ugrás a tartalomhoz

webprog.hu - Tárhely finanszírozása

inf · 2018. Aug. 18. (Szo), 05.52
A githubon nyitottunk egy issue-t, hogy megbeszéljük a tárhely finanszírozását: https://github.com/Pepita73/webproghu_dev/issues/38.

A tárhely megrendeléséhez szükség lesz egy tárhely felelősre, akit megbízunk az ügyintézéssel, szóval mielőbb dönteni kell az illető személyéről.

A finanszírozás módjánál én két lehetőséget látok: a.) szétosztjuk a fejlesztők és a szerkesztők között az összeget, és mindenki egyforma összeget fizet b.) adomány alapon történik a dolog, és mindenki annyit fizet bele, amennyit gondol.

Szerintem erről a kettőről szavazzunk itt, illetve később a repoból a fejlesztéshez kevésbé kapcsolódó kérdéseket helyezzük át az új oldal egy zárt körű fórumába. De persze ha máshogy gondoljátok, akkor csinálhatunk ezeknek is issuet a repoban is.

Tárhely szempontjából eddig abban egyeztünk meg, hogy minimum PHP 7.2 kelleni fog, szóval valamennyire még nyitott a diskurzus, de hárman már arra szavaztunk, hogy legyen a Dotrollnak valamelyik shared hosting csomagja. Persze ha valaki a szerkesztők közül üzemeltetéssel foglalkozik, vagy van jobb ötlete tárhellyel kapcsolatban, akkor szívesen várjuk a további ötleteket is. Egyelőre az issue-ban a Dotroll csomagjairól szavazunk értelemszerűen. Ha nincs semmi ellenvetés, akkor kérünk mindenkit, hogy adja le a voksát az általa megfelelőnek tartott csomagra, illetve ha úgy gondolja indokolja is meg a választást! Ha valakinek nincs github accountja, vagy inkább itt szavazna, akkor arra is van lehetőség, aztán majd bemásolom én a github issueba.
 
1

Négyen :)

Pepita · 2018. Aug. 19. (V), 10.44
hárman már arra szavaztunk, hogy legyen a Dotrollnak valamelyik shared hosting csomagja
Én négyet számoltam, de lehet rossz matekos vagyok. :)

a.) szétosztjuk a fejlesztők és a szerkesztők között az összeget, és mindenki egyforma összeget fizet
Erre szavazok, így nagyon pici összeg fejenként.

Szerintem legyen határideje is a szavazásnak: 2018-08-26 12:00 CET. Így - ha akarsz vele dolgozni már - 27-én megrendelhető.

SZERK.: tárhely felelős: Inf3rno, ha nem vállalja: Pepita.
5

Nem igazán indult be a

inf · 2018. Aug. 27. (H), 21.37
Nem igazán indult be a szavazás, szóval lassan le lehet zárni a témát, és megrendelni. Szívesen vállalom a tárhely felelős szerepét, ha szükséges, de azért még megvárnám, hogy Madbence mit válaszol a VPS-el kapcsolatban. Mondjuk nem teljesen világos, hogy aki nem szerkesztő, az vállalhat e más szerepkört, illetve, hogy van e szavazati joga, és ha igen, pontosan miben?
6

Mennyit?

Pepita · 2018. Aug. 28. (K), 09.02
Mennyit várjunk Madbence válaszára?
Nekem igazából mindegy, annyiból gondolom jónak a határidőket, mert akkor kevésbé ülünk a nem létező babérjainkon. Ha gondolod, bármikor meg tudjuk rendelni a tárhelyet, az első éves díját akár én is bevállalom, ne ezen múljon.
Szívesen vállalom a tárhely felelős szerepét
Köszönöm, ennek örülök. :)

Mondjuk nem teljesen világos, hogy aki nem szerkesztő, az vállalhat e más szerepkört, ...
Szerintem igen, simán.
Azért, hogy mindenkinek világos legyen és elkerüljük a későbbi félreértéseket:
- Szerkesztő nem feltétlenül napi szinten szerkeszt és / vagy ír cikkeket. Mindenki hobbyból csinálja, onnantól lehet munkaidőszerű elvárása valakinek, amikortól megfelelő fizetést is tud mellé tenni. Ez egyelőre még álomban sincs.
- Az, hogy valaki a szerkesztő csapat tagja, még nem garantálja, hogy ő cikkeket fog írni, naponta legalább 20 kérdésre válaszol, stb, szintén fenti okból.
- Ugyanakkor ha a csapat tagja, akkor azért tevékenyen részt vesz a fejlesztésben és / vagy üzemeltetésben, valamint szavaz a fontos kérdésekben. (Ilyenformán a tárhely felelős kötelezően szerkesztőségi tag. :) )
- Szavazati joga minden szerkesztőnek egyformán van. Egyetlen különbség a főszerkesztő, aki egyedül is hozhat fontos döntéseket a gyorsaság érdekében, őt viszont a többi szerkesztő szavazással bármikor leválthatja, ha elégedetlen a döntésével vagy csak jobbnak tartanak valaki mást.

Személyesen én kimondottan szeretnélek a szerkesztői csapatban tudni, mert egyrészt sokat teszel az ügyért, másrészt jó ötleteid is vannak. A sörözéssel kapcsolatban írtad, hogy képviseljelek, mert sokban egyezik a látásmódunk; én viszont azt gondolom, hogy nincs két teljesen egyező vélemény, és hasznosabb / jobb mindenkinek, ha szavazati joggal, csapattagként (és nem bárki máson keresztül) adsz hangot a véleményednek. ;)
7

Jó, akkor elcsesztem, és

inf · 2018. Aug. 28. (K), 10.13
Jó, akkor elcsesztem, és jelentkezek szerkesztőnek, ha még lehet. :-) Olyan nagyon aktív még pár hétig tudok lenni biztosan, utána meglátjuk, hogy hosszú távon mi van.
2

miert vetettetek el a VPS-t?

MadBence · 2018. Aug. 21. (K), 21.58
miert vetettetek el a VPS-t? egy 5 vagy 10 dollaros linode/digitalocean instance siman elvinne az egesz oldalt mindenestul, es nem kellene ilyen idiotasagokkal foglalkozni, mint hogy hany email fiok jar a csomaghoz...
4

Egyelőre ez a Dotrollos

inf · 2018. Aug. 25. (Szo), 20.00
Egyelőre ez a Dotrollos megoldás tűnt a legegyszerűbbnek, de ha vállalod, hogy fellövöd és üzemelteted a VPS-t, akkor én nem fogok tiltakozni. Ami még esetleg érdekes lehet ezzel kapcsolatban, hogy az oldal betöltési ideje megnőhet, ha külföldön van a szerver.
3

Egyben

Hidvégi Gábor · 2018. Aug. 23. (Cs), 07.45
Szerintem jó a dotroll, már évek óta náluk vagyok, a 12000-res csomagra szavazok, és a magam részéről szívesen kifizetem egyben előre az egy éves csomagot, mert így a leggyorsabb és legegyszerűbb.