ugrás a tartalomhoz

Feltöltött Word doc tartalmával hogyan frissülhetne a weblap?

Anonymous · 2006. Nov. 30. (Cs), 17.06
sziasztok!

hallotam egy olyan megoldásról, hogy ha frissítik a webodalt elég csak egy doc file-t feltölteni és autamatikusan megjelenik a weblapon. erről szeretnék többet megtudni, illetve linkeket kapni. egy iframe-es html oldalnál szeretném alkalmazni van erre lehetőség?

előre is köszi
 
1

hát...

virág · 2006. Nov. 30. (Cs), 18.32
Nyilván meg lehet valósítani ezt a fajta "rossz" luxust, de szerintem inkább arra gondolhatsz, hogy van egy vizuális szerkesztő az általad használt CMS-ben, pl. TinyMCE, FCKEditor stb. és ezek képesek beimportálni a Word-ben szerkesztett dokumentumot. A fájl feltöltéses dolog is megvalósítható lenne, de szerintem nem ajánlott, de jó pénzért biztosan lefejleszti neked bárki :))) Nem hinném, hogy megéri... Azt, hogy valamelyik CMS támogat-e ilyet nem tudom.
2

openoffice

Hojtsy Gábor · 2006. Nov. 30. (Cs), 21.56
Az eZ publish tartalomkezelő ad egy konkrét megoldást, hogy OpenOffice.org dokumentumokból importáljon weblapba tartalmat. Mivel az OO.org dokumentumok (mint az újabb MS Word doksik is) tömörített zip fájlok, és bennük XML fájlok meg képek vannak, ez nem is olyan rejtélyes feladat. A feltöltött fájlt ki kell tömöríteni, és a szerveren az XML-ből XHTML-t kell generálni (mondjuk XSLT-vel). Esetleg lehet a szerveren egy OO.org amit parancssorból meghívsz, hogy exportálja HTML-be a doksi tartalmát. Akkor az régebbi formájú MS Word doksit is tud majd konvertálni.
3

Office 2007

Anonymous · 2006. Nov. 30. (Cs), 22.06
Fontos megjegyezni, hogy ehhez az élvezethez kizárólag Office 2007 alatt jutsz hozzá, szal tesség elbatyogni a boltba és megvenni. Majd ha lesz.