ugrás a tartalomhoz

HTML lap formázás

dezse · 2007. Feb. 22. (Cs), 10.58
Sziasztok!

Van egy SQL adatbázis, amelyhez egy .NET ben írt webes kezelőfelület tartozik. Jelenleg a riportok készítésével szenvedünk.

A feladat az alábbi:
HTML riportokat generálni az adatbázisból. A4 fekvő lapformátum. Az első oldalon van egy céges fejléc. Az első oldalon nincs élőláb és élőfej.
A második oldaltól van élőfej és élőláb. Az élőfej oldalszámot (amely természetesen 2-vel indul és ezt követően léptetni kell oldalanként) és kezelési jelzést tartalmaz. Az élőláb kezelési jelzést tartalmaz.
A riportban van 1-2 mondat lózung majd következik egy táblázat, amelynek van fejléce. Abban az esetben ha oldaltörés van akkor a táblázat fejlécnek ismétlődnie kell. A táblázat jelenleg egy ASP grid control. Ez egy szabvány jelentés. Változó csak a táblázat mérete az adatok mennyiségétől függően.
Meg lehet ezt oldani HTML-ben?
Crystal riport-ra nincs pénzünk. Vagy van esetleg sokkal egyszerűbb ASP.NET-re, vagy C# alapuló megoldás vagy program?
A feladat ugyanez, tehát A4 méretben riport készítés. MSWord nem jó, mivel Ooo-t használunk. Ezért merült fel a HTML, mint platform független megjelenítési és nyomtatási felület. Ha van a neten erre tutor, vagy megoldási javaslat azt is köszönöm. A Google-vel eddig nem sok értelmest, vagy csak fizetős programot találtam riport generálásra.

Köszi a segítséget.
Üdv Dezse
 
1

css

dOMiNiS · 2007. Feb. 22. (Cs), 11.09
http://www.w3.org/TR/REC-CSS2/page.html#page-break-props
de meg almos vagyok, igazandibol nem is ertem mit akartok pontosan..
3

valasz

dezse · 2007. Feb. 22. (Cs), 21.56
Igen! Mi is css-ben gondolkodtunk, de nem találtuk ezt a megoldást. Holnap el agyalgunk rajta. Köszi.
2

Más médium más szabályok

pp · 2007. Feb. 22. (Cs), 11.18
Ha word documentum formátumot tudtok generálni akkor rtf-et is amit "ugyan olyan jól" megjelenít mindkét szövegszerkesztő. Persze lesznek apróbb különbségek. Generáljatok pdf-et az ugyanis a nyomtatót részesíti előnyben, ezért is nehéz a fekvő monitoron olvasni. ;) A HTML egy olyan médium, ahol nincs fejléc meg lábléc, nincsenek oldal határok, nincs papírszín és fontkészlet stb. Lehet trükközni, amik bizonyos oprendszeren bizonyos böngészőkkel jól néznek ki, ha kinyomtatod, de nem biztos, hogy kisebb munka mit a fent vázolt megoldások valamelyike.
4

Firefox és TableSection

Rici · 2007. Feb. 23. (P), 01.08
Elvileg a táblázatban azok a sorokat, amik a thead tagen belül szerepelnek, azokat a böngészőnek nyomtatáskor minden lap tetején meg kéne ismételnie.

Tudomásom szerint ezt egyedül a Firefox tudja, se az IE 6/7, se az Opera.

Még van egy kis gond, hogy a GridView control alapesetben a fejléc sort nem rakja thead tagek közé, ezen lehet segíteni, ha pl. a GridView objektum PreRender eseménykezelőjében berakod az alábbi sort:

((GridView)sender).HeaderRow.TableSection = TableRowSection.TableHeader;