ugrás a tartalomhoz

XHTML Strict és WYSIWYG szerkesztés

Wabbitseason · 2006. Szep. 4. (H), 12.39
Tudja valaki kapásból, hogy az XHTML 1.0 Strict doctype szerinti kód megfelel-e az XHTML 1.0 Transitionalnak is?

Jó módszer-e, ha a Stricthez igazodva alakítom ki a html kódot, és hogy ne okozzon gondot később a WYSIWYG szerkesztővel belebarmolt <a target>, egyszerűen átállítom a doctype-ot Transitionalre?

Vagy a bölcs programozó inkább átszereli a WYSIWYG szerkesztőt (esetünkben a TinyMCE-t) úgy, hogy a tartalom mentése előtt végigszaladjon az <a> tageken, és ha van bennük target attribútum, akkor azt okosan átalakítja onclick="window.open(this.href);return false" formájúra, ügyelve arra, hogy az esetleg már létező onclick események se tűnjenek el?
 
1

JS

szotsaki · 2006. Szep. 4. (H), 18.30
A strict típus nem véletlenül nem támogatja a target attribot. Nagyon idegesítő, hogy mindig új oldalra mászik el a böngésző. Arra jó Operában a jobb klikkel rákattintok, majd lehúzom az egeret (előtérben) vagy a középső gomb (háttérben megnyitás).

Persze, biztos van olyan eset is, amikor létszükség, akkor lehet ezt használni. De mi van, ha valakinek nincs JS-e engedélyezve a böngészőben?
2

js tiltás, holkimerre

toxin · 2006. Szep. 4. (H), 18.35
erre
Persze, biztos van olyan eset is, amikor létszükség, akkor lehet ezt használni. De mi van, ha valakinek nincs JS-e engedélyezve a böngészőben?


létezik valahol valami statisztika, nemtudja valaki ?
3

browser statistics

winston · 2006. Szep. 4. (H), 18.42
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp
4

ahha

toxin · 2006. Szep. 4. (H), 20.06
kössz :)