ugrás a tartalomhoz

Megszeretném tanulni a PHP-t !!

Free · 2006. Aug. 25. (P), 22.50
Sziasztok !
Megszeretném tanulni a PHP-t , de internetről nem nagyon sikerül, ha valaki tudna segiten vegyen fel MSN-re gergokova##kukac##msn.com vagy esetleg egy olyan oldalt tudna ajálani ahol nagyon könyen meglehetne tanulni.
 
1

pl

toxin · 2006. Aug. 25. (P), 23.10
http://htmlinfo.polyhistor.hu/phptutor/index.html
2

Ki akadályoz meg benne?

vbence · 2006. Aug. 25. (P), 23.11
Halihó!

Szerintem ha most kezded nem rossz ötlet beruházni egy szines-szagos könyvbe. Nem csak a lelked érzi tőle jobban magát, de segít megérteni a programozási nyelv (esetünkben PHP) saját logikáját. Egy könyvből átfogó képet kaphasz a rendszerről, amiben dolgozni fogsz: egykét szót a http alapú szolgáltatások (web) sajátosságairól, a kliens és a szerver oldal mibenlétéről (a php nem a böngészőben fut ám) stb. Ilyen dolgokat netes írások ritkán tárgyalnak, itt inkább a gyakorlati cikkek hemzsegnek, amire szükséged is lesz, majd.

Ha még nem programoztál én bátorítanálak valami alap, programozással foglalkozó könyv megvásárlására is. (Qbasic, vagy mittomén...) A php nem a legideálisabb magának a programozásnak a megtanulására, ha komolyan akarod csinálni, akkor szükséged lesz ilyen szkillekre is.

B
3

ez is jo

breakline · 2006. Aug. 25. (P), 23.57
itt pl. elég naprakész hírek vannak, de tutorial-ok is:

http://www.phpfreaks.com/
4

PHP

Free · 2006. Aug. 26. (Szo), 01.10
Mindent elolvastam a PHP-ről ami ezen az oldalon van és kezdem érteni az alapokat de kellen e valaki aki fel vasy MSN-re és kérdezhetek töle ha valamit nem értek.
6

Fórum, levlista, IRC, kézikönyv, Google

attlad · 2006. Aug. 26. (Szo), 11.26
Van magyar fórum, levelező lista, IRC csatorna (#php.hu @ IRCnet) is a témában, ezeken többen vannak egyszerre, minek terhelnél egy embert a kérdéseiddel? (+ ott a PHP kézikönyv és a Google, ezeken is ott a válasz legtöbbször és persze ezeken illik kezdeni a keresést)
5

Csak nekem fura?

Jano · 2006. Aug. 26. (Szo), 11.17
Ez a "vegyek fel egy tökidegen embert MSN-re aki amikor baja van zargathat, hogy raaldozzam az idom egy reszet" csak nekem fura?
7

csatlakozom

tiku I tikaszvince · 2006. Aug. 26. (Szo), 11.42
Nem csak neked furcsa.
Nekem olyan érzésem van ezzel kapcsolatban, mintha valaki szembejönne az utcán, és elkérné a címem, meg a lakáskulcsom, hogy ha elfogyott a sója, akármikor átjöhessen, kivenni egy kicsit az enyémből.
Könnyebb a világ túloldalán egy vadidegent zargatni mint elsétálni a sarki boltba?