ugrás a tartalomhoz

Weboldalból kép(?)

Anonymous · 2006. Aug. 21. (H), 21.37
Sziasztok, szerintetek megoldható az (PHP-vel), hogy egy weboldalból képet készítsek? Tehát hasonlóan, mintha nyomnék egy print screent és elmenteném a képet.
Esetleg van erre valami kész megoldás?
 
1

nem hiszem

krey · 2006. Aug. 21. (H), 23.33
Szerintem tegyél le erről az ötletről, de abban is biztos vagyok, hogy meg lehet csinálni, csak írni kell egy ActiveX vezérlőt, vagy valami kliens oldali trükkel.

üdv. krey

ps. mivel a php csak átnyomja az output-ot a böngészőnek foggalma sincs szegények a kliensgép monitorján található pixelek színeiről.
2

Windows Exe

Anonymous · 2006. Aug. 21. (H), 23.39
Szia,

Kb 1 éve volt egy exe fileom, ami windows alatt futott és Internet Explorer ablakából kinyerte a teljes weboldal képét (természetesen háttérbe, h semmit se láttál az egészből) csak az URLt meg, hogy hova mentse kellett megadni. De sajnos winyohiba miatt elveszett. Ha sokat keresed biztos megtalálod.

Üdv,
Joci
4

tufat

bizi · 2006. Aug. 22. (K), 00.05
Pdf-be le lehet menteni http://www.tufat.com/script19.htm
bizi
3

Külső szolgáltatás

Anonymous · 2006. Aug. 22. (K), 00.04
Firefoxhoz létezik ilyen kiterjesztés.
Valamint vannak olyan oldalak aminek egy címet kell megadni és elmentenek egy képet az oldalról a beállított böngészővel, a beállított oprendszer alatt. És pár percen belül ennek a többszáz féle kombinációját is ;) Van is erre ingyenes szolgáltatás.
5

Mi is a kérdés?

krey · 2006. Aug. 22. (K), 08.43
Minnél több hozászólást olvasok annál kevésbé világos a kérdés. Én arra gondoltam, hogy van egy weblapod, és szeretnéd megnézni, hogy a klienseid mit látnak belőle.
A többiek azt feltételezték, hogy nem szeretnéd használni a printscreen gombot. Mit szeretnél elérni? A printscreen gomb túl messze van?

üdv. krey

ps. Amúgy az előttem hozzászóló firefox extension-ös megoldása nem ugyanaz mintha gimp-pel kivágnád a printscreen megfelelő részét?
6

lusta?

Őry Máté · 2006. Aug. 22. (K), 11.28
akkor is ilyen stílusban reagálnál, ha 50 db 10képernyő hosszú oldalról kéne most délre screenshotot készítened?

a nevezett firefox kiterjesztés amúgy nekem sajnos nem működött (linuxon)
8

Nyugalom! IECapt és társai

Jano · 2006. Aug. 22. (K), 11.34
Találtam egy ilyet: IECapt

IECapt is a small command-line utility to capture Internet Explorer's rendering of a web page into a BMP, JPEG or PNG image file.

You can use IECapt for example for batch processing, to make screenshots of the entire web page rather than the currently visible area or in a CGI script hosted on a Windows web server to provide access to IE's rendering engine from non-Windows computers.


Frissítve:
Vagy még megoldások: http://swik.net/screenshot+freeware

Frissítve 2:
http://www.websitescreenshots.com/
Leírás alapján legjobb: böngésző méret állítás, képméret állítás, thumbnail, batch futtatás.
9

minek?

krey · 2006. Aug. 22. (K), 11.52
50db 10 képernyő hoszzú oldalról képet? Minek csinálna ilyet valaki? :) Amúgy a screen shotokat legyáratnám gyorsan és írnék egy gd-s scriptet ami összevágja nekem.

A kiterjesztés pedig ha jól tudom java-t használ, szal ellenőrizd, hogy az megy-e...

üdv. krey
7

automatizmus

Táskai Zsolt · 2006. Aug. 22. (K), 11.32
valamint el tudok képzelni egy automatikus tesztelő rendszert, mely bitképek összehasonlításával (is) operál. és mondjuk lefut minden nap éjféltől kezdve egy-két percig/óráig. szép lenne, ilyesmit használni, ha nem is pont így...
10

Igen, automatizmus

Anonymous · 2006. Aug. 22. (K), 12.58
Amúgy az előttem hozzászóló firefox extension-ös megoldása nem ugyanaz mintha gimp-pel kivágnád a printscreen megfelelő részét?


Hát a végeredmény igen, DE a firefox extension (ScreenGrab!) mindent megcsinál helyetted, csak a fájlnevet/mentés helyét kell belőnöd! (Arról nem is beszélve, hogy a print screen használhatatlan, ha nem fér ki egy képernyőre az oldal, viszont a ScreenGrab! így is le tudja "fényképezni" a teljes oldalt!)

Pdf-be le lehet menteni http://www.tufat.com/script19.htm

Igen, ez jó lenne, de elég furcsán mentette le pl. az msn.comot, bár lehet hogy beállításfüggő majd még megnézem alaposabban, most csak gyorsan kipróbáltam.

50db 10 képernyő hoszzú oldalról képet? Minek csinálna ilyet valaki? :)
Mert erre van szüksége. :)

valamint el tudok képzelni egy automatikus tesztelő rendszert, mely bitképek összehasonlításával (is) operál. és mondjuk lefut minden nap éjféltől kezdve egy-két percig/óráig. szép lenne, ilyesmit használni, ha nem is pont így...


Igen, majdnem. erről lenne szó. Adatbázisban lévő adatok alapján oldalakat lefényképezni majd a kapott képet eltárolni, mindezt szerver oldalon kéne.

Jano, köszi a tippeket, ha más nem lesz, akkor majd valamelyikkel megoldom, csak az nem lesz annyira rugalmas sajnos.