ugrás a tartalomhoz

Login és Chatbox-hoz segítséget kérnék

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 11.51
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. Csináltam egy login részt az oldalamnak,s egy Chatbox részt is vagyis üzenőfalat. Lényeg hogy a Login résznél kér felhasználónevet és jelszót. Az üzenőfalnál meg be kell írni a felhasználónevet és az üzenetet. Ezt a kettőt szeretném egybe rakni vagyis mikor a login résznél beírja az ember a nevet és a jelszót akkor a nevet jegyezze meg és az üzenőfalnál ne kelljen begépelni megint a felhasználónevet.
Remélem érthetően írtam le:D
Vagy gondolkodtam egy másik megoldáson is mikor a login résznél jegyezze meg a nevet és az üzenőfalnál ahova be lehet gépelni a nevet oda írja ki a nevet és ne lehessen kitörölni vagy módosítani. Szóval ehez kéne egy kis segítség hogy miként tudnám ezt megoldani.
 
1

...?

janoszen · 2007. Feb. 10. (Szo), 11.55
Magyarul Te azt szeretnéd, hogy a két login rendszer legyen vonva. Ha Te csináltad meg, akkor ezzel mi a problémád? És hogyan tudnánk segíteni, ha egy égegyadta világon semmit nem tudunk a rendszeredről?

Érted, ellövöldözgethetünk itt általánosságokat, de a végén úgyis az lesz belőle, hogy sok mindent nem fogsz tudni kezdeni vele...
2

...

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 12.13
Igazábol használtam segédletet is ehez.Mert annyira nem értek a PHP-hoz.
http://dragonknights.atw.hu/LoginChatbox.rar <-ezen a linken letölthető amit összeraktam.
3

Doksi?

janoszen · 2007. Feb. 10. (Szo), 12.18
Se doksi, se leírás, hogy melyik fájl mit csinál, ráadásul a chatboxot nem is találom benne. Most melyik melyik?

Egyébként jobb lenne legközelebb valami nyílt formában közzétenni (pl. tar-gz, zip v ilyesmi), amit szeretnél, mert lehet, hogy mások nem fogják tudni megnézni.
4

Kijavítva:) Leírással eggyütt:)

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 12.54
Nah szóval ugyanarról a linkról letölthető megint de most kivettem azokat a dolgokat amik nem szükségesek, és beleraktam egy leírást is hogy mi mire jó:)
5

...

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 15.44
Bár úgy is jó lenne hogy a login oldalon a felhasználónevet megjegyzi és az üzenőfalas résznél meg a névnél beírja a login oldali felhasználónevet s nem engedi átírni illetve törölni a nevet. Csak nem tudom hogy lehetne ezt megoldani.
6

$_SESSION

Sulik Szabolcs · 2007. Feb. 10. (Szo), 16.55
Ha beléptetsz valakit, akkor valamilyen adatát el is tárolod sessionben (minimum a user id-t).

Innentől két lehetséges út áll előtted:
1. belépéskor a user nevét is beteszed a sessionbe és használod
2. üzenőfalra íráskor kiolvasod a user id-hoz tartozó nevet és használod
7

:)

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 17.20
Ahh köszi:) Gyorsan meg is csinálom :) Asszem vágom már a megoldását.
8

:S

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 18.23
Najó elméletben ok... de gyakorlaba nem tudom normálisan megcsinálni:S Mindig kiír valami hibaüzenetet. Asszem feladom:D
9

.Problem mindig

invaderkg · 2007. Feb. 10. (Szo), 23.07
Eddig annyit tudtam megoldani hogy a login nevet kiirattattam az uzenőfal nevet kérő ablakába. Csak egy gond van vele hogy át lehet írni a nevet, mert úgy szeretném hogy ne lehessen átírni. Másik gond meg ha üzenetet küldök akkor frissítésnél megduplázza a nevet, vagyis kétszer írja ki a nevet. Ha mégeccer frissítem akkor 3x írja ki...stb ehez kérnék segítséget hogy lehetne megoldani.
10

:D

invaderkg · 2007. Feb. 11. (V), 00.45
az átírás letiltását is megoldottam:)
Már csak azt kéne megoldani hogy mikor beolvassa a nevet az üzenőfalba, akkor üzenet küldés vagy frissítés után ne duplázódjon a név.
HELPPPP:D
11

Megolda

invaderkg · 2007. Feb. 12. (H), 12.32
Megoldottam a témát:)