ugrás a tartalomhoz

Apache2.2 + PHP 5.2 + module

Anonymous · 2006. Júl. 29. (Szo), 19.48
Az Apache megy a php-vel, csak az ext\ könyvtarban található modulokat nem tölti be rendesen.
XP-n van, Apachot installal raktam fel, NEM fordítással --with-mysqli=[DIR] féle kapcsolokkal, PHP-t meg install.txt-t követve manualisan.
eloszor php_dba.dll akartam felrakni, hogy menjenek a dbm fuggvenyek, aztan MySql-lel próbálkoztam, ott a php_mysqli.dll szarakodik, a Mysql megy külön. Környezeti valtozokat is csinaltam, Path c:\php, PHPRC c:\php

php.inimben:
--------------
extension_dir = "c:\PHP\ext\"
extension=php_dba.dll
;extension=php_mysql.dll
extension=php_mysqli.dll

httpd.confban:
--------------
#Module
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2_2.dll"
AddType application/x-httpd-php .php .phps .php3
PHPIniDir "c:/php"

testprogiban:
--------------
/* if ($dba = dba_open("c:/Program Files/Apache Software Foundation/Apache2.2/htdocs/adatok/termekek.db", "n"))
print "termekek adatbazis letrehozva, megnyitva<br>\n";

if (dba_close($dba))
print "termekek adatbazis lezarva<br>\n";
*/

print "vmi";
if ($kapcsolat = mysqli_connect( "localhost", "root", "root" )){
print "sikerult!!!";
}else{
print "nem sikerult!!!";
}

sorok figyelnek, vmi-t kiirja, egyébként:
Fatal error: Call to undefined function mysqli_connect() in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\9.php on line 29
kikommentezve dba se megy, ugyanaz a hiba.

Ha cmd-ben php -m et nyomok akkor a modulok betöltődnek vagy mi, látom a listában a dba-t mysqli-t, bár nem nagyon értek hozzá, lehet nincs köze egymáshoz. Mi lehet a baja? Nem szeretném újrarakni meg compileolni az apachot.
Előre is köszi.
seweren
 
1

szivacs

Anonymous · 2006. Júl. 31. (H), 07.04
Hali!

Ezzel én is szívtam szépen, a lényeg az, hogy a mysqli modul nem tudja betölteni a lib_mysql.dll fájlt. Teendő: a php könyvtárában található lib_mysql.dll fájlt másold be a C:\Windows\System32 könyvtárba és már menni is fog! :)

.bonga
2

kipróbáltam

Anonymous · 2006. Aug. 3. (Cs), 12.23
Nem sikerült, ugyanaz a hiba. Phpinfo()-nál Additional Modules részlegénél nem ír ki semmit. Szerintem, hogy ha nem a modulbetöltésnél lenne a baj, akkor az egyiket mar kiírta volna. De asszem újrarakom, hátha meggyógyul magától. Dejazért thx.
3

php_info

juhasztibi · 2006. Aug. 6. (V), 17.19
Szia!

Nézd meg, hogy a <?php phpinfo(); ?> által kiadott adatokban hol található elvileg a php.ini fájlod, ezt az első táblázatban találod. Ha nem ott van ami az elérési út, akkor másold be oda amit megjelenít elérési útnak. Nekem is volt hasonló gondom, én azt gondoltam, hogy az az elérési út az extension_dir, de ezekszerint nem. Nekem így megy. Sok sikert.
4

c:\PHP\php.ini

Anonymous · 2006. Aug. 11. (P), 14.33
-t ir ki, átírtam php.ini-ben extension_dirt c:\PHP-ra c:\PHP\ext-ről apache restart, de semmi, beraktam PHP ba a php_mysqli.dll-t hátha, az se nyerő.
5

dead

Anonymous · 2006. Aug. 20. (V), 19.10
Teljes uninstall utan felraktam a wampot, remek end user cucc:) minden module megy benne, egy kattintas es kesz, kikésziti a configfileokat. Örülök hogy szoptam ezzel, így legalább tudom mi micsoda. Ezt a topicot meg ha valaki le tudja törölni akkor tegye, már csak a helyet foglalja:) kösz egyébként minden helpet.
seweren