ugrás a tartalomhoz

Pajamanation távmunka

aries · 2007. Feb. 6. (K), 21.41
Sziasztok!

A távmunkákkal kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. Mint munkaadó és mint munkavállaló egyaránt.

A cégemmel 2007. január 20-án alírtam egy szerződést a Pajamanation SA-val, melynek keretében a Mindworks intézi a PJN a magyarországi jelenlétét. A Pajamanation egy olyan vállalkozás, amely egy online piacteret fejleszt, ahol megbízások és feladatok adhatók-vehetők, mindez licit alapokon. Voltak erre már korábban is próbálkozások, de egyik sem túl sikeres, mert egyrészt nincs magyar felület (a pajamanation.hu sem kívétel, elvileg április végére, az új oldal kivitelezésével befejezzük), másrészt nincs mögötte olyan csapat, amivel a világ összes olyan országában jelen tudna lenni, ahol jól kiépített IP infrastruktúra van.

A jól megfontolt anyagi érdekeken túl azért is örültem nagyon, hogy sikerült ezt a megbízást elnyernem, mert remélhetőleg ezzel is közelíteni tudom az itthoni fizetéseket a nemzetközi átlaghoz. (Aki szokta olvasni a céges blogomat a alatt, az tudja, hogy a magyar fizetések az egyik vesszőparipám.) Szóval a lehetőség adott és én igyekszem mind a leendő cégeket mind a munkavállalókat segíteni.

Mi az, amit kínál?

Munkavállalóknak: felületet, ahol munkákra tudsz licitálni. Nem zavar senkit, hogy hogyan végzed a munkád, csak legyen elvégezve (feltéve, hogy elnyerted a megbízást).
Munkaadóknak: meg tudod hirdetni azokat a feladatokat, amelyeket a jelenlegi lehetőségeiddel nem tudsz delegálni, idő- vagy emberhiány miatt.

A regisztráció 3 hónapig ingyenes, utána eldöntheted, hogy megéri-e tag maradnod vagy sem. A globális (a pizsamás terminológiában ezt glocalnak nevezzük) hozzáférés 100€, utána nincs sarc a kifizetett munkák után, a felek egymás között szabadon kommunikálhatnak. Ez már rövid távon is messze előnyösebb, mint az oDesk.com vagy az eLance.com. (Arról nem is beszélve, hogy egy átlagos freelancer 40000 USD-t keres egy évben, ami az oDesk és az elance jutalékával számolva 3500-4000 USD-t tűnik el, ami nagyon nem kevés.) Egy hozzáféréssel tudsz munkát feladni és munkára licitálni is.

Szeretném minél több szabadúszóval, fusizóval, céggel megismertetni ezt a lehetőséget. Az oldal sikere garantált a tulajdonosok miatt. Az egyik ezek közül Walter De Brouwer, aki olyan programoknál bábáskodott befektetőként, mint a Starlab, vagy a One Laptop Per Child. A kérdés az, hogy ebből mennyi munkát tudok Magyarországra hozni.

Ehhez szükségem van a Ti segítségetekre is. Használjátok ki a lehetőségeket (legfőképpen a 3 hónapos ingyenes, kötelezettség nélküli hozzáférést :) ), és osszátok meg a véleményeteket velem. Pörgessünk a GDP-n ebben az ínséges időben.

Néhány link:

  • Illustration work for weblog
  • Advertisment designer
  • SEO expert for French site
  • SEO expert for Greek
  • SEO expert
  • [*] Logo Designer

    (A SEO-s munkaajánlatok a sajátjaim.)

    Hajrá!