ugrás a tartalomhoz

Google találati oldalán megjelenő sorok - hátulról kezdi

Anonymous · 2006. Szep. 19. (K), 14.22
Sziasztok!

Csináltam egy oldalt a következő struktúrával:

<div főablak>

<div fejléc> </div>
<div alablak>
<div jobbsáv> </div>
<div középsáv> </div>
<div balsáv> </div>
</div>
<div lábléc> </div>

</div>

Megadtam META infókat is, megfelelően kitöltve. A fejlécben egy kép van, de mögötte h1 címsoros szöveg, hogy a kereső azt tegye be a találati soron leírásnak, ha mégse venné figyelembe a META DESCRIPTION sort.

Csakhogy a Google a lábléc tartalmát tette be a találatoknál a leírásba.
Ennek mi lehet az oka?
Megnéztem az Altavistán, meg a Yahoon is. Ezek meg egyformán betették a META DESCRIPTION sort, ezután pedig a lábléc tartalmát. Szóval teljesen nem értem a dolgot.
 
1

Description

Anonymous · 2006. Szep. 19. (K), 16.19
Ha egy kicsit utánanéztél volna, akkor rájöttél volna, hogy a keresőgépek már NAGYON régen nem használják a description metataget. Azt a szövegrészt idézik be, ami releváns a keresés szempontjából. Ha nem adsz meg kulcsszót, az elejét idézik.

Használj Google Sitemaps-ot a mindenféle ellenőrzésekre.
2

Úgy van

vbence · 2006. Szep. 19. (K), 17.47
Mélységesen egyetértek Anonymous kollegával. Keress az oldalad címére, és a description jön ki. Az említett keresők (még) valóbana description-t használják.

Még esetleg annyit tanácsolnék, hogy:

<div>középsáv</div>
<div>balsáv</div>
<div>jobbsáv</div>
<div>fejléc</div>
<div>lábléc</div>

legyen a sorrend. A forrásban mindig fontosság szerint legyenek a dolgok. Egyértelmű, hogy a tartalom a legfonsotsabb, ezután jöhetnek a linksorok, előbb, ami a konkrét cikkhez tartozik, majd a statikus (sosem változik) linksorok.

B
3

Re

Anonymous · 2006. Szep. 20. (Sze), 08.12
Utánaolvastam. Sejtettem, hogy a google nem fogja figyelembe venni a description sort. Azt csak biztos-ami-biztos tettem be.
Az oldalt meg direkt úgy építettem fel (hosszas cikkolvasgatások után), hogy a hasznos tartalom kerüljön az elejére, menü, reklámok, ilyesmi a végére. Még a fejléc kép alá is tettem szöveget takarva (az egyik weblabor cikkben olvastam a technikát).
Én azt nem értem, hogy a lábléc infók a html fájl utolsó soraiban vannak. Előtte rengeteg hasznos szöveg, szóval a kereső bármit vehetett volna leírásnak (én a fejléc kép alatti szöveget vártam volna, mert az volt az első szöveg a törzsben), ennek ellenére mégis az utolsó két sort emelte ki.
4

A kérdés csak az, mire kerestél

vbence · 2006. Szep. 20. (Sze), 14.43
Ha pl az oldalad nevére kerestél, és a láblécben szerepel, lehet hogy úgy gondolja, a lábléc tartalma releváns szöveg a keresés szempontjából.
5

Keresőre optimalizálás

balamber · 2006. Szep. 27. (Sze), 17.36
Ez a téma engem is érdekelne, hogyan tudom a webdesign oldalamon a találatokat jobbá tenni?
6

úgy hogy nem mysql errorok jönnek csak az oldalon:)

Táskai Zsolt · 2006. Szep. 27. (Sze), 18.49
ez tényleg sokat tud segíteni!
7

visszavonom, sőt törölhetnétek

Táskai Zsolt · 2006. Szep. 27. (Sze), 18.56
most látom, hogy csak a nem-nofollow linket akartad betenni, nem kérdést feltenni. visszavonom a szóbaállást, remélem törlik mindhárom hozzászólást:(