ugrás a tartalomhoz

www.mhm.uw.hu fórum véleményezése

decker · 2006. Jún. 12. (H), 09.16
Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kikérni www.mhm.uw.hu címen elérhető forummal kapcsolatban.
Köszi :)
By
 
1

Kezelhetetlen

pint3r · 2006. Jún. 12. (H), 10.47
Számomra eléggé kezelhetetlen, én az egyszerűen kezelhető oldalak híve vagyok.

Nézd meg ezt, ez is még kezdetleges de szerintem jóval fejlettebb az általad belinkeltnél. (Simi fejlesztése, nemrég volt ez is téma. -> http://weblabor.hu/forumok/temak/13669)
2

ua

decker · 2006. Jún. 12. (H), 13.44
Tudom, azon felbátorodva írtam be. De azóta el is romlott, úgyhogy jól jött a teszt :)
tnx
3

Teszt

pint3r · 2006. Jún. 12. (H), 15.52
Be is szopatott, mikor a topic előtti szemre klikkeltem, felugrott egy popup, abban meg egy js üzenet, amit bezárva ismét előjött és ismét... Ki kellett lőnöm a böngészőt. :P

Szerintem hanyagold ezeket a popup megoldásokat, nem jó út! Próbálj meg letisztult kezelőfelületet teremteni és az oldalt lekérő böngészőablakban maradni, már amennyire lehet. ;)
5

js

winston · 2006. Jún. 12. (H), 16.12
szvsz, egyátalában a js-t hagyd ki belőle, és használj csak php-t. abból is egyszerűen, és szépen meg lehet oldani.
még valami: design. először a hátteret csináld meg, mert még lehet annyit kell alakítgatnod, hogy úgyis újra kell csinálnod a designet. akkor meg fölösbe dolgoztál. (megj.: elég átláthatatlan az oldal, ill. nem jó az, ha olyan ormótlan nagy hátteret használsz)
8

pop up, az nem én vagyok

decker · 2006. Jún. 12. (H), 16.43
Az a baj, hogy mikor felkértelek benneteket a tesztre, valaki rámoccant a forumra, és telerakta mindenféle scriptekkel, meg undorító pornóképekkel
de legalább fényderült erre a hiányosságra, mert az ismerőseim szabályszerint használják a forumot, és úgy nincs is baja.
Köszönöm, meg annak is aki telepakolta :D
10

js

winston · 2006. Jún. 12. (H), 16.48
én nem erre gondoltam, még akkor néztem, mikor ez nem volt, de kapásból a fórumablakok is javascripttel jönnek fel, stb. szóval ezt így máshogy kéne.
ami meg a teliszemetelést illeti: felkérted az embereket tesztelni. hát, ha nem is malac képekkel, de jogosan szemetelik teli, hisz ilyenkor mindenki kipróbál mindent, hogy mivel lehet szétszedni az oldalt, aztán megírja. pont erre van a tesztelés. ha finomkodnak, akkor majd élesbe szívod meg. ami meg a javascriptes teliszemetelést illeti: alapelv, hogy mindent, ami bejön, ellenőrzől, és kiírtod belőle a nem oda való dolgokat (js, php, amit nem engedsz html...)
4

Nem működik

Török Gábor · 2006. Jún. 12. (H), 16.00
Nálam per pillanat nem is működik. Vendégként lépnék be, a gomb lenyomására csak egy JS error üzenet dobódik (Firebug szerint end_shake_funct2 is not defined).

Továbbá szerintem ezeket a "látványos" effekteket kerüld, hogy a gombon elkezd mozogni a felirat, rettentően idegesítő.
6

Szinvonal az nincs

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 16.18
Hát ez nagyon gagyi...
7

az ismeretlenség jótékony fátyla mögött

winston · 2006. Jún. 12. (H), 16.30
még ha névvel együtt tettél volna a leszóló megjegyzést... ha jobbat tudsz, mint a srác, csinálj, legyél rá büszke, és legyen annyi tartás benned, hogy nem szólsz le olyat, aki (még?) nem képes rá. amennyiben meg nem tudsz, akkor azt hiszem nincs rá jogalapod, hogy leszóld.
ha már nem tetszik a dolog, akkor legalább legyen építő jellegű a hozzászólásod, amiből tanul, és tán akkor legközelebb nem csinál ilyen "nagyon gagyit" (megj.: ne folytasd a szálat)
9

bocs

decker · 2006. Jún. 12. (H), 16.45
tnx
11

igen

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 19.03
igen nem a legjobb, de akkor nem cseszegetni kell, hanem pl azt mondani, hogy nézzen meg 6szaz millio oldalt, s tanuljon belőle.
pl itt egy oldal, kiválasztja a high rated hp-kat s nézelődik. S tanul.
http://www.openwebdesign.org/browse.php
12

tnx

decker · 2006. Jún. 12. (H), 21.57
Mégegyszer kösz :)
13

Nem tetszik

Harder · 2006. Jún. 13. (K), 11.06
Őszinte leszek, nekem semmi nem tetszik benne. :( A grafika és úgy egyeltalán a megjelenése nagyon rossz, egy színkavalkád az egész, miközben jobb lenne vmi letisztult szín- és formavilág. A fórumok megjelenése elég kötött, el lehet térni tőle de nem éri meg.
Működését tekintve a javascript és a popup megint csak fekete pont.

Nézd meg a nagyobb fórumok oldalait vagy szemezgess itt ( http://forum.lap.hu ), gyűjtsd össze hogy mik azok a jellemzők, melyek minden oldalon visszatérnek, ezek érdemes betartani.
A http://www.opensourcecms.com oldalán a "Forums" rész alatt kipróbálhatsz számos előre telepített fórummotort adminként is, nézegesd meg, hogy milyen funkciókat szoktak belepíteni (kiemelt figyelmet fordítva a biztonsággal kapcsolatos részekre).
14

javascript?

decker · 2006. Jún. 13. (K), 12.22
Hello!

A javascriptes ablakokra azért van szükség, hogy ne lehessen refreshelni az oldalt, mert akkor előfordul, hogy beküldi mégegyszer az üzenetet, amúgy meg az oldal magát frissíti. Erre a problémára mit javasoltok, hogyan oldjam meg?
15

beküldés után átriányítás

Táskai Zsolt · 2006. Jún. 13. (K), 12.28
mint a weblaboron (a kész bejegyzésre).
16

Header()

Marcell · 2006. Jún. 13. (K), 13.05
Szúrj be egy
header("Location: forum.php");
függvény a hozzáadás végére és akkor már nem a POST-os lapot frissíti később újra (persze oda küld, ahova írt, ne a főoldalra).