ugrás a tartalomhoz

CSS hivatkozás probléma...

rocket888 · 2007. Ápr. 28. (Szo), 08.35
Sziasztok!

Előre elnézést kérek mindazoktól akinek esetleg feltűnik, hogy kezdő vagyok. Minderről csak annyit kell tudni, h hobbiból csinálom a webszerkesztést és most éppen a css jutott sorra, amiben méginkább kezdő vagyok.

Egy szónak is 100 a vége...: Eddig táblázatos honlapjaimat ezután css-el csinálnám. Eddig OK, ez a téma soxor elhangzott... A CSS-ben viszont van 1 kérdés amire egyszerűen nem bírok rájönni. Lehet-e DIV-be hivatkozni (mükés szerint mint TARGET???)

A válaszokat előre is KÖSZÖNÖM!!! Még egyszer bocs ha oltári nagy hülyeséget kérdeztem.
 
1

kvázi FRAME?

komcsi · 2007. Ápr. 28. (Szo), 08.47
Ha jól értem (és persze didaktikai szempontokat is figyelembe véve) akkor tkp. úgy szeretnéd használni a DIV elemedet, mint ha az FRAME elem lenne. Erről lenne szó?

Eddig nem volt a CSS-ben ilyen, de a CSS3-ban már lesz target tulajdonság. A CSS3 azonban még csak munkavázlat formájában létezik, nem szabvány. Addig kénytelen leszel valami más utat keresni, ami vagy valami más tervezési módszert jelent, vagy JS (és AJAX) használatát.
2

így igaz

rocket888 · 2007. Ápr. 28. (Szo), 08.56
Jól gondoltad, elnézést ha félreérthető voltam. Igen úgy szeretném használni, mintha IFRAME lenne de akkor ezek szerint nem csoda, h nem tudtam ha nem is létezik még ez a funkció CSS-ben.
Nagyon köszönöm a gyors választ. Egyébként TE melyik megoldást használnád/használod ilyen esetben?
3

DOM manipulációk, és AJAX ha kell

komcsi · 2007. Ápr. 28. (Szo), 09.02
Ha mindenképpen meg kell oldanom, hogy csak egy DIV frissüljön (és ne az egész lap legyen újratöltve), akkor JS.

A DOM segítségével minden elem tartalma és tulajdonságai elérhetők, módosíthatók JS-ből, tehát azt használom.
Ha szerverrel is kommunikálnom kell (pl. valami egyszerű példa, mondjuk egy 'szavazás' űrlap elküldése, és az 'aktuális állás' fogadása), akkor AJAX-ot is bevetek.

Az AJAX-tól egyébként nem kell félni, de tapasztalataim szerint legalább egy középszintű JS tudás azért szükségeltetik a megértéséhez.

szerk: Most olvasom vissza, hogy a Te szemszögedből talán rossz példát mondtam, de a DIV-ben való bármiféle tartalomcserére a fenti út járható.
4

Köszönöm!

rocket888 · 2007. Ápr. 28. (Szo), 09.14
Renben van. Akkor utánanézek a variációknak. Egyébként az nagy hülyeség ha a DIV-be egy Iframe kerül? Így próbáltam és működött.
5

IFRAME nem ajánlott

komcsi · 2007. Ápr. 28. (Szo), 11.07
Az az igazság, hogy az IFRAME úgymond az XHTML megjelenésével "kiment a divatból". Az XHTML Strict szabvány már nem is támogatja, mert ez már nagyon ad a kód tisztaságára, strukturáltságára, szemantikusságára, amit az IFRAME már megbont.

XHTML Transitional-ben még használhatsz IFRAME-t, bár általában kerülendő.