ugrás a tartalomhoz

Zend Studio Server nem tartalmaz MySQL-t?

Anonymous · 2006. Szep. 8. (P), 12.04
Hello,
Szuksegem lenne egy valaszra azoktol akik hasznaltak vagy hasznaljak a Zend Studio Server csomagot.

En felraktam az utolso verziot,de azt vettem eszre,hogy amikor telepitem a phpMyAdmint azt irja, hogy nem tud mySQL-hez kapcsolodni. Jobban megneztem es azt vettem eszre, hogy a ZendStudio nem tartalmaz mySQL-t.

Ez igaz ? Vagy en nem talaltam meg a merevlemezen a mySQL-t ?

Koszonom !
 
1

igaz

toxin · 2006. Szep. 8. (P), 12.28
nincs benne,

http://dev.mysql.com/downloads/

ill. ha 4.1.x
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/4.1.html
-ről kell felrakni ( a next gombok ismételt nyomorgatásával :) )
2

kosz!

Anonymous · 2006. Szep. 8. (P), 12.34
Hat azt hiszem inkabb maradok a WAMP-nal :).
Ismert ceg a ZEND de valahogy nem birom oket. Miert nem tudnak egy normalis csomagot letrehozni.
3

re

toxin · 2006. Szep. 8. (P), 12.40
azért mert a ZDE+ZendStudioServer (Zend Development Environment) egy php fejlesztői környezetet épít ki számodra (php (WinEnabler) - Apache-al + ami a ZDE-be intergrált debugger működtetéséhez/beállításához kell, ill egy jópofa webes felületű php adminsztációs felület is jár vele), amivel olyan adatbázist használsz amilyet akarsz, de lehet hogy liszenszelési problémák voltak, aki tudja megírja :) most nem keresem meg, mindenestre a MySQL felrakása pofonegyszerű
4

Nem birod

Anonymous · 2006. Szep. 8. (P), 15.45
Nem birod a PHP motorját gyártó Zend céget, mert csinál bolondbiztos, full fejlesztői környezetet telepítő programot amatőröknek. Mondot te, aki egy mysql-t sem tudsz önállóan feltelepíteni, csak ha egyklikkes telepítő csomag van hozzá, ami felteszi az apache-csal, php értelmezővel együtt. Igazán mérvadó vélemény. Amatőr.
5

Nem

Anonymous · 2006. Szep. 8. (P), 15.46
... mert NEM csinál...
6

Nosztalgia...

gnycz · 2006. Szep. 8. (P), 16.17
Eszembe jut, amikor kisgyermek voltam, a szüleim leszerelték a kerékpárom két oldaláról a támasztó kerekeket, hogy végre megtanuljak rendesen két keréken egyensúlyozva bicajozni. Jópárszor megpróbáltam a dolgot - eleinte vidáman, később egyre dühösebben - de mindig elestem, az első kísérleteim vége az volt, hogy földhöz vágtak a cangámat és azt mondtam: "Ez sz*r!".
Szerintem olvasgass utána a Zend fórumokon, ha valami telepítési problémád akadt, szerintem már mindent kiveséztek azokon az oldalakon. Elég stabil lett mára a Zend Studio. A Zend Studio Server-t ráadásul meglévő Apache konfiguráció mellé is felteheted!
7

és nem utolsósorban

toxin · 2006. Szep. 8. (P), 16.27
elég sok platform alatt leledzik, pár-kattal felrakja magát,
nekem spec. most openSüsü és winXp alatt is ezvan , és marad :)
8

tanulj olvasni

Anonymous · 2006. Szep. 8. (P), 19.31
Fogd vissza magad es tanulj meg olvasni, nem azt mondtam, hogy kell egyklikkes telepito csomag. Nincs idom vele szarozni, lehet te nyugdijas vagy es megengeded.
9

szerintem nem nyugdíjas

tiku I tikaszvince · 2006. Szep. 8. (P), 19.57
Nem szeretem az ilyen hangvételű hozzászólásokat! Először is te kezdtél el egy céget fikázni (jogosan vagy jogtalanul, döntse el mindenki). Ezt a céget valaki a védelmébe vette. Erre pedig te egyből a torkának ugrasz. Ráadásul névtelenül.

Az ilyen "mindentegycsomagba" telepítők jellemzően a kezdők számára nyújtanak nagy segítséget, az indulásban. De ha valaki komolyan veszi ezt az egészet, és elér egy szintet, már nem elégiti ki egy instant rendszer, hanem a lehető legalaposabban szeretné azt személyre szabni. Ennek pedig leggyorsabb, és leghatékonyabb módja ha az egyes csomagokat külön telepíted fel, és összehangolod a múködésüket. Szerintem, aki rászánja az időt az összehangolásra, sokkal többet tanul a háttérben zajló folyamatokról, a rendszer működéséről, mint akit kielégít az "vízbenoldódó" megoldás.

Aki pedig hiányolja a Zend szervercsomagjából az adatbázist az gondolja végig, hogy mi a célja ennek a csomagnak. Szerintem a PHP(!) kód kezelése, debugolása, stb. Ha már mellécsomagolnák a MySQL-t, valaki hiányolná a PG-t, meg a .... és ennyi erővel minden szóba jöhető adatbázis szervert be kellen építeniük. Ezt pedig könnyen beláthatod, hogy soha nem érne véget. Idővel pedig, a már így is igen húsos csomag, olyan kövérre hízna, hogy már az ajtón sem férne ki.
Aki pedig ZendPlatformon adatbázist szeretne kezelni, az legyen szives telepítse fel mellé a kívánt adatbázis kezelőt. Amúgy pl MySQL telepítése nem hiszem, hogy annyira bonyolult volna...

TikuVoltam