ugrás a tartalomhoz

GreenFox-ról mik a vélemények?

inf3rno · Ápr. 26. (P), 15.12
Egyik ismerős megkért, hogy nézzek utána ezeknek a GreenFox 4 hónapos intenzív tanfolyamoknak. Ahogy nézem junior programozó képzést ígérnek ennyi idő alatt 1 milkáért. Nekem nagyon irreális 4 hónapba belesűríteni mindent, de kíváncsi vagyok, hogy mi a tapasztalat velük, van e bármi értelme elmenni egy ilyen képzésre, és ha ez a GreenFox nem jó, akkor esetleg van e olyan képzés, amit ajánlotok BP-en. Aki menne rá az alap szinten tud angolul, ezen kívül viszont tényleg nulláról futna neki a programozásnak.
 
1

privát vélemény

mind1 valami név · Ápr. 26. (P), 17.04
Privát vélemény, ami nem biztos, hogy mérvadó: kéthetes Oracle DBA tanfolyamon, ami csak egy egészen pici részével foglalkozott az Oracle RDBMS-nek, alig sikerült a felszínt kapirgálni.
És programozni (nem pszeudokódot valós programnyelvre fordítani) az nagyságrendekkel több tudást igényel. Hány év ma a prog.mat. szak? Harminc éve még volt belőle három éves képzés, de akkor még sokkal szükebb terület volt a programozás része, több volt benne a matek, azt hiszem.
Szóval ingyen talán, de ennyi pénzért kizárt, hogy vállalnám.
De még1x: ezt csak az időre és a szerintem szükséges ismeretek mennyiségére alapozom.
2

Pont, hogy tapasztalatokra

inf3rno · Ápr. 26. (P), 20.55
Pont, hogy tapasztalatokra lennék kíváncsi. Véleményem nekem is van a témáról. :-)
3

Elég homályos, hogy ez a GF

inf3rno · Ápr. 28. (V), 13.58
Elég homályos, hogy ez a GF pontosan mit oktat. Azt írják, hogy 10% klasszikus előadás, a maradék ilyen mentoros jellegű oktatás. Napi 8 óra heti 5 nap. Ami kiderül az oldalukról, hogy egy alapképzés után van szakosodás, frontend, backend, stb. irányába.
Azt is olvasom máshol, hogy komoly előszűrés van, hogy csak olyanokat vegyenek fel, akik motiváltak és van tehetségük a témához. Illetve van olyan cég, ami a képzési díjat részben vagy teljesen visszafizeti, ha nem sikerül 3 hónapon belül állást találni. link A GF nem ilyen, legalábbis nem szerepel az ezzel kapcsolatban felsorolt cégek listájában.
Igazából talán még működhet is a dolog ha tényleg ennyire komolyan előszűrnek. De majd még jobban utánaolvasok a véleményeknek.
4

Gúgli -> greenfox site:hu ->

mind1 valami név · Ápr. 28. (V), 15.59
Gúgli -> greenfox site:hu -> találatok a prog.hu-ról és a gyakorikerdesek.hu-ról. Nem túl frissek, de érdemes átfutni rajtuk, ha még nem tetted meg.
5

Belenéztem a tanulók github

inf3rno · Ápr. 29. (H), 23.15
Belenéztem a tanulók github repoiba. Ahogy nézem tényleg csak az alapokat adja. Végülis elég lehet egy junior szintnek, de közel sem lesznek ott, mint akár egy BSc diplomás szerintem. Ezeknek a dolgoknak le kell ülepedni, ahhoz meg idő kell. Nem tudom, hogy kinek ér meg ez több, mint 1 millát, ahogy néztem inkább olyanok hajlandóak menni rá, akiknek max érettségije van, és próbálnak valami zsírosabb állást elcsípni, mert unják a 3 műszakot. Gyakorlatilag nulla az anyagköltsége egy ilyen oktatásnak, emiatt nekem elég irreális az összeg, főleg ha azt nézzük, hogy gyakorlatilag netről elérhető minden információ, amit ott oktatnak. Egyedül azoknak lehet értelme ilyen képzések közül, ahol garanciát vállalnak, hogy x időn belül elhelyezkedsz juniorként, és ha nem, akkor visszafizetik legalább részben a képzés költségeit. Ez a GreenFox tudtommal nem ilyen, de mások ilyenek. Ami extrát még adnak, az az előválogatás. Elvileg elég szigorú a rendszerük, és csak olyanok mennek át az előszűrőkön, akiknek megfelelő a hozzáállása/motivációja és az ilyen HR-es teszteket is csont nélkül teljesítik. Szóval ha másra nem legalább arra lenne értelme jelentkezni, hogy kiderüljön átmész e a HR-es teszteken. Feltéve ha ingyenges a jelentkezés.
8

Az előbb unalmamban

mind1 valami név · Május. 14. (K), 09.11
Az előbb unalmamban elolvastam a gyakorikerdesek.hu-n talált topic-ot.
Rövidke idézet:
" Gyakorlatilag az összes hallgató csalódott az egészben, de ezt szinte sehol nem olvashatod, mert tényleg szerződésben van rögzítve, hogy nem írhatnak negatív véleményt."
Ha ez, miszerint szerződésben rögzítik, hogy nem kritizálhatod őket, igaz, akkor még abban az esetben is felejtős a cég, ha bármi érdemi tudást fel tud szedni náluk a tanuló...
9

Nem a tudás számít ezeknél.

inf3rno · Május. 15. (Sze), 08.26
Nem a tudás számít ezeknél. Arra szerződnek, hogyha végigcsinálod a kurzust, akkor elindítanak a szakmában és találnak neked első munkahelyet. Nekem az jött le, hogy ezt végre is hajtják.
6

Utánaszámoltam, ha gyári

inf3rno · Ápr. 29. (H), 23.59
Utánaszámoltam, ha gyári munkáról váltasz ezzel a greenfox-al programozásra, és minden flottul megy, találnak neked állást, stb., akkor 2 év alatt térül meg a "befektetés". Addig gyakorlatilag a képzéseid költségeit és a kiesett időt fizeted ki. Mindenki döntse el maga, hogy megéri e neki. (Netről is meg lehet tanulni ugyanazt, de nincs tematika, nincsenek vizsgák vagy határidők és jóval nehezebb eldönteni, hogy mikor tud eleget az ember ahhoz, hogy megpályázzon egy állást.)
7

Valszeg tévedtem előzőleg, és

inf3rno · Ápr. 30. (K), 04.52
Valszeg tévedtem előzőleg, és ritka, hogy érettségivel jelentkezne valaki ilyen tanfolyamra. Valószínűleg ez már dolgozó diplomásoknak van, akik 30 körül rájöttek, hogy állást akarnak váltani, mert nem olyan jó pl jogásznak vagy gazdasági szakembernek lenni. Nekik 1-2 milla egy tanfolyamért nem akkora gond, és kényelmet is ad a dolog, mert nem kell mindennek nekik utánajárni, hanem kapnak iránymutatást és segítséget.

Annyiból visszás ez, hogy annak idején, amikor először volt informatikus hiány, akkor először a matematikusokat célozták meg, aztán amikor azok is elfogytak, akkor ugyanezt a diplomás réteget. Viszont akkor ingyenes átképzések voltak, talán még azt se kellett aláírni, hogy a cégnél maradsz x évig. Most úgy látszik annyira meghülyült a világ, hogy az emberek még fizetnek is érte nem keveset, és csont nélkül aláírják, hogy a cégnél maradnak. Elég fura látni, hogy jóval drágább, ha hűségnyilatkozat nélkül fizeted ki a képzést. Nyilván a cégek fizetnek valamennyit az outsourcingos HR-es szennyért, amitől alapból undorom van.