ugrás a tartalomhoz

php5 a http 404-es hibaüzenet internettel nem rendelkező gépen

sarkozi0913 · 2006. Aug. 23. (Sze), 19.56
Sziasztok!

Az mysql + apache 1.32 + php5 feltelepítése után, internet kapcsolat nélküli gépen az alábbi hibaüzenetet írja ki: Http 404- es kód. A kiszolgáló nem talál. Próbálja meg kapcsolat nélküli módban. A beállítások és a telepítés rendben zajlott. Az operációs rendszer Windows xp professionel+service pack 2.
Az apache webszerver rendben működik. A http://localhost parancsra megfelelő választ ad, ha ezután beírom az előbbi parancsot +/elso.php, akkor jelenik meg a 404-es hibaüzenet,vagy kiírja, hogy partition explorer. Bárkinek ötlete van azt szívesen fogadom.
Email címem: sarkozi0913##kukac##freemail.hu
köszönettel: Sárközi Zsolt
 
1

Kicsinál a micsoda?

Poetro · 2006. Aug. 24. (Cs), 16.23
Kicsit részletesebben le tudnád írni, mit írsz be és hova, és akkor mi történik, és mit szerettél volna, hogy történjen?
Ez igy eléggé összefüggéstelennek tűnik, bár lehet hogy csak az a baj, hogy nem látom mi történik a képernyődön, és ezért vannak nehézségeim a probléma elemzését illetően.
2

php5 a http 404-es hibaüzenet internettel nem rendelkező gép

sarkozi0913 · 2006. Aug. 30. (Sze), 19.27
Szia Poetro!Azt írtad,hogy pontosan írjam le mit szeretnék és mit írtam be:feltelepítettemaz mysql-t,utánna az apache webszervert telepítettem a gépre.A gépet ujraindítottam.A php5 telepítése következett.A telepítések után beéllítottam az apacht és a php5-öt.Elindítottam az apacht és az internet explorert.Az első amit beírtam próbaképpen az ie-be az a http://localhost parancs volt.AZ első program így nézett ki:<php ,print phpinfo (); ,?> ,./a sima vesszők az uj sort jelölik/.Elmentettem az apache könyvtár htdocs mappájába elso.php néven.Az ie -be ezt írtam be:http://localhost/elso.php./a pont a mondat vége/!Az entert lenyomva ezt írta ki:a kiszolgáló nem találl.hiba a 404-es sorban és ezek után bejelentkezett a partition explorer.Innen tovább soha nem jutottam.Légyszives ha tudsz akkor segíts a hibát megtalállni.Arra a kérdésedre,hogy mit kellett volna látnom a képernyőn a válasz az,hogy a php5 egy információs ablakának kellet volna megjelenni.A Tanuljunk 24 óra alatt php5 programozást című könyvben van benne.Várom válaszod,tisztelettel Sarkozi zsolt.
4

Tippek

Poetro · 2006. Aug. 30. (Sze), 21.35
Mondjuk rakhattál volna a szövegedbe sortöréseket, az sokat segített volna.
A http://localhost parancsot beírva mit láttál? Mármint megjelent az Apache üdvözlő oldala? A szolgáltatások között látszik a bekapcsolt Apache?
(Start / Beállítások / Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Szolgáltatások alatt találod)
Ennek elméletileg futnia kellene, ha az apache fut.
Masik, hogy nezd meg az apache log könyvtárát, nincs-e valami hibára utaló jel az errors.log-ban.
Ezen kívül ha van a gépeden valami tűzfal, azt is nezd meg, hogy az apache benne engedélyezve van-e.
Hirtelen ennyit tudnék mondani.
3

szerintem

krey · 2006. Aug. 30. (Sze), 21.21
Most így hirtelen nekem úgy tűnik, hogy ennek semmi köze a PHP 5-höz és az internet nélküli géphez sem. A 404-et az Apache dobja, amiből (számomra) ismeretlen okokból sikerült felraknod őskövület verziót, ha van ilyen kifejezés, ilyet már letölteni sem nagyon lehet, elég vicces párosítás a PHP 5-tel.
Most így hirtelen annyit tudok mondani, hogy ellenőrizd a DocumentRoot-ot és barátait!

üdv. krey