ugrás a tartalomhoz

Böngésző bezárása távolról php-val.

Anonymous · 2006. Aug. 30. (Sze), 19.09
Ha lefut 1 lap, azt szeretném megoldani, hogy az bezárja a böngészőt. explorert és Mozillát is. Ezt meg lehet oldani??
 
1

Böngésző bezárása?

Anonymous · 2006. Aug. 30. (Sze), 19.30
Ilyet maximum javascript-tel lehetne megoldani, de azzal se nagyon. A php viszont szerver oldali nyelv...

Egyébként hogy képzeled ezt? Nyitva van a júzernek egy Firefox ablakban, vagy a 7-es IE-ben 10 fülben 10 oldala, te meg mindet bezárod? Szerinted mennyire szencségelnének?

Továbbfejlesztésképpen kísérletezhetsz azzal is, hogy reboot-olod a látogatóid gépét, vagy egyszerűen kikapcsolod, de egy kérdezés nélküli vinyóformázás is feltűnhet a horizonton. Csak akkor vizsgálnod kell, hogy Windows-ról, Linux-ról, vagy Mac-ről nézik a weblapodat. :)

Gyulus
2

Próbáld meg értelmezni

Ajnasz · 2006. Aug. 30. (Sze), 20.30
Nem, szerintem nem úgy képzeli, ahogy Te gondolod. Ha megpróbálsz túllátni a felháborodásodon és a rendkívüli tájékozottságodon, akkor valószínűleg rájössz magad is, hogy nyilván azt az ablakot szeretné bezárni, amiben a php futott...
Tudod, vannak emberek, akik azért kérdeznek ilyeneket, mert még nem ismerik annyira az adott témát. Gondolom, ismered a néma gyerek meg az anyja történetét. Na Ő nem a néma gyerek akart lenni, hanem inkább kérdezett.
Azt akartam mondani, hogy lehet ám normálisan is válaszolni, ahogyan az első mondatodban már majdnem elkezdted. Most segítek neked :)

Tehát, ahogy Gyulus írta, a php server oldali nyelv. Ez a következőt jelenti: Megírtál egy php programot, csinál ezt-azt, feltöltöd azt a serverre, aztán böngészőbe beírod a fájl elérési útját és lefut a program. A kérdéses a futás helye.
Egy ilyen kérés során (tulajdonképpen böngészés során) két fél kommunikál: a server (kiszolgáló), kliens (ügyfél). Az kliens küldi a kérést, hogy melyik fájl kimenetét szeretné látni, a server elküldi neki.. De léteznek ezek a mocsok programnyelvek, amik szerencsésebb esetekben megkönnyítik az életünket. Web esetében megkülönböztetünk server és kliens oldali nyelveket. Attól függ, hogy hol fut le a program. Server oldali nyelv esetében ez a kiszolgálón történik. Tehát, amikor a böngészőbe beírod a (jelen esetben php) fájl elérési útját, akkor a server előbb feldolgozza a php fájlt, végrehajta a benne leírt műveleteket, majd a kimenetet küldi vissza a kliensnek. (Kimenet általában az, amit pl. echo, print függvények kiírnak). A kliens semmit nem lát a php fájl tartalmából, a program működéséről, Ő csak egy szöveges/kép/stb fájlt fog megkapni.
Amit szeretnél, hogy manipuláld a látogató böngészőjét (most bezárni), ahhoz kliens oldali nyelvre van szükség, mert a böngésző ablak a kliens (látogató) számítógépén van, ott fut. Ilyen nyelv pl a javascript.
Tippem szerint, az a célod, hogy a programod csak fusson le, nem akarsz a userrel semmit sem közölni és ezt úgy képzelted el, hogy a php fájlra linkelsz, arra kattint a felhasználó, megnyílik az oldal, a program lefut, majd az ablak bezárul. Ha igazam van, akkor rossz úton indultál el. Ez esetben ajánlom, hogy ne nyiss új ablakot, hanem pl. include-olj vagy a header függvény is hasznos lehet a program lefutása előtt.

Másrészt valamilyen szinten jogos Gyulus felháborodása, ugyanis a kérdés teljesen helytelen. A kereső használata, manual tanulmányozása sok ilyen hozzászólástól kímélne meg mindenkit. Rengetegszer le lett már írva a weblaboron is, hogy mi a különbség a server és a kliens között, most lett mégegy ilyen hozzászólás.. Jobb, ha a probléma megoldására kérdezel rá, mert nem biztos, hogy a Te módszered a helyes, sőt lehet, hogy teljesen rossz, pl az ismeret hiányából adódó balgaság.
3

Minek...

vbence · 2006. Aug. 30. (Sze), 23.13
Hiperkorrekt kollégám válaszában ugyan a sorok között szerepel, de azért a teljes kép érdekében leírom: (általában) csak olyan ablakot tudsz bezárni (biztonsági beállítás), amit te nyitottál meg - javascriptben: window.open(...)
Azaz, ha valaki egy már létező ablakba beírja az oldalad címét, akkor azt semmilyen körülmények között nem tudod bezárni. Ha az oldalad nyit egy második ablakot (javascript segítségével), akkor azt gondnélkül be is tudja zárni.

B
4

meg lehet oldani, de nem szíp

Anonymous · 2006. Aug. 31. (Cs), 07.21
Szia,
meg lehet oldani. De csak intranetes rendszerbe ajánlom és nem lesz böngészőfüggetlen + sok babra munka és csúnya + az IE mindig fel fog dobni egy kérdést, hogy tényleg akarod-e (mondjuk jogosan). Szóval nem szép, nem ajánlatos stb.

JavaScript-ben a
window.close();
self.close();
és barátaiknak nézz utána és az ablakok használatának.

Weblaboron:
http://weblabor.hu/forumok/temak/3339

Máshol:
http://www.javascript-coder.com/window-popup/javascript-window-close.phtml

keresőkbe ha beírod találsz egy csomó infót.

Jani
5

semmi PHP

Anonymous · 2006. Aug. 31. (Cs), 07.22
Ja és semmi köze a PHP-hoz, ahogy az előttem írók is mondják, magyarázzák.

J.
6

bővabben

Anonymous · 2006. Aug. 31. (Cs), 09.01
Bővebben a gondom. 1 emeltdíjas sms szolgáltatónál vagyok. Olyan az egész, ogy elküld 1 sms-t 1 X számra egy megadott kóddal. sms-ben kap 1 válasz kódot amit be kell írnia 1 mezőbe. De ez mind a cég serveréről fut. 1 szer lehetne a a kódot futtani. A gond, hogy az ablak ahova beírta a kódot nem záródik be, tehát ahányszor arra kattint, hogy Fizetés metörtént. Le se ellenőrzi a kódot, mivel már előtte megtette. És ezt az ablakot kartam valahogy bezáratni...
7

bővabben

Anonymous · 2006. Aug. 31. (Cs), 09.08
Ha azt a beíró ablakot a javascript nyitotta window.open() paranccsal, akkor amint az fentebb elhangzott, a window.close() paranccsal be is lehet zárni.

Gyulus
8

esetleg...

toro · 2006. Aug. 31. (Cs), 12.29
... az is lehet egy megoldas, hogy a kattintas utan visszajon egy felhasznalobarat uzenet, hogy "Koszonjuk, hogy igenybevette szolgaltatasunkat! A fizetest regisztraltuk. Az alabbi linkre kattintva bezarhatja ezt az ablakot." es odateszel egy window.close() JS-t.
Igy nem fognak kattingatni (mert nem lesz mire) ugyanakkor a megerosites jo hatassal lesz a felhasznalora.