ugrás a tartalomhoz

Időzített php futtatás

Anonymous · 2006. Nov. 14. (K), 14.29
Sziasztok!
Talán nem jó helyre írom a dolgot, de a következő problémám van: Szeretném, ha mondjuk 5 percenként lefutna egy php script a saját szerveremen Apach-ot használok. azonban elképzelésem sincs hol tudnám beállítani. hogy adott fájlt időnként lefuttasson.

Előre is köszi a helpet.
 
1

jó kérdés...

virág · 2006. Nov. 14. (K), 14.32
Jó kérdés, csak a lényeg maradt le. Milyen operációs rendszered van? Ha Linux, akkor Cron, ha Windows, akkor az időzítő, vagy az AT parancs:

At-ról:
http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/ntcmds.mspx?mfr=true

Cron-ról:
http://www.scrounge.org/linux/cron.html
2

És miért?

vbence · 2006. Nov. 15. (Sze), 11.44
Ha a valódi problémát írnád le, azaz mit szeretnél ezzel elérni, akkor könnyebben találsz választ is. Ha tömegszolgáltatónál van a webtárhelyed, akkor biztos nem engedik a cron-t vagy at-et, úgyhogy csak megkerülő megoldás jön szóba.

Ha cleanup-hoz kell, akkor elég ekkor csinálnod, amikor amúgy is lekérnek valamit a szerverről. Ha mondjuk feed-eket akarsz figyelni 5 percenként, akkor is elég akkor, ha valaki megnyitja az oldaladat, és a cache-elt változat régebbi 5 percnél stb stb...

Szóval mit is szeretnél?

B
3

Igenigen!

Anonymous · 2006. Dec. 12. (K), 18.14
Nekem is ez a problémám, webhostingban van a szerverem nekem is, bérelt... úgy hogy oldom meg? Nekem központi pl. 1 óránkénti futtatás kell. Pl. stratega.hu, galactica vagy ilyen online játékoknál a körváltás!
4

Máshogy...

Anonymous · 2006. Dec. 12. (K), 20.43
Ha lekérésfüggő a dolog, mint az emlitett példákban, akkor simán elég a következő lekérésnél végrehajtani a körváltást...
5

Windowsban hogyan?

Filaci · 2009. Júl. 24. (P), 02.06
Sziasztok!

Egy php file-t szeretnék lefuttatni minden nap mondjuk 01:00-kor windows 2003 alatt.
Hogyan tudom ezt megtenni?

Amit az eddigiekből leszűrtem, hogy nekem az AT parancs kéne /every opcióval. Ha a win-t újraindítom, ez a beállítás megmarad?
Hogyan kell megadni neki a php file-t? php.exe útvonallal, és annak paraméterben a php file? Légyszi írjatok egy példát!

Köszönöm,
Laci
6

Win időzítés

PHP-mókus · 2010. Már. 1. (H), 11.55
Sziasztok!

Bár elég régi téma, de hátha valakinek még hasznos lesz az információ. :)

Sajnos azt nem tudom, hogy PHP-ból hogyan lehet megoldani az időzített futtatást, viszont Win-en igen. De ez sajnos csak saját gépről/szerverről működik.

A vezérlőpultban van egy olyan ikon, hogy "ütemezett feladatok". Itt be lehet állítani mindent, milyen gyakran ismétlődjön, mennyi ideig fusson, stb. A futtani kívánt fájlnak pedig egy böngésző parancsikont adtam meg (az én esetemben egy asztalon lévő firefox parancsikont). A böngészőnek beállítottam, hogy az adott php legyen a kezdő oldala: http://localhost/proba/proba.php

Jah, és természetesen be kell állítani azt is, hogy előtte elindítsa a szervert (nálam wamp ikon).

Zökkenőmentesen működik, amikor be van kapcsolva a gép, és le is állítja magát a megadott idő után. Azt hiszem be lehet állítani azt is, hogy "felébressze" a gépet a futtatáshoz, de ezt a beállítást még nem próbáltam.

Sok sikert hozzá!
Üdv!

PHP-mókus
7

Vagy használhatsz egy

kuka · 2010. Már. 2. (K), 11.28
Vagy használhatsz egy ingyenes szolgáltatást, például SetCronJob, amely adott időben/időközönként lekér egy megadott URL-t.