ugrás a tartalomhoz

Aktív menüpont eltüntetése CSS-sel

Hymer · 2019. Már. 19. (K), 16.20
Remélem, itt tudtok segíteni, miután hiába próbálkoztam wp-fórumokon magyarul és angolul.
A http://pedikurspacczer.hu/ oldal wordpress sablonra épül.
A topmenüben látható "Lapozó" gombot szeretném eltüntetni erről az oldalról.Tehát ez felesleges, amikor ez az oldal van elől, vagyis amikor a link aktív.
A többi oldalról sikerült eltüntetni az aktív linket a Page Specific Menu Items bővítmény segítségével, de furcsa módon ez az első oldal nem szerkeszthető, mint egy szokásos oldal, csak a Testreszabásban.
A menüpontoknak adtam egy osztályt, elneveztem .itemek-nek.
Hiába írom be, hogy

.itemek a:active {
visibility: unvisible
}

Ez miért nem működik?
meg akármilyen tulajdonságot, ez nem működik.
Furcsa ez a sablon, mert ez az első oldal sehol sem jelenik meg oldalként vagy bejegyzésként az admin-ban, ez csakis a Testreszabásban szerkeszthető. Oda be lehet írni css kódot.
Mit tegyek?
 
1

zűrzavar

Arnold Layne · 2019. Már. 19. (K), 17.02
A topmenüben látható "Lapozó" gombot szeretném eltüntetni erről az oldalról.

Ne akard. Legyen ott az a link, csak látszódjon rajta, hogy azon az oldalon van épp a látogató. Amit szeretnél az szerintem egy elég zavaró dolog. Meglehet mások szerint is.

A kódrészletről:


A többi pedig a wordpress és a sablon sajátos hülyeségei lehetnek, amivel többet kéne foglalkozni, mint amit én szívesen beletennék a probléma megoldásába.
2

Mégis hogyan?

Hymer · 2019. Már. 19. (K), 19.01
Kösz, Arnold, hogy válaszoltál - meg nem is. Tényleg, a visibility az hidden, de próbáltam más css-t is beírni, háttérrel vagy borderral jelezni, hogy ezen az oldalon van a látogató. Szívesen, de akkor mi legyen a kód? a:.... micsoda?
A wp meg elég népszerű, nem tehetek róla, hogy van. De ha már van, akkor használom, ugyanakkor szívesen meghallgatom, hogy mi a baj vele. De itt konkrétan css-ről kérdeztem, és nagyon megköszönném, ha valaki erre válaszolna.
3

Amennyire én tudom nem fog

inf · 2019. Már. 19. (K), 22.17
Amennyire én tudom nem fog menni pusztán css-el. Szerver oldalon kellene ezt megoldani, hogy meg se jelenjen a link, vagy ott css class-t adni neki. Ha nincs rajta ilyen class, és nem tudsz vagy akarsz turkálni a szerver oldali kódban, akkor így jártál. Esetleg meg javascriptet lehet betenni, hogy csinálja meg ugyanazt, de az már erős tákolás. Mondjuk az alapján, amit írtál simán belefér. :D


szerk:
Amúgy szerintem leginkább ez a gond a CMS-ekkel, hogy a vége mindig gányolás, mert vagy a CMS van rosszul megtervezve, és nem tudsz megcsinálni valamit a plugineddel, vagy más írja meg úgy a plugint, hogy nem tudsz megcsinálni vele valamit, és bele kell írni, onnantól meg káosz a biztonsági frissítése a pluginnek. Elhiszem, hogy kezdőként baromi jó vele dolgozni, mert az alapokat elég jól hozza, de ha egy kicsit is egyedibb dolgot akarsz (mint jelen esetben), akkor borul a bili, hiába ígérik azt, hogy olyan a cucc, hogy mindent össze tudsz kattintani benne.

4

Dehát nagyon szokásos, hogy

Hymer · 2019. Már. 19. (K), 22.31
Dehát nagyon szokásos, hogy az nyitott oldalon másképp néz ki a menüpont. Nekem az is elég lenne. Sőt, mivel csak két oldal nyitható onnan fentről, elég, ha csak a kezdőoldalon Másképp néz ki a lapozó, a többin úgyse látszik. Erre nincs valami ötleted?
5

Nézd meg, hogy milyen css

inf · 2019. Már. 19. (K), 22.34
Nézd meg, hogy milyen css osztályokat kap a nyitott menüpont meg a nem nyitott. Ha van eltérés, akkor azt az osztály kell használni, ha nincs, akkor pusztán css-el nem fogod tudni megoldani. Firebug-al vagy bármelyik devtoolos inspect-el meg tudod nézni.

Ezen kívül esetleg a pluginnek lehet még ilyen beállítása. A konfigját érdemes megnézni, gondolom superadmin oldalon érhető csak el. Vagy esetleg a kódját átfutni, hogy milyen beállítások vannak hozzá. Ha alapból nem támogatott a dolog, akkor írj a plugin fejlesztőjének, hogy tegye bele, vagy használj másikat.
6

Osztályok összehasonlítása

Hymer · 2019. Már. 20. (Sze), 08.48
Ez jó ötlet. Aza baj, hogy amikor az inspectre kattintok, beszűkül a képernyő és a menü becsúszik a logo alá.
A 4 menüpont, amikor a "Munkáim" oldalon vagyok és annak a neve nem látszik, mert a bővítmény eltünteti:
  <nav class="site-nav main-menu" id="navbar-collapse" role="navigation" style="display: none;"> <ul id="menu-main" class="main-nav"><li id="menu-item-941" class="itemek menu-item menu-item-type-custom menu-item-object-custom current-menu-item current_page_item menu-item-home menu-item-941"><a href="http://pedikurspacczer.hu" aria-current="page"><span>LAPOZÓ</span></a></li> <li id="menu-item-784" class="itemek menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-784"><a href="http://pedikurspacczer.hu/?page_id=758"><span>Pedikűrszalon</span></a></li> <li id="menu-item-1070" class="itemek menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-1070"><a href="http://pedikurspacczer.hu/?page_id=1066"><span>Munkáim</span></a></li> <li id="menu-item-821" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-821"><a href="http://pedikurspacczer.hu/?page_id=763"><span></span></a><a href="https://www.facebook.com/aniped/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> <img border="0" alt="Facebook" src="http://pedikurspacczer.hu/wp-content/uploads/2019/03/Facebook-logo.png" width="100" height="100"></a></li> <li class="nav_focus">focus</li><li class="nav_default cur">default</li></ul> </nav>
Amikor peig a kezdő (Lapozó) oldalon vagyok és nem tünteti el, pedig szeretném:
 <nav class="site-nav main-menu" id="navbar-collapse" role="navigation" style="display: none;"> <ul id="menu-main" class="main-nav"><li id="menu-item-941" class="itemek menu-item menu-item-type-custom menu-item-object-custom current-menu-item current_page_item menu-item-home menu-item-941"><a href="http://pedikurspacczer.hu" aria-current="page"><span>LAPOZÓ</span></a></li> <li id="menu-item-784" class="itemek menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-784"><a href="http://pedikurspacczer.hu/?page_id=758"><span>Pedikűrszalon</span></a></li> <li id="menu-item-1070" class="itemek menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-1070"><a href="http://pedikurspacczer.hu/?page_id=1066"><span>Munkáim</span></a></li> <li id="menu-item-821" class="menu-item menu-item-type-post_type menu-item-object-page menu-item-821"><a href="http://pedikurspacczer.hu/?page_id=763"><span></span></a><a href="https://www.facebook.com/aniped/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> <img border="0" alt="Facebook" src="http://pedikurspacczer.hu/wp-content/uploads/2019/03/Facebook-logo.png" width="100" height="100"></a></li> <li class="nav_focus">focus</li><li class="nav_default cur">default</li></ul> </nav>]
Most még nem gondolkoztam el rajta, de te talán első látásra látod, mit csináljak a másik menün, hogy olyan legyen, mint az első...
7

Ezekkel kéne kezdeni

Pepita · 2019. Már. 20. (Sze), 09.03
Ezekkel kéne kezdeni valamit:
page-item-758 current_page_item hide_this_item
Úgy látom, hogy főoldalon is meg van a current_page_item, viszont nincs meg a hide... class. (Ez utóbbit meg ki kéne venni, hogy ugyanazzal operálj mindenütt.)

Erre a class-ra tudsz írni css-t, amit szeretnél, de én sem javasolnám az eltüntetést, inkább jobb színnel kiemelni az "aktív oldalt", mint eltüntetni a linkjét.
Arra is gondolj, hogy pl a "Munkáim" linkre kattintva az oldal betöltése után rögtön egy másik oldal linkje kerül az egerem alá, hacsak véletlenül is kattintok, máshova navigálok, mint akartam...
8

Eltüntetés itt jó

Hymer · 2019. Már. 20. (Sze), 09.41
Itt nem baj, ha véletlenül a két galéria között pattog a reszketős ujjú látogató. Több oldalt nem is tervezek, ennyi bőven elég ehhez a vállalkozáshoz. A lapozó-oldalon lehet fel-le liftezni, ott van a fő információ, a topmenüben csak képeket lehet látni, meg benyitni a fb-ba. Kicsit szokatlan, de (vagy épp azért) nekem tetszik.
Most beírtam, hogy
.current-page-item {background-color:red}
csak hogy kipróbáljam, de semmi nem változik.
Arra sem, hogy
li.current-page-item {background-color:red}
9

Hova?

Pepita · 2019. Már. 20. (Sze), 14.01
Ez attól is függ, hogy hova "írtad be".
Ha egy másik css-ben is definiálva van ugyanerre a class-ra a háttérszín, akkor egyik felülírja a másikat. Hirtelen fejből nem tudom, hogy mi a sorrend ilyen esetben, ki kell próbálni.
Nézd meg böngészőben, hogy szerepel-e a stílusok között, és a te "red" háttered pl áthúzva lesz felsorolva (Chrome-ban így van), ha egy másik stílus felülírja. Ha sehogy sem szerepel a stílusok között, akkor rossz helyre "írtad be".

Amit már többiek is említettek, érdemes ezeket böngészőbe "épített" fejlesztői eszközökkel nézni. Chrome esetén ezt a CTRL + SHIFT + I billentyűkkel éred el, illetve ha az adott elemen (pl menü) jobb klikk után a lebegő menüből az Inspect (Vizsgálat) lehetőségre kattintasz. Alul jobb oldalon láthatod Styles címszóval az elemre épp érvényes stílusokat, valamint a felülírottakat is.

A sorrend problémáját lehet orvosolni !important jelöléssel is, de ez igazából rossz megoldás, mert épp a logikus sorrendiséget lehet vele felrúgni, plusz ha két helyen is szerepel ugyanarra, akkor megint bizonytalan a kimenetele. Tehát inkább azzal kell játszani, hogy a te css-ed töltődjön be hamarabb vagy később.
11

Css-t nem látom

Hymer · 2019. Már. 20. (Sze), 16.37
A Styles címszót nem látom. Idáig jutottam: https://www.dropbox.com/s/kvy57k40iauvycs/inspect.png?dl=0
(Mellékesen: hogy lehet képeket feltölteni ide a hozzászólásba?)
10

Ott van a kutya elásva, hogy...

Arnold Layne · 2019. Már. 20. (Sze), 14.14
Ott van a kutya elásva, hogy a li elementen belül van még egy a, meg egy span is. Ha azoknak van saját stílusuk, akkor amit írtál nem fognak érvényesülni. Próbáld ki .current_page_item a, vagy .current_page_item span selectorokkal megy-e. Illene. Érdekes egyébként, hogy csak ez az osztálynév van aláhúzásokkal elválasztva. :/
12

Ez se ment... Azt hiszem, a

Hymer · 2019. Már. 20. (Sze), 16.49
Ez se ment...
Azt hiszem, a sablonnal van baj, mert a láthatatlanná tevő bővítmény működik a többi oldalon, ez a kezdőoldal meg nem tudom, micsoda, mert nincs se az oldalak, se a bejegyzések között. A menübe is csak úgy sikerült betennem, hogy csináltam egy üres oldalt, annak címként megadtam a saját url-t. De a menübe meg kell, hogy a másik két oldalról legyen visszaút a lapozóhoz. Furcsa sablon. A többi wp sablonnal nincs ilyen probléma, de nekem ez tetszik. Persze ennek mintájára lehetne egy ugyanilyen saját oldalt is csinálni, liftező horgonyokkal. És azt betenni kezdőoldalnak.
17

Hol a current oldal?

Hymer · 2019. Már. 21. (Cs), 11.24
A current szóra rá se hederít. Csak ez hat rá:
.menu-item-941
, de ez minden oldalon. Nem tudom, hogy lehetne elérni azt, hogy csak a current oldalt (linket) változtassa meg. Az egyetlen a Lapozó oldalra szóló Lapozó link, amin változtatni kell, mert a többi oldalon úgyse látszik a saját current linkje. Beírttam az FF inspectorában egy class="ezalink" osztályt az ottani <li> Lapozóhoz, de nem tudtam menteni, úgyhogy hiába próbáltam ezzel hatni rá. Lehet menteni azt, amit beírok az Inspectorba? Vagy meg tudom találni valamilyen néven a WP Sablonkezelőjében ezt a html fájlt?
18

Nem jó!

Pepita · 2019. Már. 21. (Cs), 12.49
Én csak beírtam inspectorba az új szabályt és eltűnt...
19

Nem display:none kellene

inf · 2019. Már. 21. (Cs), 14.11
Nem display:none kellene inkább?
20

SOS: a szerkesztett Inspectort hogy mentsem el?

Hymer · 2019. Már. 21. (Cs), 17.31
Tényleg, most nekem is eltünt. Legalább a szöveg eltünt, de az is valami. Így alig látom a gépemen az apró betüket, de majd megkeresem, hol van ez elásva. De azt se tudom, hogy mentsem el, amit beírtam az Inspectorba?
21

Be kell tenni a megfelelő CSS

inf · 2019. Már. 21. (Cs), 23.28
Be kell tenni a megfelelő CSS fájlba. Nem igazán tudok segíteni, lövésem sincs WP-nél honnan jön a CSS, keress rá projekten belül az osztályra, vagy ha az nem megy, akkor google a barátod.
22

Megvan! Oldal szerkesztése következik

Hymer · 2019. Már. 23. (Szo), 08.34
Rájöttem, hogy nekem akkor működik úgy, mint neked, amikor nem jelentkeztem be az adminba.
Megvan! Lemásoltam az egész html-t és csináltam belőle egy önálló oldalt a wp-ben. Ott aztán ki tudtam kapcsolni a menüt. Lásd http://pedikurspacczer.hu/?page_id=1142. Egyelőre csak így lehet megtalálni, nem ez jelenik meg a domain-címmel.
Valahogy eltolódtak a horgonyok, az Árak-ra kattintva jön be az, ami az első szekcióba való, de ez már kisebb gond lesz.
13

- VS_

Endyl · 2019. Már. 20. (Sze), 16.59
.current-page-item != .current_page_item

Nem mindegy, hogy kötőjel vagy aláhúzás.

A Firefoxos inspectorban a megfelelő stílust hozzáadva simán lehet módosítani a tulajdonságait, úgyhogy sima css-ből is mennie kéne.
14

Mit írjak be?

Hymer · 2019. Már. 20. (Sze), 18.36
A FF inspector tényleg jobb. Most látom, hogy lehet lebegtetni az ablakot a Chrome-ban meg az FF-ben is, akkor nem tünik el a main menu. Most már csak azt kellene tudni, hogy mit írjak be, hogy ne minden menüpontra hassak egyszerre. És csak a nyitott oldalon.
15

Mint eddig

Endyl · 2019. Már. 20. (Sze), 18.52
.current_page_item {
  /* whatever */
}
A többit meg kikövetkezteted az inspectorral; milyen egyéb osztályok vannak, milyen leszármazottak, ősök, stb.
16

Nice catch

Pepita · 2019. Már. 21. (Cs), 09.49
Jó a szemed. :)
23

Horgony-probléma

Hymer · 2019. Már. 23. (Szo), 08.42
A http://pedikurspacczer.hu/?page_id=1142 a startoldalt mutatja, de csak html-ben tudom szerkeszteni, vizuálisan nem jelenik meg a WP-adminban. A horgonyok eltolódtak a http://pedikurspacczer.hu/ -hoz képest. Szeretném, ha a Mi a gyógyító pedikűr cím mellett megjelenne az ahhoz tartozó szöveg, ugyanígy a Bemutatkozom, Árak, Kapcsolat mellett is. Nem találom a sok kód között, hogy tegyem ezt rendbe. Ehhez kérek segítséget.
24

Szvsz ez már a fizetős munka

inf · 2019. Már. 23. (Szo), 09.12
Szvsz ez már a fizetős munka kategória. Senki nem fogja megcsinálni helyetted...
25

Fizetős

Hymer · 2019. Már. 23. (Szo), 10.45
Büszke lettem volna, ha meg tudtam volna oldani segítség nélkül, de már kezdek beleőrülni.
Fizetségért vállalja valaki? E-mailben kérek választ.
26

Megcsinálom html-ben

Hymer · 2019. Már. 24. (V), 13.41
Megcsinálom az egészet ugyanilyenre a wp-n kívül szokásos kézműves módon, html-lel, aztán bemásolom a kész oldalt a wp-be.
27

statikus html

Arnold Layne · 2019. Már. 24. (V), 19.05
Igazából ehhez az oldalhoz teljesen felesleges is a wordpress, meg amúgy bármilyen szerveroldali feketemágia. Szemlátomást több kínod van vele, mint amennyit időben megfogsz a használatával.