ugrás a tartalomhoz

scrollbar kép-háttérrel?

levipadre · 2007. Május. 1. (K), 21.48
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy gördítősávot szeretnék egy oldalon elhelyezni,de nem az alapértelmezett szürke háttérrel, hanem általam készített képelemek felhasználásával.
Nem színezésre gondolok, csak képre, bár tudom hogy az egyszerűbb lenne.
Bármilyen megoldás érdekel: CSS, JavaScript,...,bármi.

A segítséget előre is köszönöm!
 
1

Sok sikert... :S

janoszen · 2007. Május. 1. (K), 22.09
Te hallod, ez max jó sok JavaScript-es gányolással oldható meg és valszeg azt fogja eredményezni, hogy pl a görgő nem fog működni és hasonló szívások. Ha minden áron ilyet akarsz, akkor szerintem jobb, ha megbarátkozol a Flash-sel, bár nem arra való elméletileg hogy az egész oldalt abban csináld meg...

Az egyetlen amit találtam az ez: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/pagescroller.htm

Visszatérve, úgy tudnám elképzelni, hogy CSS-sel megcsinálod overflow:hidden-re a HTML elemet és persze 100% magasra, majd JavaScript-tel hozzáteszed a scrollbar-t.
2

Köszönöm!

levipadre · 2007. Május. 1. (K), 22.27
Köszi a tippet és a linket is. Kipróbálom.
A Flash tényleg jó ötlet,de még nem foglalkoztam vele túl sokat.
3

Annyira nem

janoszen · 2007. Május. 1. (K), 23.56
Annyira nem jó ötlet a Flash, mert tényleg nagyon király, animált és halál pontosan be tudod lőni, mi hol legyen, de azt nem webszerkesztésnek vagy mi a túrónak hívják... arról nem is beszélve, hogy ott is gondjaid lesznek a használhatósággal. Egy szöveges lapot ne csinálj meg Flash-el, mert kár érte. Az olyan oldalaknál, mint a MomentCity van létjogosultsága a dolognak.
4

én ezt használom:

ksgy · 2007. Május. 2. (Sze), 10.42
http://www.hesido.com/web.php?page=customscrollbar

ha egyszerű a lap akkor semmit nem kell hakkolni vele, ha van sok dived ami relativ es/vagy abszolut pozicionalt, akkor lehet vele nemi szivas, de kis gyakorlattal az is megoldhato :)
5

egyetértek

wiktor · 2007. Május. 2. (Sze), 12.45
Vannak olyan esetek amikor szokat kell vele szívni, de alapvetően elég jól működik. Frissíteni is szokták, nem üzleti célre ráadásul ingyenes.