ugrás a tartalomhoz

Menüm háromféleképpen néz ki három böngészőben

dog · 2007. Már. 1. (Cs), 14.10
Sziasztok. Csináltam egy oldalt, ami 3 különböző böngészőben háromféleképpen jelenik meg, pedig elvileg teljesen valid. (IE6, IE7, FF2).
Konkrétan egy divről van szó, a menüről, vannak még más eltérések is, de azok nem annyira kritikusak. Itt a screenshot meg az aktuális html és css részek:
http://shorg.net/mm.gif

Az oldal, amiről szó van: http://www.marianmasszazs.hu
De eggyel régebbi css van fent, amivel az IE6 és FF2 elmegy, az IE7 viszont már nem.
Szívesen fogadnék valami ötletet, hogy lehetne meghekkelni.

Ez egy elmebaj, hogy ezzel megy el az ember ideje, hogy próbálja minden nyomorult brózer alá berakni az oldalát, napok mennek el ezzel a szopással, és hiába teljesen valid valami, ahány böngésző, annyiféleképpen rendereli, és ez sosem fog már változni, akárhányezredik verzió jön ki.
 
1

nohát

rrd · 2007. Már. 1. (Cs), 14.48
A link amit megadtál nem jó helyre mutat. Így képernyőképből nem tudok sokat mondani, de én megnézném mi van ha beállítasz valami margin értéket az ul és li elemeknek
3

megoldódott

dog · 2007. Már. 2. (P), 00.28
Bocs, elírtam a linket, tehát helyesen:
www.mariannmasszazs.hu
A css-ek pedig:
www.mariannmasszazs.hu/mm.css
www.mariannmasszazs.hu/mmie.css
www.mariannmasszazs.hu/mmie7.css
A -20px már gányolás volt, próbáltam olyat találni, amivel közel egyformán van pozicionálva IE és FF alatt is. De most rendberaktam a css-t, kidobtam az ilyen gusztustalan dolgokat belőle.

A megoldás az lett végül, hogy rátaláltam erre az ún. conditional commentre a microsoft oldalán, amivel browser detektálás nélkül el lehet küldeni az IE-t (akár verzió szerint is) egy tetszőleges css-re, és így már tudtam két css-t csinálni, amiben kicsit másképp van pozicionálva a cucc. Csak egyetlen eleme van az ie7-es css-nek, amiben ez van:
#menu ul {
display: inline;
}
Ezt is egy css hack oldalon találtam, igazából értelmetlen attribútum, de valamiért rendbejön tőle az elcsúszott tartalom egy diven belül. A FF-nak viszont bezavar, úgyhogy annak nem kell látnia.

Ez is gányolás persze, de legalább valid minden és összeáll az oldal minden böngészőben. Mondjuk vannak különbségek, nem is kicsik, de ez van.
2

Negatív margó

csla · 2007. Már. 1. (Cs), 15.37
Az UL-nek miért van -20px bal margója?