ugrás a tartalomhoz

Ért valaki közületek autó elektronikához?

inf · 2019. Ápr. 30. (K), 23.58
Egy régi kocsinál (Seat Leon 2000?) van egy olyan jelenség, hogy néha, amikor becsukom az ajtót, akkor valamilyen ciklusba kerül, és fel-le jár a pöcök 3-4x, mire eldönti, hogy mit akar. Általában mást, mint én, aztán próbálhatom újra. A rádiós zárás sem működik benne. Szeretnék utánaolvasni valahol, hogy hogyan működik ezekben a kocsikban a központi zár, aztán ha könnyűnek tűnik a szerelése, akkor megcsinálnám magamnak. Valószínűleg a vezetékek az ajtóban a sok nyitástól eltörtek, de úgy sejtem, hogy ezeket a ciklikus jellegű hibákat nem tudja törött vezeték okozni.
 
1

Ahogy nézem van DIY anyag a

inf · 2019. Május. 1. (Sze), 00.41
Ahogy nézem van DIY anyag a témában youtube-on. link Google is your friend. :-)
2

Master / slave

Pepita · 2019. Május. 2. (Cs), 14.09
Azon túl, hogy elektromágnessel tudja "húzogatni", a master ajtókban (ahova van kulcs) van érzékelő kapcsoló is, amivel észreveszi, hogy épp kinyílt vagy záródott, és ezzel küld jelet a többieknek.
Ezek a kapcsolók lehetnek rosszak vagy rosszul van beállítva az egyik ajtóban.
3

Valószínűleg törött a

inf · 2019. Május. 3. (P), 03.23
Valószínűleg törött a vezetékek egy része a sok nyitástól és csukástól, azért nem érzékeli rendesen a dolgokat. Vettem menet közben egy bontott zárat is, az is ki lesz cserélve rajta. Szerintem ez a kettő lesz. Plusz valami van a rádiós zárással is, de azt már lehet, hogy szakemberrel csináltatom majd. Még ami érdekes lesz az az új zár átállítása a régi kulcshoz. Arra is van ember a környéken, de megpróbálok utánakeresni, hátha én is meg tudom csinálni.
4

Vezetékszakadástól

Pepita · 2019. Május. 3. (P), 08.42
nem csinálna semmit / adott funkciót. Többnyire záró áramkörrel vezérelnek.
Pl nem zárná be a többi ajtót, ha itt kulcsozol, vagy nem nyitná ki.
A ki-be csukás zavar inkább a kapcsolóra utal.
Lehet, hogy a távirányítóval semmi baj nincs, előbb legyen jó kulccsal, utána check. (Ha hasonlóan ki-be zár a távirányítóval, akkor lehet, hogy a fals jeleket ugyanaz a rossz kapcsoló adja.)
Kulcshoz állítani szét kell szedni pici darabokra. :) Vannak benne "fésű" lemezkék rugókkal, ezekből rövidebb - hosszabb fajták. Ezeket kell olyan sorrendbe tenni, mint a régiben van. Lehet, hogy át is kell rakni egyikből a másikba, ha nem jó a darabszám. Jó játék, türelem és kézügyesség kell hozzá. :-D

Típusismeretem 0, de a "korosztályban" többnyire lehet az érzékelő kapcsolókat külön cserélni, nem lehet, hogy neked is? Valószínű könnyebb lenne, mint a zárat átrakni a régi kulcsra.
5

Az új zárat megcsináltattam

inf · 2019. Május. 3. (P), 19.38
Az új zárat megcsináltattam ma, hogy menjen a régi kulccsal. Már csak be kell szerelni. Biztos, hogy van valami érintkezési hibája, mert nem mindig zár le, ezért gondolok törött vezetékre. Majd kiderül, amint lesz idő szétszedni az ajtót, de lehet, hogy elviszem a helyi szerelőhöz, hogy csinálja meg.