

1000 THX

mpdt · 2007. Jún. 23. (Szo), 14.20
Szia!

Nagyon köszönöm a segítséged , működik :)
9

És ha a másik gépen nincs apache?

Qkac · 2011. Nov. 30. (Sze), 16.23
Adott az egyik gép amin fut az apache szerver.
Az ott beállított virtual hostot szeretném elérni egy másik gépről (amin nincs apache)

A kliens gépről elérem az apachos gép localhostját, ha beírom a böngészőbe a gép e-mail címét. De hogy tudnám az apachos gép egyik virtual hostját elérni aminek a szerver neve mondjuk test.loc?

Ahogy írtad a kliens gép host fájlában fel kellene venni az ip-hez tartozó host nevet ami nekem jó megoldásnak tűnik, de akkor a kliens gépen nem kell apachot futtatni?, mert nekem így nem működik sajnos :S DNS szervert sem szívesen telepítenék csak két gép és egy router között szeretném megoldani hogy az egyik gép lássa a másik webszerverén futtatott weblapokat belső hálózaton belül.
10

nem kell

Poetro · 2011. Nov. 30. (Sze), 16.38
Nem kell telepíteni semmit. Elég ha azon a gépen, ahonnan csatlakozni akarsz az /etc/hosts fájlban be van írva a domain-hez az URL. Például próbáld ki, hogy az ip-hez meg az Apache futtató gép IP címét, a domain-hez pedig, hogy google.com. Ekkor minden Google-ra tett látogatásod az Apache-ot futtató gépre fut be.
4

Van 1 gond ...

mpdt · 2007. Jún. 23. (Szo), 20.50
Üdv , megint én .

- Az a gondom ,hogy ez a megoldás csak belsőhálózaton működik , a apache2-ő mappájában a httpd-vhosts.conf-ban külön nem kell csinálni valamit ? A domain.hu ellenörzőjébe meg sajnos nem látszódik ,hogy foglalt a domain név. Meg más se érte el a címet :s . Mit kéne tennem ,hogy működjön ?

A 80-as portot kiengedtem , és ip szerint más is látta az általam feltett index.php-t , de virtuális domain név szerint ,csak belső hálózaton működik .

Ezt nem lehetne még valahogyan orvosolni ,hogy látható legyen más számára is a domain név és az oldal ?

Előrre is thx !
5

domain.hu

janoszen · 2007. Jún. 23. (Szo), 21.36
A domain.hu-ba való regisztráláshoz meg kell venni a domain nevet. A hosts fájlodban beállított érték csak nálad látszik, másoknál nem. Arról nem is beszélve, hogy az otthoni IP címed valószínűleg mindig változik. Kerülő megoldásként a DynDNS szolgáltatással el tudod érni amit szeretnél, de csak subdomainre.
6

ha nem foglalt akkor nem is létezik

randomly · 2007. Jún. 23. (Szo), 21.36
Szia!

Ha nem foglalt akkor nem is létezik.
regisztráld be és akkor mindenki látni fogja.
Ellenkező esetben pedig senki, csak akinek Te adod meg dns információt. p. hosts file. vagy el küldöd emailban a géped IP címét.

Vagy használsz pl no-ip.com szerű programot.

rand
7

. . .

mpdt · 2007. Jún. 23. (Szo), 22.11
Rendben beregisztrálok egy rendes nevet . Ha a regisztráció megvan akkor a megadott IP címet lehetőség van még módosítani ? Mert több gép fut belsőhálózaton és nem szeretném UDP-re állítani mert akkor lehetséges az IP cím ütközés és ezt nem szeretném .

Tehát : Beregisztrálok egy nevet : www.vmi.hu . Megadok egy IP címet . A fő kérdés ,hogy a megadott IP címet amit a domain név regisztálásakor adtam meg azt van-e lehetőség módosítani ?
8

DNS

janoszen · 2007. Jún. 23. (Szo), 22.23
Az IP címet a DNS szervered mondja meg, amit Neked kell felttartani vagy bérelni. Hogy tudsz-e változtatni, az rajtad áll. Mint ajánlottam, nézd meg a DynDNS szolgáltatásait.

Ja és légyszi adj rendes címet a hozzászólásaidnak, mert az kerül be többek között az RSSbe.