ugrás a tartalomhoz

Kinek mi a véleménye ezekről a könyvekről

Max Logan · 2007. Feb. 14. (Sze), 13.32
Szóval a következő könyveket szándékozom megvenni, kinek mi a véleménye, érdemes-e megvenni őket (Alexandra online - mindegyikre 25% kedvezmény van)?

- JavaScript Zsebkönyv
- Webalkalmazások fejlesztése AJAX segítségével
- UML földi halandóknak
- Hogyan törjünk fel webhelyeket
 
1

vélemények

Hodicska Gergely · 2007. Feb. 16. (P), 01.47
Szia!

JavaScript Zsebkönyv
Megnéztem most kíváncsiságból ezt a könyvet, hát nem egy nagy durranás. Nem tudom, hogy mi lenne a célod vele, de úgy lehetne hasznát venni, hogy fogod a tartalom jegyzékét, és az egyes pontokra rákeresel a google-on. Abból lehetne sokat tanulni, ez a könyv csak karcolgatja a felszínt. Ha szeretnél egy jó JavaScript könyvet, akkor a PPK on JavaScript-et tudom ajánlani Neked.

Webalkalmazások fejlesztése AJAX segítségével
Ez nincs meg, megnéztem a külföldi honlapját, a tartalom jegyzék és a példa fejezet alapján egész jó kis könyvnek néz ki, ez éri szerintem.

UML földi halandóknak
Ezt nem ismerem, de rákerestem most a review-ira, és általában nem voltak elragadtattva a könyvtől. 5-ből 2 pont, 5-ből 1 pont.

Hogyan törjünk fel webhelyeket
Na ebbe pont pár napja akadtam bele, gyorsan meg is vettem (2006-os könyv, csak nem lehet olyan rossz), de igencsak nem vagyok elrgadtatva tőle. Szerintem elég elnagyoltan taglalja a dolgokat, elég sok minden említésre kerül, de kb. az abszolút triviális támadási lehetőségekről is annyi szó eseik, mint néhány igazán fontos témáról. Pont a napokban írtam belső céges developer guide-ot, és szerintem lényegesen alaposabban sikerült az SQL inejction, XSS, CSRF (erről elég fura módon említés sincs a könyvben), session fixation/hijakcing támadási lehetőségeket kivesézni. A 8. fejezet (hitelesítés) némileg érdekes volt, de valószínúleg csak azért, mert az ott elhangzott 1-2 lehetőségről még nem hallottam. A könyv annyiban érdekes lehet, hogy sok féle olyan téma is előkerül benne, ami általában nem kerül elő, ha a webes biztonságról van szó, meg lehet benne jó linkeket találni jónak tűnő leírásokhoz. Annyi még érdekes lehet vele kapcsolatban, hogy sajnos a fordítás elég gyengus. Nem értem, hogy egy Kiskapú miért nem von be a témában jártas embereket. Az meg külön zavaró, hogy szinte minden le van benn fordítva, és általában a teljesen vad fordítás mellett nincs is ott az angol megfelelő (pl. gyökérbörtön - chroot), ami alapján el lehetne indulni, hogy ha az ember többet szeretne megtudni.


Üdv,
Felhő
2

az uml jó

grimus · 2007. Feb. 16. (P), 08.33
Üdv!

A JS zsebkönyv tényleg eléggé soványka, nem nagyon éri meg...

Viszont kár így lehúzni az uml könyvet. Én sem láttam még, csak megnéztem a tartalomjegyzékét, és az alapján nem lehet annyira rossz. Ráadásul van annyira absztrakt az uml, hogy megérje több könyvet is venni hozzá, hogy pontosan úgy tervezz, ahogy azt kell, legalábbis mgközelítőleg, és akkor már átlagon felüli vagy uml-ben :-D
3

Szerintem az UML könyv nem jó

Nagy Gusztáv · 2007. Feb. 16. (P), 09.34
A címe alapján kivettem a könyvtárból, és én is hamar letettem. Végülis nem olyan rossz, csak arra kell figyelni, ami a címből csak utólag sejthető: nem fejlesztőknek szól, hanem kimondottan és szinte kizárólag az üzleti folyamatok modellezéséről szól. Tehát fejlesztőknek lényegében használhatatlan. Ez van.