ugrás a tartalomhoz

Honlapszerkesztő tartalomszerkesztő rendszer.honnan?

nre · 2007. Jan. 12. (P), 18.14
Kérdésem a következő: Szerintetek létezik olyan Honlapkészítő tartalomkezelő rendszer mint pl http://www.eplos.hu/ vagy a http://honlap.firmcenter.com
lehet valahol találni ilyet a neten,ami letölthető és beállítható saját serverre ? ha tudtok ilyet akkor írjatok...Köszi!
 
1

Persze

Patai László · 2007. Jan. 12. (P), 19.05
Helló, persze, hogy lehet. PL: Joomla, Drupal stb..
32

látom már szépen álltok

Thomas · 2007. Jan. 14. (V), 15.41
Úgy látom itt mindenkinek igaza van, bár ez az állandó vita elég fárasztó. Neked megfelelő lenne a typo3 ami egy az egyben szívás, de nagyjából az általad igényelt funkciókra tervezték.

Mindenki vonja le a konzekvenciákat. Ez a jóember nem webfejlesztő, gondolom rendszeradminisztrátor. Segítséget kér tőletek, ti meg leugatjátok... Ezt nem hívnám a szakma büszkeségének, inkább fennhéjázó beképzeltségnek.
33

portál rendszer

nre · 2007. Jan. 14. (V), 17.52
Magamtól szeretném megszerkeszteni ezt a rendszert ,teljesen alapoktól indulva ha van valami jó ötlet akkkor szivessen elfogadom...:)Kicsit hosszú munka lesz de legalább megtanulja az ember...
34

Hoppááá

janoszen · 2007. Jan. 14. (V), 19.43
EEeezigen. Ez egy szép célkitűzés.

Amik nekem hasznos tanulmányok voltak:

  • HTML, CSS ismeretek
  • Objektum orientált programozási ismeretek (PHP alatt)
  • Szoftvertechnológia előadás a BME-n (módszertan)
  • Operációs rendszerek EA a BME-n.
  • Weblaboros blogmarkok
35

szofttech

winston · 2007. Jan. 14. (V), 19.49
szofttechhez és oo proghoz ajánlom a Computerbooksos; Kondorosi, László, Szirmay-Kalos féle Objektum-orientált szoftverfejlesztés c. könyvet. ugyan nincs benne minden, és alapvetőleg C++-hoz készült, de alapnak kitünő.
36

könyvek

nre · 2007. Jan. 14. (V), 22.54
Tanuljuk meg a Php 5 24óra alatt és a Tanuljuk meg a mysql 24 óra alatt könyv szerintetek jó?
37

szubjektív

winston · 2007. Jan. 14. (V), 23.34
szubjektív vélemény, de szerintem egyátalán nem jók. amiket nyugodt szívvel ajánlani tudok:

-Peter Moulding: PHP fekete könyv (nem mai darab, de alapnak nagyon jó)
-George Schlossnagle: PHP fejlesztés felsőfokon (majd a későbbiekre)
-php.net
-w3schools.com
-mysql-hez kezdőkönyvet most így nem tudok jót mondani, de mysql manual hasznos (http://dev.mysql.com/doc/)
38

Online honlapszerkesztő is lehet jó, talán!

forclads · 2008. Okt. 18. (Szo), 10.12
Nem csak olyan honlapszerkesztő (CMS: Joomla, Drupal) létezik, amihez először egy programozóra van szükséged, aminek fizethetsz... ingyenes honlapszerkesztő <---
Persze ezek között is van nagyon gyenge és viszonylag jó is!
39

?!?

tolmi · 2008. Okt. 18. (Szo), 10.33
A Drupalhoz miért lenne szükséged programozóra? Attól hogy te nem szántad rá az időt hogy megismerd még lesz, akit érdekel egy tisztességes és biztonságos megoldás, amit ő felügyelhet.

A teáltalad kínált megoldás viszont nem vihető el más hosztinghoz és feleannyit nem tud mint a Drupal (persze ez lehet előny ha valaki egy egyszerű valamit akar), arról nem is beszélve hogyha ingyenes, képzelem mennyi support lehet hozzá. Egy Drupal vagy Joomla! esetében viszont legalább ott a közösség, ami ingyen segít.

Egy honlap nem abból áll hogy elkészül, azt fenn is kell tartani, tartalommal tölteni és fejleszteni.
2

nem jó drupál szerintem

nre · 2007. Jan. 12. (P), 19.10
Lehet hogy nem érthető ahogy leírtam,de az nem jó nekem azt hiszem.Nekem olyan kell amin például egy megrendelő jön aki weblapot akar és x pénzért beregisztrál és készítheti az én tárhelyemen a honlapot egy aldomainnel aminek pl az lesz a neve hogy: www.valami.nre.hu most csak írtam egy példát uyg mint http://shp.hu egy egyszerű előfizetéssel elkezdheti online rendszerben szerkeszteni a honlapját.....:)
3

Nem kapsz

janoszen · 2007. Jan. 12. (P), 21.35
Többnyire ilyet nem fogsz kapni, mivel ezeket a rendszereket zárt körben használják.

Ha hosting szolgáltatást akarsz fölajánlani, akkor a Drupal és társai tudnak több oldalt kezelni, de nem javaslom őket. Ebben egyébként szerintem, nincs üzlet, ezt a poént már a Gportál és társai lelőtték. A freeblog talán a legjobb ezek közül.
4

akkor hajrá

nre · 2007. Jan. 12. (P), 21.48
De jó üzelt volt az shp.hu is és valami ilyet akarok.Akkor saját magamnak kell megszerkeszteni:(( ami nem lesz kevés idő..
5

cél

winston · 2007. Jan. 12. (P), 21.57
hadd kérdezzem meg, mi a cél?
üzleti célod van vele? ez esetben szerintem nincs sok jövője, bár te tudod
tanulni szeretnél belőle? nem ismerem a képességeidet, de ha azt szeretnél, akkor ne kész rendszert keress inkább kezd el felépítgetni. egyszerűbbtől, aztán majd eljutsz odáig, hogy ilyet írj. (<<< szvsz)
6

cél

nre · 2007. Jan. 13. (Szo), 09.38
Igen üzleti célom lenne,mivel webtárhelyszolgáltató vagyok,és azt szeretném hogy a tárhelyhez tudjanak a megrendelők saját honlapot készíteni online rendszerben.Így nem kellene fizetni drága pénzeket egy honlap elkészítéséhez...
7

szakemberek

winston · 2007. Jan. 13. (Szo), 10.03
már ne haragudj, de azon kívül, hogy így esetleg szakemberektől veszed el a munkát (mert a megrendelőnek jó lesz az összeklikkelgetett oldal), a megrendelő is átkerül a palánkon, hisz azt hiszi, hogy van egy szuper oldala, és elégedett lesz, miközben az ilyen összeklikkelt oldalak -megintcsak elnézésed kérem, de- sz*rok. egy jó honlap elkészítése pedig bizony drága pénz, és ez nem véletlen van így. a szakembert meg kell fizetni a beleölt idejéért és szaktudásáért, amitől a lap olyan lesz, amilyen. minőségi különbség. szerintem.
26

nem, ha megelégszik a lehetőségekkel

vbence · 2007. Jan. 13. (Szo), 19.32
A legtöbb megrendelő úgy jön, hogy ő ilyen meg olyan funkciókat szeretne az oldalára, sőt még fél éven belül újakkal is előáll. Nekik egyértelműen szakember kell aki leprogramozza a dolgaikat.

Viszont vannak (lehetnek) akik nem áldoznak ennyi pénzt egy weboldalra, nekik egy költséghatékonyabb megoldás kell, ami persze nem fog annyit tudni, mint egy testreszabott cucc, be kell érjék a kész lehetőségekkel, viszont fillérekért van egy weboldaluk, ami manapság kötelkező. (És lehet, hogy lesz olyan minőségű, mint amit egyes "szakemberek" sokszázezerért írnak meg).

A bükkenő csak ott van, hogy a nullánál azért többet kell nyújtani, tehát jól ki kell találni a modulokat a célközönségednek. Meg persze nagyon sok ügyfél kell akik eltartják a szervert / visszahozzák a befektetett munkát, ami megint azt követeli, hogy a moduloknak egy nagyobb közönség igényeihez kell illeszkedni.
27

A bökkenő

janoszen · 2007. Jan. 14. (V), 01.19
Te rendelnél egy olyan cégtől, amelyik honlapján nem tudsz eligazodni? Nem inkább keresnél egy konkurens honlapot? Nem látom át, puff, megyek vissza a googliba, nézem a következőt.
28

A legtöbb netező nem webdizájner

vbence · 2007. Jan. 14. (V), 11.48
Weboldalt nem rendelnék tőlük, de az a veszély amúgy sem fenyeget. Egy bedobozolt technikai cikket, aminek tudom a paramétereit, viszont bármikor megvennék náluk.

Szerintem a magyar ember bármit bárhol megrendel, ha az olcsóbb 50 forinttal a másik helynél. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb ember még a guglit se használja. Van akinek az Internet a startlap.hu-n kezdődik és ott is ér véget.

Nálunk egyszerűen nincs a netnek kultúrája. Nincs igény a minőségre. Sem a cég, sem az ügyfelei részéről. Ez alól én sem vagyok kivétel. Én ha látok egy csilli-villi oldalt az első ami eszembe jut: biztos rólam (mint ügyfélről) fogják lehúzni a fejlesztés költségét. És 90% hogy így is lesz.
29

Tévedsz

janoszen · 2007. Jan. 14. (V), 12.46
Örülök, hogy azt mondhatom, hogy tévedsz. Régebben csináltam egy oldalt, ami gyakorlatilag arról szólt, hogy az összes elérhető terméket kilistázta egy oldalon, amire rábökve megkapja a részletes infót.

A konkurencia pedig úgy nézett ki, hogy 1-2 agyonphotoshoppolt fotót kirakott, telenyomta marketing szöveggel az oldalát és a kapcsolat form kb 15 űrlap mezőből állt.

Valamiért az emberek zsigerből azt választják, amelyiken könnyen el tudnak igazodni és ami bizalmat sugall, azaz olyan szövegek vannak fönt rajta, ami azt jelzi, hogy nem akarom csinos szavak mögé bújtatni az igazságot.
30

Én lennék alegbdolgabb...

vbence · 2007. Jan. 14. (V), 13.06
ha meggyőznél arról hogy nem így van. Egy szánalmas, nagy szavakat durrogtató szöveg persze sok embert elriaszt. Én itt csak technikai szempontokra gondoltam.

Még nem vagyok meggőzve :)
31

Technikai, szociális

janoszen · 2007. Jan. 14. (V), 15.25
OK, persze. A TECHNIKAILAG szar weboldalak (validság, stb) persze egy átlag felhasználót nem érintenek. Persze, ha mondjuk Firefox alatt nem jön be egy oldal (és szerencsére azért már otthoni felhasználók között is sok van a rendszergazdák, barátok és ismerősöknek köszönhetően) az szívás.

A szociális dolog meg egyetlen egy dolog köré épül. *bizalom*

  • Megbízol egy olyan cégben, amelyikről ordít, hogy nem őszinte? Nem.
  • Megbízol egy olyan cégben, amelyik állandóan felkiáltó mondatokat használ és védekezik esetleges vádak ellen (lásd a belinkelt halas oldal)? Nem.
  • Megbízol egy olyan cégben, amelyik lapjáról ordít, hogy ocsmány, izléstelen? Nem.
  • Megbízol egy olyan cégben, amelyik a kapcsolati lapján még anyád TAJ számát is tudni akarja? Naná, hogy nem.


Nem arról van szó, hogy az a lap nem kap semmi üzletet, amelyik szar, mert tudjuk, hogy van, aki azért vesz mosóport mert szép szines a zacskója, de szignifikánsan sokkal kevesebb vásárlót kap. Ha nem így lenne, akkor az általam emlegetett lap hatására nem ment volna föl tízszeresére az üzlet.

Szép, hogy a technológia nem számít, de egy bizonyos százalékban az is ott van. Sok kis faktor járul hozzá egy oldal sikerességéhez.
8

ajjaj-jajajaj-jaj...

TeeCee · 2007. Jan. 13. (Szo), 10.23
Nos azt hiszem, elmondtam a véleményemet :)

1.) A gportal és társai SZ##kukac##ROK. Legalábbis én még nem láttam még csak egy kicsit is igényes oldalt rajta. (Egy gyönyör: http://gportal.hu/portal/carlinobulls/)
2.) Ha webtárhelyszlogáltató vagy, akkor valószínűleg van embered, aki ebben tud segíteni. Ha meg nem, akkor futás keresni egyet. Vagy többet. Ha kicsit is belegondolsz, akkor rájöhetsz, hogy amit keresel annyira speciális, hogy ilyet nem fogsz találni. Ez nem egy 'portál', amiben van néhány elérési út, meg szám- és szövegérték, amit átírsz és akkor már testreszabott rendszered van. A Te hardveredtől és a rajta futó *nixtól függően kell egy csomó minden egyedileg elkészíteni.

Az meg már nekem is a saját véleményem, hogy ebben nem lesz nagy üzlet. Akik olcsn, akár ingyen szeretnének weboldalt, azok mennek gportal és társaira, de ők megérdemlik. Akik egy kicsit is utánajárnak és/vagy hajlandóak fizetni hozzáértőnek, azokhoz meg eljut a megfelelő nyílt forráskodú rendszer. Akinek nem felel meg, az csináltat magának.
10

vélemény

nre · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.02
Érdekes az shp.hu nak megérte mégis, elég jól keresett dolog.Amugy így is minden tárhely csomagomhoz van websablon csak azt akarnám megcsinálni hoyg online rendszerben tudja szerkeszteni,és akkor tárhelyáron van egy kész honlapja xy-nak.....A másik dolog,hol érdekel hogy kitől veszem el a munkát ? Másnak is meg kell élni valamiből nem csak a programozóknak szerintem :)) és ez a része nem is érdekel hogy kitől veszem el a melót...
11

no comment

winston · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.08
"A másik dolog,hol érdekel hogy kitől veszem el a munkát ?" ld. cím... azt hiszem, rossz helyen keresgeted a választ a kérdésedre.
12

rengeteg programozo

nre · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.14
Akkor ezzel az erővel minden programozó egymástól veszi el a munkát?
14

szezon meg a fazon

winston · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.17
nem szeretnék parázs vitába belemenni, de minden szakmában van konkurencia. ez viszont egy kicsit más jellegű megjegyzés volt, amolyan "nagyon nem szimpatikus hozzáállás". részemről legalábbis nem tetsző. nem tudom, a többiek hogy élik meg, de én nem bírtam szó nélkül megállni.
15

g-portal

nre · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.29
Ezek a g-portálos dolgok nem tetszenek nekem sem azonban az shp.hu az tetszik.
17

No comment

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.33
Nincs szükség semmilyen előképzettségre. Majdnem olyan egyszerű, mint egy e-mailt elküldeni.


Na LOL. Persze, sablonba hogyne. De azért aki jót szeretne, az nem egy szabvány, ezerszer használt sablont fog használni.

Profi honlapkészítőket is lekörözhet akár egy-két órás munkával, [...]


Ez mi, ha nem a jónép beetetése? Egyébként ha akarsz egy tényleg JÓ ilyet, akkor azt meg lehet csinálni. De az akkor nem lesz ingyen. Nagyon nem. És az ügyfeleidnek minimum egy tájékoztató füzetet kell csinálnod, hogy tudják, mit NEM kellene csinálni.

Egyébként, ha annyira tetszik, itt a kézzelfogható példa:

http://diszhaldiszkont.shp.hu/hpc/hpc_member_3g.php?azonosito=diszhaldiszkont

Ordít róla, hogy egy amatőr csinálta. Nagy betűk, semmi egységes oldalkép, fenn hordozott, szinte kétségbeesett hangnemben beszél a vevőhöz:

vállalkozásuk nem virtuális hanem kézzel fogható.Valódi árukészlettel , ahol mindent megnézhet, kipróbálhat. Felkészült eladókkal várjuk ,ha ideje engedi. Ha a távolság vagy időhiány okán nem tud minket meglátogatni, abban az esetben az interneten keresztül állunk rendelkezésére.
Nézzen be a boltba...


Én itt _soha_ nem vennék.
16

Programozó

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.32
Nem tudok a többiek nevében nyilatkozni, de én elsősorban azért vagyok web/programozó/mérnök stb, mert szeretek jót, szépet alkotni. És azt hizsem, nem fogsz olyat találni itt, aki sajnálna valakitől egy munkát, ha jól megcsinálja.

Szerintem, a nagy többségnek két fajta dologgal van baja itt:

1. húszezeforintémegcsinálomaveblapodat - ezzel azért, mert 20000 ft-nyi munkaidőért nem lehet normális munkát kiadni a kezedből, csúnyán átverik az ügyfelet, hogy ezzel neki jó weblapja lesz és rontják az amúgy sem túl rózsázs webprogramozói fizetéseket. Ergo, azokét, akik jót szeretnének alkotni.

2. Saját magad is meg tudod csinálni a weboldaladat - ez meg azért, mert megint csak átverődik az ügyfél, azt hiszi, hogy 5-10-20 óra munkával össze tudja kattingatni a saját weboldalát. Utána meg megkérdőjelezi, hogy miért kérnek egy weboldalért annyit. Pontosan ezért utálom, hogy a középiskolákban a Frontpage-Word-stb szerkesztés dolgot igazi weboldalkészítésnek adják el.

Gyakorlatilag az a baj, hogy mindenkit etetnek azzal a hülyeséggel, hogy a weboldal egy olcsó dolog, pedig nem az, nagyon jól tudja itt elég sok mindenki. Csak ezt nehéz bebizonyítani, mert ahhoz, hogy valaki weboldalt csináljon, nem kell se diploma, se teherautó se semmiféle olyan minőségellenőrzés nincs, ami általánosan elfogadott lenne nem programozók körében.
19

...

nre · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.44
Ezt a rendszert egy prógramozó csinálná biztos nem kevés pénzért és akkor már adtam is munkát valakinek....Gondolom 100-ból már ki lehetne alakítani egy ilyet....
20

100?

winston · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.55
ne haragudj, de maradjunk a realitások talaján. 100-ból egy standard webshopot nem kapsz normálisan megcsinálva, nemhogy egy ilyet
22

LOL

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 12.26
Ne haragudj, mennyi pénz kell neked ahhoz, hogy normálisan megélj per hó? Jó, akkor szorozd föl azzal, hogy ez a rendszer több havi munka... ki lehet hozni százból?

Inkább a tízszeresében gondolkodj, azért már esetleg.

Tipp: a szolgáltatók nagyon megjárják, ha nem fizetik meg rendesen az embereiket, mert azoknak akkor érdekük lesz kitolni a szolgáltatóval. Vagy hanyagul dolgoznak, aminek szintén Te iszod meg a levét.
23

ok, lehet...

TeeCee · 2007. Jan. 13. (Szo), 14.13
Biztos van, akinek megéri, bár tényleg nem úgy fogalmaztam.
Énnekem saját készítésű portálrendszerem van, és áruba is bocsátom. De nem igyenesen regisztrálva, mert azért én nem adnám a nevemet! Bárki, bármit csinálhat vele és akkor a rendszert veszik elő. Nem. Ha valaki munkát kér, elmondom, hogy vannak nyílt forráskódú rendszerek, szívesen beállítom ÉS testreszabom. Kinézet, kiegészítők, tesztmenet és élesítés. Ez a menete. Van, aki szeretne garanciát arra, hogy úgy működik, ahogy szeretné, és ahogyén ígérem neki. Akkor ajánlom a saját készítésű portálmotort. Én vállalom, hogy azt csinálja, amit kell.

Tényleg nem lehúzásból, de látjátok, hogy az shp-nál az oldal TITLE-jét GET-tel adja meg? Pl itt: [link]
Én biztos úgy csináltam volna, hogy a title a tartalommal együtt eltárolható, az azonosito pedig aldomain-ben van - a rendes oldalon aldomain van, a webboltban meg nem...)
24

...

nre · 2007. Jan. 13. (Szo), 14.26
Vagy ott van még példának az addel.hu az is egy elég jö rendszer és sok áruház jött már létre ezen keresztül....
25

De nem 100ért

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 14.56
Na igen, de az addel.hu biztos nem 100e Ftért készült...
9

+1

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 10.57
Én még annyit tennék hozzá, hogy azon felül, hogy osztom a többiek véleményét, azt azért figyelembe kell venni, hogy a weben vannak bizonyos dolgok, amit meg lehet csinálni, de nem kéne. Olyan dolgok, amivel lejáratja magát a felhasználód. Hogy példát mondjak, popup ablak. Vagy banner. Vagy akár animáció.

Namost, mivel a felhasználód ezt nem tudja (nem gondol bele), telenyomja az oldalait ilyesmivel. Ebből az következik, hogy az oldalai nem lesznek túl sikeresek. Egy idő után rájönnek és akkor nagyon morcosak lesznek rád (hozzáteszem, nem minden ok nélkül) és a végén Te iszod meg a levét.

Mit is akarok ezzel mondani? A webszerkesztés, ugyanúgy, mint mondjuk egy jó reklámplakát elkészítése tapasztalt szakembert igényel még akkor is, ha a programozói munkát esetleg el lehetne felejteni.
13

példa

winston · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.15
csak egy példát hozok fel, amivel nagyon szeretem érzékeltetni a webes szakember szükségességét: ha meg akarod csinálni normálisan a házad belsejét, belsőépítészt hívsz. szakembert. no és nem véletlen: ő tudja, hogy mire kell ügyelni, mi hogy fog kinézni, és ezek alapján az ismeretek és tapasztalatok alapján, a megrendelő igényei szerint képes sokkal minőségibb végeredményt létrehozni, mintha te otthon nekiállnál a barkácskészlettel. a weben is így van, csak itt az a különbség, hogy nem csak az esztétikai érzéked megnyugtatására szolgál a szakember, hanem a szakértelme, amit a te érdekedben használ, konkrét forintokra váltható. hisz a látogató itt nem csak a lakásod nézi meg, hanem vásárol, ottmarad, felélénkül az érdeklődése a cég iránt, stb. szóval gondold át mégegyszer, hogy mibe vágod a fejszéd. lehet, hogy jól indul, lehet, hogy ez neked most hű de jó, hogy plusz egy szolgáltatás, de én könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy visszacsap. maradok tisztelettel.
18

Belső építész

janoszen · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.44
Talán kicsit eltúlzott példa, mert kis hazánkban 10 emberből 9 nem hív belső építészt, de jól tükrözi a lényeget. Lehet bicskával is bútort faragni, csak nem biztos, hogy célszerű...
21

érzékeltetés

winston · 2007. Jan. 13. (Szo), 11.56
érzékeltető jellegű a példa, lehetne szerintem még számos szakmával példállózni, csak nekem valamiért ez a kedvenc ;)