ugrás a tartalomhoz

Firefoxban a Google kereső betűi csúnya vastagok lettek

Atomi · 2022. Jan. 29. (Szo), 12.25
Üdv!


Miután sokat kerestem megoldást a neten, de nem találtam, ide írok.


Tegnap, miután törölgettem nem szükséges programokat a Windows 8.1-ből, és telepítettem Windows update-ket, Firefoxban a Google kereső betűi csúnya vastagok lettek, illetve még olyan oldalakon, ahol az oldal nem szabályozza maga a stílust.

Edge-ben nem, ott meg ronda túl vékony, a Chrome-ban meg a Chrome állítja, az olyan ronda, mint volt.

A programtörlések nem, de az update-t lehet, hogy okozzák.

Mind a címsor, mind a szöveg zavaróan vastag lett, sőt, kattintás után nem lesz lila a link.

Mi a retkes franc lehet és hogy lehet kijavítani?

Firefox 96.0.3 (64 bites)
 
1

Állítsd be

Pepita · 2022. Jan. 31. (H), 12.26
1. Lehet, hogy a "takarításokkal" töröltél korábbi beállításokat is, rosszabb esetben bármelyik böngészőben előfordulhat főverzió váltásnál, hogy "elfelejti" (miután főverziók nem visszafelé kompatibilisek).
2. Ha semmi saját beállításod nem volt eddig a default betűtípusra - vastagságra, akkor annak a "gyári" default értéke bármelyik verziónál változhat.
3. Bármelyik fenti eset történt, tudtommal mindhárom böngészőben be tudod állítani magadnak, hogy mi a "normál", "kövér", stb és a méreteket is.
4. Windows 8.1 - re nem tudom, milyen frissítések lehetnek még, tudtommal már nincs rá support. Ha oprendszer okozná a böngészőben a megjelenésbeli változást, arra inkább az utalna, hogy mindegyik böngészőben hasonlóan változik, pl mindben "vékonyabb", stb. Mivel egyik erre, másik arra változott, inkább a böngészők verzióváltása lehet a ludas.
5. (Egyébként a google találati listán én látok olyat, hogy "az oldal szabályozza maga a stílust".)

Mi a retkes franc lehet
Ez és a téma egészének stílusa - ne haragudj, de - inkább elfogadható egy dacos óvodás gyerektől, mint egy fejlesztőtől. Sőt, még egy ovisban is felmerül, hogy "mit ronthattam el én?" főleg akkor, amikor rajta kívül senki nem nyúlt a gépéhez... Higgadtan sokkal többre mész, nem csak itt, hanem kb mindenhol.
2

Ezeket végignéztem,

Atomi · 2022. Jan. 31. (H), 13.33
Ezeket végignéztem, végiggondoltam, hasonló következtetésre jutottam, a böngésző about:config részében is kerestem megoldást.

A méreg amiatt van, hogy mennyi idő elmegy azzal, hogy mások elrontanak valamit, vagy nem csinálnak meg jól. Ez ugyanis nem az egyetlen, sok programot használok (sokszor jelzem is a cégeknek, mondják kösz, jelzik a fejlesztőknek, de aztán nem történik semmi), neves cégektől, és elképesztő hibák vannak benne, ahelyett, hogy a dolgomat csinálnám, sok idő megy el azzal, hogy a mások által okozott szart feltakarítsam. Ez okozta a dühömet, ez okozza, nem az óvodásság.

Ha te ezek miatt sosem vagy dühös, akkor magasan fejlett lélek lehetsz. Én még ott nem tartok. Jó lenne higgadtnak maradni mindig.
4

stílus

mind1 valami név · 2022. Feb. 1. (K), 11.02
Sajnos van az a pont, ahol elszakad a cérna.
Nálam a google egyre romló működése hozta el ;)
Szóval én megértem.

Egyébként nálam az android upgrade 12-re hozott valami hasonlót: sok lapon megváltozott a fontkészlet és egyiken sem előnyére. Csak firefox alatt, szóval gyanítom, mozilláék keze van a dologban. Mióta kirúgták a fejlesztők egy részét, azóta meredeken zuhan a firefox minden téren.
5

Mégsem csak a Firefox:

Atomi · 2022. Feb. 2. (Sze), 16.21
Mégsem csak a Firefox: Chrome-ban meg dőlt betűk lettek.

Hiába tettem vissza korábbi FF-ot, nem változott.
3

Betűtípus

Poetro · 2022. Feb. 1. (K), 09.43
Nem lehet, hogy töröltél valami betűtípust, amit a program alapértelmezetten használt, és ezért átváltott a legközelebbi elérhető típusra? Az is lehet, hogy a Windows betűtípus kezelése változott meg valami beállítás miatt. Vagy csak átállította valami az alapértelmezett betűtípusokat, például Windows téma, frissítés, valami telepített alkalmazás.
6

Betűtípust biztos nem

Atomi · 2022. Feb. 2. (Sze), 16.23
Betűtípust biztos nem töröltem, csak programokat.
7

Betűtípus

Poetro · 2022. Feb. 3. (Cs), 10.07
Amikor egy programot eltávolítasz, az lehet, hogy eltávolítja az általa telepített betűtípust is.
8

Igen, de milyen program az,

Atomi · 2022. Feb. 4. (P), 16.05
Igen, de milyen program az, ami megváltoztatja a böngészők betűtípusát? FF kövér lesz, CH dőlt, Edge halvány. Ezek a rendszer alapbetűtípusát használják.