ugrás a tartalomhoz

Köszönöm M$ (hogy rohadna le tőből mindkét keze az összesnek @github)

mind1 valami név · 2021. Feb. 26. (P), 09.25
Idáig jutottunk: mivel nem akarom a saját repomat hirdetni bizonyos helyeken, regisztráltam egy új accountot a github-ra. (egy temp-mail.org-os címmel, nem tudom, van-e jelentősége)
Miután kitöltöttem a korában pár mezős, most több oldalas regisztrációs űrlapot, közölte ez a tetűfészek, hogy "Your account has been flagged.
Because of that, your profile is hidden from the public. If you believe this is a mistake, contact support to have your account status reviewed."

Hogy mi a kurva édesanyja baja van, azt persze nem írja a rohadék.
Mindenesetre az látszik ezen is, hogy amihez M$, google, facebook hozzányúl, az rövid úton használhatatlanná válik...
Én meg kereshetek új helyet a saját kis git-ben tárolt szarjaimnak, csak tudnám, hol... :(
 
1

Szerintem elég nyilvánvaló,

inf · 2021. Feb. 26. (P), 10.33
Szerintem elég nyilvánvaló, hogy nem szeretik a temp-mail-es címeket. Ha én fejleszteném, akkor én is tiltanám őket.
2

És akkor miért nem képesek

mind1 valami név · 2021. Feb. 26. (P), 13.08
És akkor miért nem képesek kiírni? Nem mintha ezt követően nem egy eldobhatóról regisztráltam volna.
4

Gondolom nem akarják

inf · 2021. Feb. 26. (P), 15.39
Gondolom nem akarják reklámozni, hogy mi van a blacklisten, vagy hogyan szűrik ki a fake accountokat, botokat, stb. Nem tudom régen hogy ment, én sosem regisztráltam komolyabb helyekre eldobható email címmel.
6

Define "komolyabb"! Van

mind1 valami név · 2021. Feb. 26. (P), 18.56
Define "komolyabb"!
Van sajátom, csak nem akartam azt reklámozni.
7

Valami sok felhasználós

inf · 2021. Feb. 27. (Szo), 08.24
Valami sok felhasználós oldal, nem egy 10 felhasználós blog.
8

Félreértések elkerülése

mind1 valami név · 2021. Feb. 27. (Szo), 11.19
Félreértések elkerülése végett: accountom van saját a githubon, nem "komolyabb" oldalam. :D

Részemről ez az attól függ kategória. A stackexchange-re mindig vendégként, eldobható mailről megyek. Sok éve volt utoljára fix regisztrációm, de két dologra rájöttem: a fontosabb, hogy ott se sűrűn kapok választ ha valamivel elakadok, mert olyan sok az új poszt, hogy kizárt, hogy egy óra elteltével észrevegye valaki. A kevésbé fontos, hogy magasabb "reputációval", még nagyobb arccal rendelkezők igen gyorsan rombolják az enyémet, sok esetben azért, mert nem értik amit írok, esetleg a gyenge angolom miatt félreérthető vagyok.
9

Ez nem a gyenge angol miatt

inf · 2021. Feb. 27. (Szo), 15.01
Ez nem a gyenge angol miatt van. Ott a vak vezet világtalant esete forog fent már sok éve. Néha még felmegyek belenézni a témákba, amik érdekelnek, hátha változott valami, de ugyanazok az eleve tévedéseken alapuló kérdések vannak most is, mint minden évben, és akik annak idején kijavították őket, azok szintén megunták és leléptek. Aki esetleg válaszol rá, annak pont annyi fogalma van a témáról, mint a kérdezőnek. Nagyjából hello world szintű dolgokra elég, de azt meg a manual első két oldala is tudja.
10

Ne ezt nem mertem így

mind1 valami név · 2021. Feb. 27. (Szo), 20.16
Ne ezt nem mertem így leírni... :D
De igen, nagyon sokszor én is ezt látom.
Csak az a baj, hogy ma már szinte mindenhol ez megy.
Én is szívesen játszom ilyet, ha épp nagyon unatkozom (=vak vezet világtalant), de igyekszem csak akkor, ha nagyon nem jön válasz valamire.
A napokban, legnagyobb meglepetésemre a prog.hu-n kaptam választ olyasmire, ami már meghaladta az olvasási képességeimet, de ugye voltam már ott PHP és JS szakértő úgy, hogy a mai napig nem írtam tíz sornál többet összesen ezen a két nyelven.

Olyanban már nem is merek segítséget kérni, hogy hogyan kell értelmezni egy szolgáltatás felhasználási feltételeit...
(pl. olyan, hogy a disqus API felhasználható-e arra, hogy a nemlétező keresőjüket a saját gépemen, saját célra megvalósítsam?)


Példa ékes angolságomra :D
stackoverflow
11

Vannak páran a prog.hu-n,

inf · 2021. Feb. 28. (V), 13.19
Vannak páran a prog.hu-n, akik értenek hozzá. Talán a relatív kicsi méret, ami miatt megmaradt ott egy közepes szint. Én azt vettem észre, hogy ahogy nő egy oldal, úgy távozik fokozatosan a kemény mag belőle, és veszik át kezdők a helyüket. Talán a lassú növekedés, ami esetleg ennek az ellenszere lehet. Érdekes módon quora-n viszonylag sűrűn találok jó válaszokat, viszont ott csak 1 soros kérdések vannak.
12

Az az e-gazság, hogy a

mind1 valami név · 2021. Feb. 28. (V), 13.29
Az az e-gazság, hogy a proghutól a két tulajdonos színvonala tart távol elsősorban. Évente egyszer betévedek trollkodni picit, aztán megállapítom, hogy nem nőtt a színvonal és távozom. :D
13

Volt valami Sting nevű csóka

inf · 2021. Feb. 28. (V), 15.42
Volt valami Sting nevű csóka azt hiszem, aki tulajnak tűnt. A másik nem rémlik ki. Annak idején az egyik felhasználó közölte Stinggel, hogy XSS sebezhető az oldal. Nem csináltak vele semmit. Utána demonstrálta is az egyik topikban, aztán kitiltotta. Később más néven visszaregisztrált, aztán összevitatkoztak, akkor String előadta, hogy fel kellett volna jelentenie a rendőrségen ahelyett, hogy csak szimplán kitiltja. Úgy nagyjából ez a szint. Azért máshol is ugyanez megy világviszonylatban, de az ember többet várna, ha az oldal témája direkt programozás. Ahogy nézem 2013 óta nem vagyok aktív náluk. Meguntam.
14

Igen, ő az egyik. :D Lehet,

mind1 valami név · 2021. Feb. 28. (V), 16.18
Igen, ő az egyik. :D

Lehet, hogy az elmúlt tíz évben megváltozott, de amikor először ott jártam, akkor egyrészt mániája volt habzó szájjal acsarkodni a open source szoftverek, főleg a linux ellen, olyan ferdítéseket beleírva a "híreibe", hogy a hajam égnek állt tőle, másrészt ha valaki jelezte, hogy baromságot csinál/mond/ír, azt azonnal kitiltotta az oldalról. :D

Erről az XSS dologról nem tudtam. (jó, hogy mondod, talán nem kéne ennyire lazán kezelnem netről letöltött adatokat... XSS... hmmm...)
15

Belenéztem, kb. minden

inf · 2021. Feb. 28. (V), 16.48
Belenéztem, kb. minden második kérdés arról szól, hogy hogyan futtassanak JS kódot PHP-ben vagy hogy PHP-vel hogyan generáljanak inputból JS kódot úgy direktbe. Kettőre válaszoltam, hogy ez így azért nagyon nem oké. Ezzel letudtam a közösségi munkát erre az évre. :D Azért kemény, hogy még azok sem ellenzik a fenti gyakorlatot, akik 10+ éve ott vannak, és értenek hozzá. Így visszagondolva, pont az ilyenek miatt hagytam ott a prog.hu-t 8 éve, mert meredeken esett már akkor is a színvonal. A másik ok meg hogy az emberek lusták használni a keresőt és szinte az összes kérdést RTFM-el meg lehetne válaszolni vagy egy linkkel az előző nap feltett ugyanolyan kérdésre. SO-nál is ez tette be a kaput a végén, az, hogy lepontoznak, ha kérdezek inkább csak ilyen kellemetlenség, amit megszok egy idő után az ember. Dobtam egy upvote-ot, feltehetsz még néhány kérdést. :D
16

Ja, hogy az te voltál?

mind1 valami név · 2021. Már. 1. (H), 08.17
Ja, hogy az te voltál? Köszönöm.
Néztem is, hogy mi a túrótól nőtt az a reputation izém :)
Egyébként kivételesen jogos volt a lepontozás, mert én voltam a hülye: addig tesztelgettem az iterátor készítést, hogy megfeledkeztem a teszt céllal berakott nullázásról. :D
Kár, hogy nincs magyar nyelvű pythonos fórum.


update: a lepontozósdi... Amíg nincs jelentősége egy fórum használhatósága terén a fel-/lepontozásnak, addig nem érdekel, max. ha azt látom, hogy rosszindulatból csinálja valaki (akkor se sűrűn), de ugye a stack* oldalain erősen befolyásolja, hogy mihez van jogom. Na így már zavaró tud lenni, amikor villámgyorsan lepontoznak egy posztot és emiatt megint nem tudok pl. kommentet írni, miközben a válaszban meg tiltják a komment jellegű írásokat...
17

Ja hát nekem kb. tök mindegy,

inf · 2021. Már. 2. (K), 13.15
Ja hát nekem kb. tök mindegy, van pár válaszom, amik folyamatosan hoznak évi 4-5000 pontot anélkül, hogy bármi újat írnék, úgyhogy nem igazán tudja kibillenteni az egyenlegem néhány mínusz pont. SO-nál úgy lehet előre jutni, ha írsz néhány jó választ. Bár igazából az se számít annyit, hogy jó e vagy sem, írj válaszokat, ha nagyon lepontozzák őket, akkor meg töröld őket, ennyi. :D
3

Az azért megjegyzendő, hogy a

Endyl · 2021. Feb. 26. (P), 15.18
Az azért megjegyzendő, hogy a "github account flagged" kifejezésre keresve az első találaton azt javasolják GH alkalmazottak, hogy vedd fel velük a kapcsolatot a hivatalos űrlapon keresztül, és akkor tudnak intézkedni, további információt mondani (nyilvánosan nem). Szóval olyan égbekiáltó problémát nem látok ebben a folyamatban, ha ott rendesen válaszolnak/intézkednek.
5

Hát attól kezdve, hogy M$...

mind1 valami név · 2021. Feb. 26. (P), 18.55
Hát attól kezdve, hogy M$... A google(youtube) környékén is volt olyan problémám, hogy valamiért spammernek lettem beállítva, ők valóban reagáltak. Microsoft esetében kissé eltérőek a tapasztataim.
18

Politizálok egy kicsit, de...

mind1 valami név · 2021. Már. 8. (H), 19.43
Agyam elszáll, de komolyan.
Létrehoztam egy új név alatt egy új repot a github-on.
Hozzáadtam az ssh kulcsomat, és megpróbáltam a félkész programomat feltölteni.
Látszólag felment, de a feltöltött fájloknak semmi nyoma sem volt a githubon.
Jó tíz percem ráment, mire leesett: az idióta BLM-es horda agymenését sikerült megvalósítani a githubon, hogy ami eddig Master branch volt, az most Main, lokálisan persze megmaradt a Master. Így aztán most két branch van.

Hogy nekem hogy teli a hócipőm ezzel a kib****tt PC (Political Correct) világgal, hogy Agatha Christie-t, Julius Meinlt, IT szakkifejezéseket kell megváltoztatni, nehogy a (Agatha Christie, még mielőtt valaki! :D) "Tíz kicsi nigger" megsértődjön... Mert a Master/Slave aztán annnnnnyira sértő volt...
19

Wow, holnap majd kitalálja

inf · 2021. Már. 8. (H), 20.04
Wow, holnap majd kitalálja valaki, hogy neki sértő a main, aztán jöhet a következő. :D
20

Kb. :D Már amikor erről szó

mind1 valami név · 2021. Már. 8. (H), 20.16
Kb. :D
Már amikor erről szó volt, akkor is anyáztam miatta, mert micsoda egy baromság az IT master/slave kifejezéseit összemosni a rabszolgatartással, de most szembesültem vele, hogy mekkora kicseszés ez úgy igazán. Most mi lesz? Ahol valaki Mastert mer írni azt kitiltják a githubról?
21

Nem tudom. Nekem nincs

Endyl · 2021. Már. 9. (K), 11.46
Nem tudom. Nekem nincs érzelmi kötődésem a master/slave elnevezéshez. Ha valakinek segít, hogy a fő branch neve main, akkor felőlem legyen. Ha meg ragaszkodsz a masterhez, akkor meg tudod változtatni a fő branchet githubon is :)
22

Ez megtörtént, csak nem

mind1 valami név · 2021. Már. 9. (K), 14.48
Ez megtörtént, csak nem kicsit bosszantó, hogy a webes felületen lévő paraméterek nem egyeznek a parancssorral.
Ráment vagy húsz percem, mire megtaláltam, hogy miért nincs ott a push-olt kód a repoban.
És ha nem politizálgatnék néha, akkor talán észre sem veszem
23

git != github

Endyl · 2021. Már. 9. (K), 15.22
Az esetleg erre vetődőknek:

Mivel git != github, érdemes összehangolni őket, hogy ne kelljen minden új repónál babrálni. Tehát vagy a github beállításoknál beállítani minden új repóhoz a default branchet, vagy gitben:
git config --global init.defaultBranch kedvenc-branch-nev
24

Köszi. A github egyébként

mind1 valami név · 2021. Már. 9. (K), 18.21
Köszi.
A github egyébként eredetileg nem a git "része" volt?
Mert a többi (gitlab és hasonlók) már más téma, de bennem úgy élt a történet, hogy a github szorosan kapcsolódik a git szoftverhez.

Az már más kérdés, hogy ha valaki kitalálta ezt a marhaságot, akkor miért nem egységesen csinálják...
25

Volt mielőtt megvette a

inf · 2021. Már. 9. (K), 20.08
Volt mielőtt megvette a microsoft...
26

Nehéz lenne nem szorosan

Endyl · 2021. Már. 9. (K), 21.28
Nehéz lenne nem szorosan kapcsolódnia a githez. De egy git szolgáltatást nyújtó platform nem része magának a gitnek.
27

A gitlabot direkt kiemeltem,

mind1 valami név · 2021. Már. 9. (K), 23.19
A gitlabot direkt kiemeltem, mint ellenpéldát. Azok is a git-hez szolgáltatnak, de azok totál függetlenek voltak tőle.
A github-ra meg úgy emlékeztem, hogy az egészen összenőtt a git szoftverrel. (közös fejlesztés stb.)
De elnézve a wikit, úgy tűnik, én tudtam rosszul.
Illetve tán annyi, hogy a git forrást is ott tárolják/tárolták.