ugrás a tartalomhoz

Teljes oldal lementése képként

Fedor · 2006. Szep. 6. (Sze), 15.18
Van a Firefoxnak egy kiterjesztése, név szerint a Screen Grab, amely egy teljes weboldalt (tehát a gördítés utáni részeket is) képes lementeni egy képfájlba. Én ezt már többször használtam, meg is voltam elégedve vele, most visszont egy olyan oldalt szerettem volna lementeni vele, amely Smarty-val készült, és ezzel nem bírt, csak a képernyőn is látható részt tette bele a képbe. Kipróbáltam, más Smarty-s oldallal is ezt csinálja, de a nem Smarty-is oldalakat továbbra is simán lementi.

Kérdéseim:

1. Tudja -e valaki, hogy miképp lehetne a Screen Grab-et jobb belátásra bírni?
2. Ha nem lehet, akkor tud -e valaki ajánlani egy másik alkalmazást, amely ugyanezzel a funkcióval bír, és a Smarty se jelent neki akadályt? Persze meg tudom csinálni Photoshop-pal is, összeragasztva 2-3 screenhot-ot, de azért elég macerás...

Előre is köszi a tippeket.

Üdv,
@ttila
 
1

url2bmp

attlad · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.12
google:url2bmp
3

Nem jött be

Fedor · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.27
Köszi a tippet, letöltöttem, kipróbáltam, de nem vált be. A progi beépített böngészője túl régi (5 éves, és nem találtam a progiból frissebb verziót), hibásan jeleníti meg a lementeni kívánt oldalt.
2

webshot

Táskai Zsolt · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.22
nemrég volt itt weblaboron a következő:
http://www.websitescreenshots.com/
(kipróbáltam, de nem használtam igazán)
4

Köszi

Fedor · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.44
ez bevált
10

ez egy masik

Anonymous · 2006. Szep. 7. (Cs), 08.39
Bar nem derul ki a kerdesbol az oprendszer, de a http://www.pixel-technology.com/freeware/url2bmp/english/ cimen talalhato "klasszikus", windows alatt nekem tokeletesen mukodott. Tobb formatumba ment, meg mentes elotti varakoztatast is be tudsz allitani.

udv:
tothj
5

Smarty

sajt · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.45
Én csak azt nem értem, hogy mi köze lehet a smartynak ehhez. Lehet, hogy valami smarty-s beállítás? Most próbáltam egy smarty-s oldallal, és teljesen jol lementette.
6

Mármint a Screen Grab?

Fedor · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.51
Mármint a Screen Grab? Nem tudom, lehet, hogy csak véletlen, hogy pont két Smarty-s oldallal nem bírt, a sima dinamikus oldalakkal meg igen, de gyanús. Amúgy logikát én se látok benne, végül is a legenerált html a lényeg, nem az, hogy mi generálta...
7

Tudtok Smarty-val készült weboldalakat mondani?

Fedor · 2006. Szep. 6. (Sze), 16.54
Csak tesztelés céljából. Ezt a kettőt ugyanaz a cég készítette, és kiváncsi vagyok, hogy más Smarty-s oldalakkal mit kezd a Screen Grab...
8

Tudtok Smarty-val készült weboldalakat mondani?

Anonymous · 2006. Szep. 6. (Sze), 19.09
Például ezek:
http://inforadio.hu/
http://www.penzcentrum.hu/

Gyulus
9

szerver oldal vs kliens oldal

Hodicska Gergely · 2006. Szep. 6. (Sze), 23.36
Nem tudom, lehet, hogy csak véletlen, hogy pont két Smarty-s oldallal nem bírt, a sima dinamikus oldalakkal meg igen, de gyanús.

Mi köze lehetne egy szerveroldalon futó template kezelőnek ahhoz, hogy a kliens oldalon le lehet-e menteni az oldalt?


Felhő
11

nincs köze

Fedor · 2006. Szep. 7. (Cs), 08.46
Érteni én se értettem, de más közös különlegességet nem tudok róluk, már az alkotókon kívűl. Amúgy megdőlt, mert pl. az Inforádiót sikerült lementenem vele. De akkor mi lehet az oka? Komolyan érdekelne még akkor is, ha a Webshot-tal amúgy már sikerült megoldanom a problémát. A következő két oldalról van szó:

- http://www.car-roy.com/
- http://www.akciosautoalkatresz.hu/
13

Hibás HTML, CSS

attlad · 2006. Szep. 7. (Cs), 14.07
Mondjuk nem gyenge az a 250-nél több hiba amit a validátor ír rá. Másodikon meg 2 DOCTYPE megadás meg hasonlók vannak, ami szintén nem túl egészséges. Ennek ellenére ha kikapcsolod a CSS-t le tudja menteni egyben, tehát abban lehet valami amit nem bír a ScreenGrab.
12

Nem Smarty

Marcell · 2006. Szep. 7. (Cs), 13.12
Szerintem semmiképpen sem a Smartyban kell keresni a hibát, mivel annak köze nincs a böngésző viselkedéséhez.

Inkább valami JS surmóság lehet, ami bekavar - nem direkt, csak ilyen bug szinten. A két oldalban vannak közös JS függvények.

Vagy például a második oldalon is van Car-Roy tartalom: egy banner - lehet, hogy az ilyen Flash-ek rontanak el valamit.
14

Pearl Crescent Page Saver

Anonymous · 2006. Szep. 8. (P), 02.15
Ha már firefox plugin, akkor ezt próbáld ki, nekem bevált. A fentebb említett inforadio-s honlapot kipróbáltam és lementette szépen.
A honlapja: Pearl Crescent Page Saver

.bonga