ugrás a tartalomhoz

Biztonság a spamek ellen vendégkönyv esetén.

millye · 2007. Jún. 20. (Sze), 11.52
Üdv mindenkinek.

Több weboldalon is láttam, hogy az űrlap kitöltésénél (mondjuk egy vendégkönyv esetén) egy képről leolvasott kódot kell megadni egy beviteli mezőben. Az üzenet csak akkor van regisztrálva a vendégkönyvbe, ha a beírt kód helyes.
Hogyan működik egy ilyen rendszer? Az én vendégkönyvem csak egy szöveges file-t használ az üzenetek tárolására és nem rendelkezik ilyen védelemmel, ezért aztán gyakran kell "takarítsak benne".
Szóval... Hogyan működik? Van egy pár kép számokkal meg betűkkel amelyeket haotikusan megjelenít (minden bejgyzéskor egyet). A beírt kódot mivel kell összehasonlítani? Hol lehet erről többet megtudni?

Köszönettel,
További kellemes napot.

Millye
 
1

Keress

janoszen · 2007. Jún. 20. (Sze), 12.48
Olvass vissza a fórum témákban, rengeteg megoldás volt kitárgyalva nem is olyan régen. Amit Te keresel, az a Captcha, viszont akadálymentességi aggályokat vet föl.

Ami a szöveges tárolást illeti, azzal illik vigyázni, különösen az escapelést tekintve, hogy ne tegyen be valaki véletlenül olyan karaktert, amit a visszaolvasásánál félreértelmezel.

Kb. ennyi. Ja, viszont a témádat totál rossz helyre küldted be, mert a hozzászólás az nem levélküldés... majd a szerkesztők remélhetőleg átrakják.