ugrás a tartalomhoz

Szerverre másolás után egysoros lesz a fájlom forráskódja

gomby · 2006. Okt. 9. (H), 09.12
A problemam az, hogy notepad++ ban editalom az oldalakat. A gepemen nagyon szepen strukturalt a kod csak az a baj, hogy mikor felteszem a szerverre a kod "tonkremegy" azaz egysorba teszi az egeszet, s ujboli editalasnal nagyon nehez szetvallogatni a kodot. Az lenne a kerdesem, hogy szerintetek befolyasolja az hogy mibe szerkesztem az oldalakat, vagy masban kersendo a hiba az hogy a kod egysoba kerul. Elore is koszi szepen a vallaszotokat.
 
1

szerintem...

hdf · 2006. Okt. 9. (H), 09.51
Notepad++ -ban nézd meg, hogy a file kódolása ANSI -e és hogy a sortörés Windows formátumú e. Ezek a leg biztonságosabb beállítások. Mind a formátum menűben találhatóak. Ha ezek után is ez a probléma megmarad, akkor valszeg a szervernél van valami gixer, vagy esetleg próbáld meg binary -ként feltölteni a fájlokat az ftp -re.
2

koszi ...

gomby · 2006. Okt. 9. (H), 09.59
Hat megneztem a beallitasokat, s minden ugy volt ahogy mondtad, sajnos nem tudom mi lehet akkor a hiba. Meg egy kerdesem lenne. Nem tudnatok esetleg ajalni egy Notepad++ hoz hasonlo kicsike editoprt ami ingyenes legyen. Elore is koszi.

S ha esetleg van valami otletetek amiert tonkremehet a kodom irjatok :).
3

notepad++ és winscp

bandi · 2006. Okt. 9. (H), 10.00
A tapasztalataim szerint a notepad++ nagyon szépen együttműködik a winscp-vel, csak be kell állítani default external editornak, és akkor az összes fájlodat szerkesztheted úgy, hogy mentésnél a winscp automatikusan feltölti a változtatott fájlt, és nem kell törődni, hogy milyen a sorvége jel, mert automatikusan kezeli, a notepad++ azt látja hogy windows-stílusú.

bandi
4

Text mode ftp

Jano · 2006. Okt. 9. (H), 11.06
A különböző oprendszereken az új sort máshogy jelölik. Van ahol csak egy \n karakter, máshol \n\r stb. Erre kitalálták az ftp-nek a szöveges fájlok átvitelénél azt, hogy ezt a konverziót megoldja amikor fel/letöltesz. A használt ftp progidban állítsad be, hogy "text mode" legyen az átvitel. Persze ha képeket kell töleni akkor azokat binárisan kell feltölteni. Van autamatikus opció is általában és akkor a progi magától felismeri, milyen mód kell.
5

pspad?

Anonymous · 2006. Okt. 9. (H), 11.45
http://www.pspad.com/

abban mindent tok kenyelmesen tudsz allitani.

A tobbit nem irom le megegyszer, mert gyakorlatilag az "osszes" hibalehetoseget elsoroltak a tobbiek:)
6

Text vs binary mode

gomby · 2006. Okt. 9. (H), 12.21
Na hat nagyjabol megertettem s koszonom a vallaszotokat. Meg egy dolog. Az eggyikotok azt irja hogy probaljam meg a binary modban a feltoltest, s utanna azt irtak hogy hasznaljak text modot. Mi a ketto kozotti kulonbseg s szoveg (html, php, css, ....)feltoltesere mit kell hasznalni. Illetve a kepek s csomagolt dolgokra milyen modot hasznaljak. Koszi.