ugrás a tartalomhoz

Szöveg (forráskód) szerkesztés mobilos böngészőben

mind1 valami név · 2021. Ápr. 4. (V), 08.01
Csak kíváncsi vagyok: más is futott olyan problémába, hogy mobilos böngészőben próbált volna belejavítani egy forráskódba és a szerkesztő megkergült?
Nekem konkrétan a pythonanywhere.com, a github és valamelyik html tutorial vagy javascript tesztelő oldal csinált egészen hülye vicceket.
Például, hiába nyomkodtam a return/új sor gombot, ugyanezzel a gombbal a pythonanywhere szerkesztő következetesen törölte az utolsó karaktert a sorból, bizonyos spec karakterek úgy működtek, mintha a ctrl gombbal együtt nyomtam volna őket stb.

Mindezt kizárólag mobilon, de onnan az összes böngészőből egyformán.


Azt tudom, hogy nem egyedi eset, mert a pythonanywhere support kapásból mondta a választ: a virtuális billentyűzet van megzakkanva és náluk be is vált: a Hacker's Keyboard segítségével tudtam szerkeszteni, de máshol az sem segített.

Ti tapasztaltatok már ilyet?
Érdekes még, hogy nálam csak a böngészőkben bolondul meg, ha ssh-n belépek az itthoni gépekre, termux-ból, ott semmi gond... Ja, ez se igaz teljesen: a termux a Samsung keyboardot nem szerette egy darabig, bármit gépeltem, nem jelent meg, csak az enter lenyomása után. A legújabb verzió már rendben van.

Ui: nem 1st world problem, ha egy héten egyszer át akarok írni webről egy sort, az már gyakori :) csak bosszantó. És az okát sem látom, mert úgy egyébként működik mindegyik billentyűzet minden egyéb oldalon.
 
1

Mobilról csak tesztelek

Pepita · 2021. Ápr. 6. (K), 13.21
Mobilról baromira nem szoktam semmit se kódolni, de most már úgy tűnik, hogy kellene. :)
Eddig csak kinézetet / működést szoktam tesztelni, így nincs tapasztalatom a problémában.
Régebben előfordult, hogy csak teló volt nálam, mégis "bele akartam nyúlni" kódba, de ezt egyszerűbb volt megoldani bármilyen "távoli asztal" szolgáltatással, mint minden szükséges tool-t feltenni mobilra is.

Ha jól értem, a speciális karakterek a probléma gyökere / fő oka, ezekkel nem volt gondom távoli (gép-) eléréssel.
2

Kódolni én se, csak ha

mind1 valami név · 2021. Ápr. 6. (K), 18.16
Kódolni én se, csak ha valamiben két karaktert át kell írni hirtelen, vagy épp a github-on írnék valami jegyzetet, akkor néha kellemetlen meglepetésként ér a dolog. :)
Egyébként közben észrevettem, hogy például az index fórumán is elég fura tud lenni a szövegszerkesztő ablak ha mobilról írok. Néha a sorvégét mintha nem venné észre. :)

Hogy mi a probléma gyökere, azt passzolom, nekem az említett support mondta, hogy a billentyűzet szoftver a forrás, de az általuk javasolt hacker's keyboard sem volt tökéletes.