ugrás a tartalomhoz

nagyobb felbontás elérése?

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 15.04
sziasztok!

egy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok, hátha vki tud segíteni. van egy 15 colos laptopom max. 1024x768-as felbontással. ezen szoktam honlapokat szerkeszteni. sokszor az a probléma hogy nem tudom megnézni nagyobb felbontásban a laptopon, csak ha átviszem egy hawerhoz vagy küldenek vissza egy screenshotot. a kérdésem: van-e vmilyen módszer hogy a laptopomon meg tudjam nézni nagyobb felbontásban a honlapokat? vmi program vagy más megoldás?



előre is köszi
 
1

opera

winston · 2006. Dec. 3. (V), 15.45
nagyobb felbontást nem tudsz kicsikarni, mert effektíve, ha arra képes, akkor arra képes. ami így hirtelen eszembe jut, hogy az Operában lehet úgy nagyítani, hogy nem csak a betűket, hanem mindent.
2

Szélesség

attlad · 2006. Dec. 3. (V), 15.56
Egy ablakot bármilyen szélesre lehet méretezni. Az miért nem elég?
3

virtuális munkaasztal

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 17.58
Milyen oprendszert használsz? Linux alatt KDE-n (vagy sax2 ???) be lehet állítani virtuális munkaasztalt, és az akkora amekkorára állítod.

Lehet windowsra is van valami progi, érdemes lehet rákeresni.
4

NEm csak KDE

Anonymous · 2006. Dec. 3. (V), 18.39
Nem csak KDE alatt.

Egyebkent pl az ATI driver tamogatja Windows alatt azt hiszem ezt a ficsort, de en nem talaltam hasznalhatonak, mert allandoan scrollozni kell.

Ha esetleg tobb hely kell az asztalon, probald meg az XGL-t Linux alatt, vagy a Windows Vista uj grafikus motorjat.

Penzes alternativ valtozatkent ajanlok egy masik monitort. De a regit se dobd ki, kosd ra masodmonitornak. Webfejleszto Deluxe. :D

Charlie
5

Még egy ágyúgolyó a verébfejére

Anonymous · 2006. Dec. 4. (H), 07.31
Felteszel qemura vagy MS virtual pc-re egy w98-t, de tökéletesen megfelelő egy ReactOs vagy egy picike Linux disztri. Így már menne a nagy felbontás is. De ha egészbe szeretnéd látni (az 1248-s felbontás teljes tartalmát) és nem scrollozni, akkor telepíts a virtual oprendszerre Tight VNC servert (két kattintás) majd csatlakozz rá Tight VNC Viewer(client) amiben betudod állítani hogy (connection settings) hány %-a legyen a valódi képnek pl. 75% Így gyakorlatilag teljes képernyőben látsz 1024-es felbontásban egy 1248-as desktopot.