ugrás a tartalomhoz

Táblázatban lévő linkelt képekhez újabb képek illesztése

rokkok · 2006. Okt. 29. (V), 14.00
Sziasztok!

A problémám a következő:

Egy táblában van egy kép, és az elé szeretnék egy kisebb képet beillesszteni, feltehetően css paranccsal megoldható lenne. De a kép ne az oldalhoz igazodjon mondjuk absolute hivatkozással, mivel a táblák, és benne a különböző képek ismétlik egymást, hanem a tábla széléhez. Tehát táblák egymás alatt, benne kép (fontos, hogy nem háttérképként van, hanem normál beillesztés mert link is van hozzá), és a képek elé, mondjuk a jobb sarokba, ismét egy kis kép hivatkozással.

Tipp?

Üdv: rokkok
 
1

kicsit zavaros

krey · 2006. Okt. 29. (V), 14.07
Nem egészen értem, hogy mit akarsz, de az biztos, hogy a css-t másra szeretnéd használni, mint amire való, ha jól értem: hivatkozást nem tudsz css-sel csinálni. A css az oldal megjelenését hivatott változtatni, nem a tartalmát (display: none). Ha hivatkozást szeretnél, mindenképp csinálnod kell egy <a> taget a HTML-edbe!

üdv. krey
2

re

rokkok · 2006. Okt. 29. (V), 14.23
szia.

Tisztában vagyok a css funkciójával. :) A képnek természetesen csak a pozícióját akarom css-ben megadni a hivatkozást azt html kóddal adnám, meg. Sőt onmouseover is lesz rajta. Tehát, ha rámegy az egér mutató akkor képet váltana. Mindezt a kisebb képre értem. A gondd a képre való képhelyezéssel van, ami ne az oldalhoz igazodjon, mivel hiába vannak a táblák egy más alatt a képekkel a kisképek csak ugyan azon a helyen lesznek amit absolute pozícióban megadnánk neki( top:xy, left:xy, stb...), így egymásra pakolódnának, én viszont egy kimondott táblán belül szeretném megjeleníteni a kis képet.
3

nem is kicsit

Anonymous · 2006. Okt. 29. (V), 14.36
Ne haragudj, de én sem értem egészen, hogy mit szeretnél.
Pozícionáláshoz css-ben a következőket használhatod:

position: absolute / relative / fixed;
top: Xpx / Xpt / Xem;
left: ua.

Nem írtam le mindent, de ez elég kell, hogy legyen!
Ezekkel meg kell tudnod oldani.
4

sajnos

rokkok · 2006. Okt. 29. (V), 15.03
Sziasztok!

Sajna elmagyarázni jobban nem tudom. :( Azért köszönöm, hogy időt szakítottatok rám.

Üdv: rokkok
6

igen!

rokkok · 2006. Nov. 7. (K), 07.55
Köszönöm Jano!

Megválaszoltad a kérdésem. :)