ugrás a tartalomhoz

Ajaxal küldött karakterláncok tartalma.

s_volenszki · 2006. Okt. 28. (Szo), 09.09
Sziasztok!

Most, hogy sikeresen elkészítettem első AJAX - PHP - MySQL alkalmazásomat, nem is tudom, hogyan tudtam ezidáig nélkülözni ezt a fantasztikus megoldást!

De ahogy az lenni szokott, amikor megoldást találok egy problémára, keletkezik még három!

Most a következő kérdés fogalmazodott meg bennem:

Mit lehetne tenni azért, hogy a szövegbeviteli mező tartalma bármilyen karakter lehessen? Jelenleg a problémám az, hogy ha egy & jellel elválasztott (Tom & Jerry) karakterláncot akarok feldolgoztatni, akkor bizony az &-nél megszakad az adat, gondolom egy változó szeparátornak tekinti és várja az értékét, de nincs! Ismertek valamilyen kódolási, dekódolási eljárást, ami megbirkózik ezzel a kérdéssel, és az ékezetes karakterekkel is?

Véleményeteket előre is köszönöm: s_volenszki
 
1

Nem encodol!

s_volenszki · 2006. Okt. 28. (Szo), 09.30
Üdv!

Észrevettem, hogy nem működik az encodeURI js-ben! Még nem tudom mi lehet az oka, de ide írtam, mert még a végén azt gondoljátok, hogy nem kódolom az uri-t!
2

re

toxin · 2006. Okt. 28. (Szo), 09.51
egy kérés, akik tudnak neked segíteni, nagyrészt dolgoznak, segíts légyszives, hogy tudjunk segíteni, példakód ahol látszik a probléma, zippelve, ill. valahova feltöltve, thx

üdv t
3

re

toxin · 2006. Okt. 28. (Szo), 09.51
egy kérés, akik tudnak neked segíteni, nagyrészt dolgoznak, segíts légyszives, hogy tudjunk segíteni, példakód ahol látszik a probléma, zippelve, ill. valahova feltöltve, thx

üdv t
5

hogy tudjunk segíteni...

s_volenszki · 2006. Okt. 29. (V), 12.12
Bocsi! :) Egyetértek!

El sem tudjátok képzelni, hogy önmagában már az mekkora segítség, hogy a hozzászólásaimat kritikával illetitek (építő kritika)! Én jól fogadom a kritikát, és ez mindig célra vezet! Most például toxin teljesen jogos felvetése kapcsán, elkezdtem letisztítani a kódot, hogy láthatóvá tegyem a problémát, és alapjaira bontottam:

alert(encodeURI("Tom & Jerry"));
Az eredmény: Tom%20&%20Jerry

Ebből azt gondoltam, hogy az & jelet az encodeURI nem egyenértékűen kezeli egy szóközzel, ezért yahoo-n rákerestem a "javascript encode & character"-re és lőn világosság:

alert(escape(encodeURI("Tom & Jerry")));
Az eredmény: Tom%2520%26%2520Jerry

Azt gondolom, legközelebb ha megsüllyedek, először gondolkozok egy kicsit, és majd csak utána kiáltok weblabort! Köszönöm a segítségeteket!

s_volenszki voltam!
4

html entitás

torso · 2006. Okt. 28. (Szo), 10.00
Az xhtml validator sem tanácsol vezérlő karaktereket, én ebben az esetben nem találtam jobb megoldást mint entitás alkalmazását(&).

Udv
G.