ugrás a tartalomhoz

Explorer hiba: kilógó kép lenyomja a sidebart

karaj · 2006. Jún. 21. (Sze), 12.54
Sziasztok!

Az oldalam egy régebbi weblaboros tanács alapján van elrendezve, viszont explorerben van egy kis hiba, amire nincs ötletem. Ha túl kicsire van méretezve az Explorer ablak úgy, hogy a cikkben levő kép nem fér ki, akkor a kép lenyomja az oldalsávot az egész weblap alá: lásd példa.

Természetesen az Opera és a Firefox levágja a képet, ott nincs semmilyen probléma, csak az Explorer értelmezi másként.

Van erre valami egyszerű megoldás?
 
1

...lenyomja a sidebart...

s_volenszki · 2006. Jún. 22. (Cs), 08.30
Helló!

Lehet, hogy nem vág témába, de én dinamikus tartalom táblába iratásánál jártam úgy, hogy az első adatok meghatározták a cellák szélességét, és onnantól kezdve a hosszabbakat sortörte! Én ezt úgy oldottam meg, hogy <nobr></nobr> tag-ek közé tettem a tartalmat!

Próbáld meg azt a két divedet ezek közé a tegek közé tenni, és akkor talán nem töri meg! De még egyszer kihangsújjozom, nem tudom, hogy mien hatással van a divekre a <nobr> tag! A táblámban, szövegre működött!

s_volenszki
2

ne ajánljunk ilyet

Anonymous · 2006. Jún. 22. (Cs), 09.25
1. ez a bizonyos nobr tag már egyik html specifikációban sincs benne, úgyhogy ilyet - főleg ezen a fórumon - ne nagyon ajánlgassunk.
2. szerintem nem fogtad fel mi a probléma.
3. táblázatoknál létezett egy nowrap attribútum erre a célra, már érvénytelenítették, de akkor már inkább ezt használd, mint a nobr taget.
4. css white-space tulajdonságának nézz utána.

gex
6

...egyik html specifikációban sincs benne...

s_volenszki · 2006. Jún. 22. (Cs), 17.18
Értem Anonymus! Köszönöm a felvilágosítást!

s_volenszki

ps.: Ja! Bocsi, most látom, hogy gex voltál!
3

overflow-x?

Anonymous · 2006. Jún. 22. (Cs), 09.36
a div#mainWrapper-nek adhatnál egy overflow-x: hidden-t, aztán elmondhatnád segített-e vagy nem. :]

gex
4

overflow nincs hatással a képre

karaj · 2006. Jún. 22. (Cs), 10.21
Sajnos nem segít. Egyébként a div.post részben már van egy overflow: hidden;
Ha ez nincs, akkor az Opera sem vágja le a képet, viszont még ilyenkor sem nyomja le a sidebart az oldal aljára, hanem a kép egyszerűen bemászik a sidebar alá. Szóval szerintem nem elsősorban az overflow hibája okozza ezt a hibát az explorerben, hanem valami box model hiba lehet. Nincs különösebb tapasztalatom a témában, hátha valaki tud egy jó trükköt rá.
5

További infók

karaj · 2006. Jún. 22. (Cs), 11.08
Tovább keresgéltem a hibát, és a következő dolgokra jöttem rá.

Az explorer egy nem tördelhető szöveg vagy egy túl nagy kép miatt hajlamos megnövelni egy fix szélességű box méretét, ezáltal széteshet az oldal. Ezt ki lehet védeni az overflow: hidden; vagy a nem szabványos word-wrap: break-word; használatával (ez utóbbi csak szövegekre működik).

Az én oldalammal az a baj, hogy a szóban forgó box nem fix, hanem változó szélességű, és bár az explorer látszólag itt is a fenti hibát követi el, de ebben az esetben az overflow már nem működik, a word-wrap viszont igen. Ez viszont, mint tudjuk, nem használható képekhez, úgyhogy vissza is kanyarodtunk az eredeti problémához.

Csináltam egy kis tesztet, hogy világosabb legyen a hiba. Teszt
8

Megoldás

karaj · 2006. Jún. 29. (Cs), 13.39
Sikerült megoldani, a div#wrapper alatt már működik az overflow: hidden, de bárhol máshol nem. A tesztoldalon is megoldható, ha a #content helyett a #container divben van az overflow: hidden. Hogy ez miért van így, az teljes homály a számomra.
7

Help!

karaj · 2006. Jún. 23. (P), 12.25
Senkinek nincs ötlete a témában?