ugrás a tartalomhoz

Skype account locked out - kinek gratuláljak ehhez? :(

mind1 valami név · 2019. Május. 16. (Cs), 00.38
Ha már a koreaiak ennyire megszállták az oldalt, spammelek egy kicsit még én is :D
Tavaly, merő kíváncsiságból gyártottam egy Skype accountot, amiről kb. totálisan megfeledkeztem.
Tegnap próbáltam az új mobilon beüzemelni, de a jelszóra ugye ennyi idő után ki emlékszik, reset... volt valami kavar a belépésnél, amit ez a nyomorult M$ szoftver illegális tevékenységként értékelt, letiltotta az accountomat.
No problem, ha vissza akarom kapni, adjam meg a mobilom számát, küldenek rá egy kódot, azzal be tudok lépni.
Semmi sem jött. Új kódot küldeni meg nem engedett, mert állítólag túlléptem valami limitet, majd próbáljam holnap. Anyád, az...
Kicsit keresgéltem, elvergődtem valami chat-féleségre, ahol vélhetőleg egy angolul beszélő supportossal vagy egy egész tűrhetően működő AI bottal sikerült némi küzdelem után beszélgetni (a firefoxban a noscript elég rendesen lebutítja a netet, csak szólok ;) )
Rövid beszélgetés után felmerült, hogy próbáljam másik mobilszámmal.
Jó, éjfélkor mégis honnan kérjek kölcsön ilyen célra másikat, a páromét meg nem akartam belekeverni. Aztán a supportos tett egy megjegyzést, hogy azért kellene a másik mobil, mert bizonyos mobilok/szolgáltatók/nemtudomkik nem fogadnak SMS-t VoIP számokról.
Egy darabig még próbálkoztam vele, de az angolom nem 100%-os, abban maradtunk, hogy majd e-mailben valaki mással...
Mikor kiszállt a chatből, eszembe jutott, hogy hátha mégis igaza lesz és lőn csoda... a párom mobiljára simán megjött az SMS.
Hogy aztán a Vodafone vagy a Samsung cseszett el valamit vagy Microsofték... hát ezt már sohasem fogom megtudni.
(ha még ehhez hozzáveszem, hogy egy fél marék nyugtató van bennem, mert kedvenc harcikutyám véreset hányt és még így is majdnem elküldtem a halálfa szárára a kedves supportost, pedig ő aztán igazán nem tehetett az egészről...)

ui: bocs, hogy blognak használom a fórumot, de a fentiekből annyi talán hasznos infó lehet másnak, hogy bizonyos VoIP számokról bizonyos szolgáltatók/mobilok nem fogadnak SMS-t, így lehet, hogy pl. ha valaki SMS-t használna 2FA-ként, akkor esetleg ezért nem működik.
 
1

Hmm érdekes. Pannon és Voda

inf · 2019. Május. 17. (P), 14.17
Hmm érdekes. Pannon és Voda működött eddig nálam netbankhoz, google-höz, stb.
3

Eddig nekem is csak a

mind1 valami név · 2019. Május. 17. (P), 23.43
Eddig nekem is csak a skype/ms okozott problémát
2

Ha már bloggolunk, érdekes,

inf · 2019. Május. 17. (P), 19.25
Ha már bloggolunk, érdekes, hogy mennyire szar a legtöbb grafikus program arra, hogy körív mentén írjak fel szöveget. Azt tudom, hogy a PS tudja rendesen, de nincs licenszem hozzá. A GIMP-el esélytelen, mégcsak a path közelében sincs a szöveg, annyira gáz. Elvileg valami külön scripttel meg lehet csináltatni benne, de nem akarok random pluginekkel szórakozni. Az InkScape már egy fokkal jobb volt, de abban sem sikerült megcsinálni, amit akartam. 90°-al elforgatja a szöveget ahhoz képest, amit akarok. Van olyan beállítás, amivel a szöget lehet változtatni benne, de 100 fölé nem lehet beállítani, nekem meg olyan érték kéne. A programozók hülyesége ez is gondolom. A végén találtam neten egy szutyok SVG editort: link, amivel viszont simán meg lehet csinálni, csak betűtípust nem lehet importálni bele sajna. Úgyhogy az lesz, hogy SVG-ben leprogramozom magamnak. Azért fura, hogy a nagy képszerkesztők mennyire buták ezen a téren.
4

A gimpnél tuti jól

mind1 valami név · 2019. Május. 17. (P), 23.52
A gimpnél tuti jól csináltad?
Szerintem nekem évekkel ezelőtt sikerült, de lehet, hogy nem pont úgy, ahogy te elképzeled.
Márcsak azért is, mert te path-t emlegetsz, én meg valamelyik pluginnel csináltam valahogy. Sajnos bővebb emlékem nincs róla. Ráadásul svg... nekem jó volt a jpeg.
Nem tudnád illusztrálni, hogy mit akarsz csinálni?
Hogy az inkscape nem enged 100 fokot vagy többet: elkészíted agogy tudod és utólag forgatod el a kész képet - ez nem megy? Vagy nagyon nem értem...
5

Sikerült megcsinálni közben

inf · 2019. Május. 18. (Szo), 07.41
Sikerült megcsinálni közben az InkScape-el, el kellett forgatni a circle path-t 90°-al, aztán szépen megcsinálta középre igazítva. Erről van szó amúgy: link Ugyanígy próbáltam GIMP-el is. Nagy nehezen valahogy összetákoltam a path-t kézzel, hogy hasonlítson egy körre, de mégis totál máshova rakta a szöveget, mint kellett volna. Az InkScape baromi jó, az meg külön tetszik, hogy az SVG kódját is át tudom írni benne, ha akarom. Azért tökéletesnek ez se tökéletes program.
6

Ecset, tempera

Pepita · 2019. Május. 20. (H), 14.27
és egy jó scanner. :-D

Nagyon türelmes lehetsz, ha ilyet is bevállalsz. Én tuti kiszaladnék a világból. :)
7

Csak helyi futóversenynek

inf · 2019. Május. 20. (H), 20.10
Csak helyi futóversenynek csináltam egy logot, de jól leszavazták, és valami olyat fogadtak el helyette, ami szerintem alkalmatlan logonak. Annyi értelme legalább volt, hogy beletanultam kicsit az InkScape-be. Egész jó program. Mindenki az Adobe Acrobat-ot ajánlja ilyen logo tervezésre, de nekem ez is bejön és ez ingyenes és nyíltforrású. Próbálok mindent lecserélni nyíltforrásúra. A WebStorm, ami még tartja magát, mert kenterbe veri az ingyenes IDE-ket még így is, hogy nekem még régi verzióra szóló licensz van, nem ez az éves bérleti szerződés, amire sosem fizetnék be. Kedvet kaptam az ilyen alap webdesignhoz. Lehet, hogy később bevállalok teljes oldalakt designnal, mindennel, de tényleg ha csak valami alap szintű kell, ami nem bonyolult.
8

+1

Pepita · 2019. Május. 21. (K), 13.27
Próbálok mindent lecserélni nyíltforrásúra
Ezzel maximálisan egyetértek, bár van pár dolog, amihez ragaszkodom (viszont ami éves, az tényleg drága itthon egy szabadúszónak).

Az tök jó, hogyha "rajzolgatsz" is, nekem nincs igazán érzékem hozzá, amolyan "ha nagyon muszáj, valahogy megcsinálom", de szerencsére jóideje nem volt rá szükség. :)
Ha viszont érdekel és megy is, azzal még1 lábon állsz, ami mindig előny.
9

Én se vagyok egy nagy

inf · 2019. Május. 21. (K), 14.04
Én se vagyok egy nagy tehetség, de szerintem hosszú távon elvégzek majd valami tanfolyamot, mert mindig érdekelt, de sosem tudtam jól rajzolni. Jó lenne legalább valami kezdő szintre eljutni.
10

Új rajzoló alternatíva :)

Pepita · 2019. Május. 22. (Sze), 11.17
Úgy tűnik Bill barátunk cége is iparkodik grafikai téren. :-D
11

Igazából én a paintet még

inf · 2019. Május. 22. (Sze), 11.47
Igazából én a paintet még mindig használom gyors fájl konverzióra, átméretezésre, stb. Olyan oldalakhoz, ahol méretkorlát van. Pont az a lényege az egésznek, hogy kicsi és gyors. Egy normális képszerkesztőt nem nyitnék meg emiatt, mert 15 másodperc mire betölt. Szerintem addig fogják fejleszteni, amíg ezt is elcseszik, és nem lesz gyors megoldás kép méretezésre. Már agyalok is, hogy írok gyorsan valami programot, aminél csak a MB-ot vagy a maximális méreteket adom meg, aztán megcsinálja nekem. :D

szerk:
Nézem közben, nem úgy tűnik, hogy komolyabban átterveznék. Inkább csak apróbb változtatások kerülnek bele.
12

IrfanView, ImageMagick

Arnold Layne · 2019. Május. 22. (Sze), 13.12
és nem lesz gyors megoldás kép méretezésre.

IrfanView és/vagy ImageMagick. Ezeket használom, mert lehet kötegelve is babrálni vele a képeket.