ugrás a tartalomhoz

apache, php, mysql Vista x64 alatt

millye · 2007. Már. 31. (Szo), 15.34
Üdv mindenkinek!

Szeretném megkérdezni, hogy próbálta-e már valaki feltelepíteni az apache-ot, a php-t, illetve a mysql-t 64 bites Vista alá? Kérem, aki próbálta, vagy akinek vannak ezen a téren tapasztalatai írja meg nekem, hogy működik-e rendesen. Én feltettem 32 bites vistára az előbb említetteket és ott minden ok. 64 bites operációs rendszerrel érdekelne a dolog.

Előre is köszönöm.

Millye
 
1

Apache, PHP, MySQL - Vista x64

Matuska László · 2007. Jún. 6. (Sze), 11.49
Hi.

Én saját (developer) gépen próbáltam.

Vista Home Premium x64 HUN alatt próbáltam Apache+MySQL+PHP -t telepíteni és ezeket tapasztaltam:

- A "Felhasználói Fiókok Felügyelete" (UAC) (Vagy magyarul talán FFF? ;-) ) -t már a telepítések (Apache, MySQL) előtt ki kell kapcsolni (+ Windows újraindul :-O ). Enélkül nem megy mert nincs joga a telepítőnek regisztrálni a Service -ket. Az sem megy hogy elkezdem telepíteni, nem megy, majd kikapcsolom a UAC -t és rátelepítek. Uninstall, kikapcsol, install... Aztán persze UAC -t visszakapcsolni. De az Apache még így sem ment service -ként.

- Én most mindháromból (Apache, PHP, MySQL) a 32 bites verziót használom. Apache -ból nincs hivatalos Win x64 binary, fordítani lehet(ne) forrásból. MySQL -ből van ugyan hivatalos x64 -es telepítő, de konfigurálásnál a csilli Aero felület valahogy kicsinyítve (!) jeleníti meg az ablakot, használhatatlan!!! (lehet hogy az install nélküli verzió megy, nem tudom) PHP -ből sincs binary Win x64, bár szintén van (azaz lenne) forrás. Fellelhető bináris x64 mindenből kis Gugg(le)olás után - de én most inkább nem próbálkoznék más házi barkács fordításával meg header fájl piszkálásával meg bugkeresésével... ráadásul Apache -hez a mod -okat, PHP -hez pedig a lib -eket is hozzá kellene fordítani stb. + nem lehet másvalaki 32 bites gépén lefordítani, 64 bitesen kell(ene).

- Apache 2.0 Win32: Az előbbi feltételek mellett rendben települt, de nem tudott ráülni a 80 -as portra. Megoldás: a Listen 80 sort lecserélni a httpd.conf -ban Listen 127.0.0.1:80 -ra. Service -ként sem tudtam futtatni valamiért, csak az Apache.exe futtatásával. Valami másik biztonsági beállítás lehet, nincs időm megkeresni mi az oka... Így manuálisan működik most.

- MySQL 5.0.41 Win32: A windows tűzfalban (vagy bármilyen tűzfalban) meg kell nyitni a 3306-os portot. Ezután simán települ és működik.

- PHP 5.2.2 Win32: PHP.INI és Apache beállítások után semmi gond, működik.

Olvastam olyanról (URL -t nem találom) hogy valakinél fagyott az Apache Vista alatt, de én semmi ilyet nem tapasztaltam, eddig minden OK.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy aki van olyan perverz/időmilliomos hogy mindháromból 64 biteset üzemeltet (fordított magának, letöltött 64 bites binaryt), annak mi a tapasztalata... (Van ennek egy developer gépen előnye egyáltalán?)

Van valaki aki tudja service -ként futtatni az Apache -t és ha igen, milyen biztonsági beállítás kell hozzá? (A UAC kikapcsolásán kívül.)
3

szerintem nem kell 64bit

amonrpg · 2007. Aug. 30. (Cs), 10.20
Szerintem egy developer gépen felesleges a 64bites cucc, akkor is, ha x64 vistád van. Nem terheled agyon, gondolom... :) Ha meg igen, akkor tegyél fel Ubuntut...

Nekem service-ként fut az apache, minden vista indításkor el is indul automatikusan, de dob egy ilyet:
http://anyadat.blog.hu/2007/08/23/hiba_van_minden_rendben
Egészen addig, amíg a startup-ból ki nem szeded.

Az UAC kikapcsolása csak a telepítéskor kell, utána vissza lehet kapcsolni. Én visszakapcsoltam.

Segítség a helyes telepítéshez:
http://senese.wordpress.com/2007/06/06/installing-apache-on-windows-vista/
2

X64 alatt

lampesz · 2007. Aug. 29. (Sze), 22.21
Hellóka!

Szóval én ma telepítettem Vista 64bit alá az Appserv nevü program csomagot ami tökéletesen müködik jelenleg.
Egyetlen egy dologvan amit kikel kapcsolni még telepítés elött az a Felhasználó felügyele UAC vagy mi a neve :D
de a lényeg hogy müködik.
4

PHP Vista

hunbalazs · 2007. Szep. 11. (K), 20.08
Hát nekem nem volt ekkora szerencsém. Az Apache meg a MySQL működik (igaz nem igazán tudom őket configolni) de a PHP az teljesen beáll indulás előtt, mindenféle dll-eket kér és utánna leáll
5

Apache, php, mysql Vista x64 alatt #

MPeter · 2008. Május. 28. (Sze), 23.51
törölhető