ugrás a tartalomhoz

Drupal adatbázis elérés Warning

DevNULL · 2006. Aug. 8. (K), 21.49
Tegnap felraktam a Drupal 4.7.3-at. Az adatbázist is sikerült feltennem.
Működik is a Drupal majdnem rendesen, csak amikor nyomkodom a menüpontokat véletlenszerűen kiír egy figyelmeztetést. Véletlenszerűn azt értem, hogy ugyanannál a menüpontnál egyszer kiírja egyszer nem.

A hibaüzenet a következő:
user warning: Access denied for user: '@localhost' to database 'drupal473' query: LOCK TABLES cache WRITE in c:\appserv\www\drupal473\includes\database.mysql.inc on line 120.


A sites/default/settings.php be van állítva. Azért nincs sem jelszó, sem felhasz.név, mert csak localhoston próbálgatom és mivel nem kell félnem, hogy hozzáférnek az adabázishoz ezért felesleges. (nem mintha olyan adat lenne benne)
Így áll a sor a fájlban:
$db_url = 'mysql://:@localhost/drupal473';


Azt nem értem, hogy miért a "@localhost"-ot azonosítja user-nak, amikor az a host neve és miért veszi bele @ jelet, amikor az egy elválasztó.

Hogy tudnám ezt a hibát kiküszöbölni?

Nem okoz problémát csak idegesítő, mert szétesik olyankor az oldal és állandóan teleszemeteli a hibaüzeneteket és győzöm törölni onnan.

A drupal.hu-n átolvastam a kézikönyvet, de a hibaelhárításról nem sokat találtam
 
1

Rendeltetésszerű használat

Anonymous · 2006. Aug. 8. (K), 23.27
Azt honnan kéne tudnia a Drupalnak, hogy Pistike most éppen úgy gondolja, hogy nem kell jelszóval védenie az alkalmazását? A Drupalt úgy tervezték, hogy szükség van adatbázis felhasználóra és jelszóra -- állítsd be rendesen a settings.php-t, és mindjárt nem fog idegesíteni.

$db_url = 'mysql://felhasználónév:jelszó@localhost/adatbázis';
2

Rendeltetésszerűen használom

DevNULL · 2006. Aug. 8. (K), 23.55
Azért nincs az általad is írt sorban felhasználónév és jelszó, mert mint írtam nem használom az itthoni gépen(, mert minek) és szerintem attól még, hogy valami nincs beleírva az még nem jelenti azt, hogy nincs rendesen beállítva.

A Drupalnak pedig tudnia kéne, hogy nincs jelszó és felhasználónév, mivel az elválasztó karaktereket nem töröltem ki és nekem evidens, hogy ha két elválasztó között nincs semmi, akkor az azt jelenti, hogy nincs pl. jelszó vagy felhasz.név és e szerint próbál kapcsolódni a DB-hez.

Amúgy pedig fenn van a Drupal 4.6.3 is, mert azt már régebben letöltöttem és először azt próbáltam ki és ennél gond nélkül működik jelszó és felhaszn.név megadása nélkül. Úgyanúgy van beírva $db_url változó mint a 4.7.3-nál.
Miért működik így az egyiknél és miért nem a másiknál??

De akkor inkább azt kérdezem, hogy hogy lehet az adatbázishoz felhasználónév és jelszó nélkül kapcsolódni anélkül, hogy állandóan figyelmeztetgetne.
3

Sehogy

Anonymous · 2006. Aug. 9. (Sze), 00.31
Szerintem sehogy. A MySQL megköveteli, hogy legyen adatbázis felhasználó. A 4.6.3-at nem ismerem, még a világon se voltam akkor...:)

Írtál ide egy szép hosszú hozzászólást, ahelyett, hogy a settings.php-be egyszerűen beírtad volna, hogy root:jelszó.

Most akkor mi a fontos -- az, hogy működjön, vagy az, hogy neked legyen igazad a Drupal/MySQL fejlesztőivel szemben?