ugrás a tartalomhoz

Offsite backup

vbence · 2007. Feb. 19. (H), 23.46
Üdv!

Kéne pár tipp. Arra gondoltam bérelek valahol valami nagyon olcsó tárhelyet offsite backup céljára. (Az offsite backup arra jó, ha a szervert lebombázzák a néhánytíz (száz?) kilóméterre lévő másik helyen biztonságban vannak az adatok).

Szóval van valaki, akinek van erre bejáratott megoldása, vagy szolgáltató, akinek van erre kitalált nagyonnagyon low-cost csomagja (ugyebár leég egy ftp-only esetleg webdav-only elérés), más megoldás stb...
 
1

Mozy

attlad · 2007. Feb. 20. (K), 00.04
A https://mozy.com/ oldalon 2 GB backup helyet ingyen adnak, jelenleg Win only.
5

király

Gal Kristof · 2007. Feb. 24. (Szo), 10.09
ez a mozy egyszerűbb pc backupra nagyon jó! kár, hogy 1 gigányi anyag kb 6-7 óra alatt mászna rá fel. :)
2

Hozzászólás témája:*

teki · 2007. Feb. 20. (K), 00.21
http://Amazon.com/s3 esetleg.

Pricing

* Pay only for what you use. There is no minimum fee, and no start-up cost.
* $0.15 per GB-Month of storage used.
* $0.20 per GB of data transferred.
3

Necces

vbence · 2007. Feb. 20. (K), 00.47
Néztem már, de "korlátlan" tárhely per-giga árakkal. Nem tudsz saját limitet sem beállítani. Ha elszabadul egy szkriptem a hónap végén jön az egmyillió dolláros számla. Mellesleg saját protokollt használ, de van hozzá WebDAV proxy, úgyhogy többékevésbé még illeszthető is lenne beackup programokkal.
4

exavault.com

vbence · 2007. Feb. 23. (P), 15.19
Vettem egy 10 gigás csomagot az exavault.com-on. Néhány óra alatt beállították, van az oldalukon jó leírás, hogy állítsd be az rsyncet.
1UDS / GB nem rosz ár, nagyobb csomagok ennél még olcsóbbak.

Az egyetlen baj, hogy a külfüldi sávszélességem nem áll a helyzet magaslatán (dreamnet.hu), így nem hiszem, hogy hosszú távon tartható lesz a dolog.

Kértem árajánlatot egykét olcsóbb magyar szolgáltatótól, de valahogy azt nem akarják megérteni, hogy ha a backupért annyit fizetek, mint amennyit én kérek a tárhelyért, úgy az nem igazán éri meg nekem.

Szóval ha itt valaki a Weblaboron tudna értelmes áron megoldást az nagyon tuti dolog lenne...
6

Offsite backup

hmónika · 2007. Júl. 4. (Sze), 10.43
Van egy cég, amely kifejezetten mentések offsite tárolásával foglalkozik! www.mediavault.hu - itt találtok bővebb infót!
7

Alma és körte

vbence · 2007. Júl. 4. (Sze), 11.19
Az oldaluk alapán ők egészen másban utaznak. Csak mágnesszalagok és ezekhez való meghajtókat látok náluk, meg ezek fizikai tárolását. Ez egy más jellegű backup, nem napi mentésre van kitalálva. (És persze lényegesen nagyobb adatmennyiségre).

Mellesleg, ha ez reklám, akkor illene jelenzni valahol.