ugrás a tartalomhoz

Nagy üres terület táblázat alapú oldalelrendezésben

Blian · 2006. Okt. 25. (Sze), 10.27
Helló mindenki!
Lenne egy baromi nagy problémám, ami egyszer már előfordult, és már akkor sem tudtam megoldani. A lényeg, hogy csináltam egy táblát, és beszúrtam az egyik mezőjébe egy fórum php-t. Semmi extra. Viszont! Alakítgattam ide-oda, minden úgy nézett ki ahogy akartam. Erre egyszercsak megváltoztattam egy belső tábla méretét (egy másik tábla a cellán belül), de csak a szélességét állítottam 75%-ra, ráadásul csak az egyik cellájának a szélességét ahol egy sorban 2 cella van. Erre az egész tábla lejjebb csúszott kb 100 sort az eredeti nagy táblában. Csak hogy mindenki jól lássa beszúrom a linket: http://www.kubanyi.hu/new/
Kipróbáltam mindent. Minden lehetséges valign-t top-ra nyomtam, visszavontam a korábban írt beállításokat, minden, de semmi nem segített. Múltkor amikor ez volt, akkor még csak táblázatom sem volt, egyszerűen 2 sor között lett akkora szünet, hogy lecsúszott a képernyő aljára az egész. Akkor az egészet újraírtam, mert nem volt sok, és utána jó volt, viszont ezt nem akarnám újraírni. Még egy dolog: Macromedia Dreamweaver 8-at használok. Ebben van egy-két hülyeség (pl nem tudom hogy lehet átállítani, hogy a hosszú ő betűt is megjelenítse), úgyhogy lehet hogy ez a baj. Aki tud segíteni kérem tegye meg, mert baromi sürgős lenne! Köszi szépen előre is! Üdv
 
1

div

Anonymous · 2006. Okt. 25. (Sze), 11.48
Az oldal szerkezetének kialakítására nem célszerű táblázatot használni.
Javaslom div-ek használatát, és valószínűleg a problémád is megszűnik létezni!
2

káosz

Anonymous · 2006. Okt. 25. (Sze), 12.33
belenéztem a forrásba és elég furán vannak a dolgok,
4-5 headeröd van, valszeg phpval includolod...
de ezeket javítani kéne.
3

Div + Header

Blian · 2006. Okt. 25. (Sze), 18.42
így van, tényleg több header van, mivel kész php kódokat illesztek be. Ezt most kiszedem, de nem lesz ettől még szeritnem jobb. Ha igen, akkor szólok! :) Amúgy megpróbáltam a CSS típusú táblázatot is természetesen, szerintem is az a jobb, de nem nagyon vált be. Elég fúrcsa dolgok jöttek ki belőle akárhogy is kezeltem.
Azért köszi
4

Még mindig nem!

Anonymous · 2006. Okt. 29. (V), 21.53
Helló!
Szóval mint a korábbiakban már írtam, volt ez a gond. Na átírtam CSS-re, de még mindig fenn áll a baj. Szóval légyszi, segítsetek! Nagyon fontos lenne, mostmár egyre égetőbb!
Köszönöm szépen!
Üdv
5

káosz

kerzo · 2006. Okt. 29. (V), 23.23
Egy kicsit nagy káosz van.

1. A css linket a head-be kell tenni.

2. liveclock.js után hogy kerül body tag?

3. Ha a div.container szélessége 1024px, akkor a div.piclist és a div.mainforum szélességének összege sem lehet ennél több, mert különben ki fog lógni.

4. A div.mainforum osztályban a margin-left tulajdonságot kissebb értékre kellene állítani, mert különben beesik a div.piclist alá.

5. A table.forum osztályban a margin-top tulajdonságát 1000px-ről kissebbre kell venni (pl. 10px), és akkor nem lesz az a 100 sor a táblázat előtt.

Jó munkát!
:)
6

Köszi

Anonymous · 2006. Nov. 2. (Cs), 16.10
Tök jól rátapintottál a hiányosságaimra! :) Köszi, kipróbálom