ugrás a tartalomhoz

A <select - option> lista formázás

Anonymous · 2006. Aug. 7. (H), 18.49
Firefoxban, hogyan lehet azt a fránya gördítőmenüt leszedni,
IE-ben pedig a keretet eltüntetni?
 
1

Kontrollok testrszabása

vbence · 2006. Aug. 7. (H), 19.20
Szerintem nem tanácsos a kezelőszervek alapértelmezett kinézetét megváltoztatni. Mindenki megszokta a maga oprendszerén (skinjével), hogy néz ki egy gomb, vagy egy select (legördülő lista). Ha megváltoztatod ezeket az alapértelmezett beállításokat, csak megnehezíted a navigációt az oldaladon.
2

Kontrollok testrszabása

Anonymous · 2006. Aug. 7. (H), 20.26
Egyrészt, másrészt ilyesmit nem is igen lehet, hiszen ezek a kinézetek az operációs rendszer (ablakkezelő) saját magánügyei.

Gyulus
3

néha kellhet

Táskai Zsolt · 2006. Aug. 7. (H), 20.39
láttam pár diszkrét javascripten alapuló megoldást (vagyis alaphelyzetben ott van a select, és javascriptből lecserélik saját elemekre). sajnos nem vagyok nagyon googlibajnok, így most csak ezt találtam neked:
http://www.easy-designs.net/articles/replaceSelect/
épp csak ránéztem, ez is diszkrét.
jó munkát,
Tasi
4

Kontrollok testrszabása

Anonymous · 2006. Aug. 8. (K), 00.04
vbence!

(A firefoxnál csak azt a randa gördítőmenüt szedném le, amire soxor semmi szükség. Ha több sor van a listában mint amennyit a "size" nál megadtam, akkor leszedi, egyébként ott van szürkén... Lehet hogy csak nálam? De így nem túl logikus.)

Nem értem miért ne lehetne, ezeknek az elemeknek css-ben valami formát adni.
Annyira béna ez a html-css technológia. Nem elég a különböző inkompatibilitási problémák sora, hanem itt vannak ezek a benne maradt kövületek, amiket majd valamelyik html.20, css.20 verzióban lehet lesz formázni rendesen!? Már odáig eljutottunk, hogy a gombokkal lehet valamit kezdeni, ezzel meg nem?? (Gyulus ezért gondoltam, hogy ezekkel is, hátha...)

A webről általában eszembe jut, hogy olyan ez az egész, mint mikor még az autókat kurblival indították be, a vonatok előtt pedig zászlós ember sétált...

Zsolt!
Köszi nézegetem, csak nem valami elegáns megoldás, de lehet hogy jó.

Antim
5

felhasználó ezt ismeri

Jano · 2006. Aug. 8. (K), 01.05
Gondolj arra, hogy a különböző űrlap elemekkel nem csak a böngészőben találkozhatsz, hanem más programokban és magában az operációs rendszerben is. Minden operációs rendszeren ezeknek saját kinézete van, amit a felhasználó napi munkája során megszok. Vagyis valójában ez nem a CSS hiányossága, hogy nem lehet a kinézetüket bármire átállítani, hanem egy tudatos korlátozás, hogy a felhasználó számára az ő általa használt gépen a konzisztencia megmaradjon.