ugrás a tartalomhoz

Szemantikus és egyben helyesen megjelenő oldal kivitelezhetetlen

amonrpg · 2006. Jún. 9. (P), 15.11
Jó pap holtig tanul tárggyal reagált Török Gábor amonrpg felvetésére. Az érintett eredeti téma szétzúzását elkerülendő javaslom a vitaszál folytatását itt. A kapcsolódó hozzászólását átemeltem ide - szerk.

Örülök neki, hogy látatlanban nekiálltál távkiértékelni, dícséretes. Csak éppen ez nem az a fórum, ahol ezt én tolerálom.

A szabványokat, ajánlásokat - képzeld el -, ismerem.
Meglepő?

Ellenben úgy látom, hogy az egyes böngészők lelkivilágával meglehetősen hadilábon állsz.

Láttál már Safarit?

Ajánlom figyelmedbe a googlet, böngészőnként egy rakat hibát leírnak. Csak utána kell nézni.

Megjegyzem a Safari bevillanására mindezidáig nem ismert (általam biztosan nem) olyan eljárás, amely a problémára kielégítő megoldást adna.
Nem elég, hogy a háttérszínt nem jegyzi meg az oldalfrissítés erejéig, de a CSS stílusok is alapról indulnak, amíg az oldal be nem töltődik.
Ez alól egyetlen kivétel van, ha a HTML-ben definiálod a <BODY> tagnél.
Milyen érdekes. Asszem a szabványban ez nem szerepel.

A hiba nem bennem van, ha nem haragszol.

Tanulj többet.
 
2

Szerintem lehet

Török Gábor · 2006. Jún. 9. (P), 15.34
A Safari egy nagyon jó böngésző, nagyon jól támogatja a szabványokat, többek között ő volt az első, aki az Acid2 tesztet sikeresen vette. Az általam korábban készített oldalak egyikénél sem találkoztam azzal a problémával, hogy ha Firefox/Opera/IE alatt helyesen jelent volna meg, akkor pont Safari alatt nem. Egy ilyen eset volt, és mint kiderült, volt egy hiba a CSS-emben, amit a többi böngésző helytelenül is megértett.

Továbbá azzal sem értek egyet, hogy ahhoz, hogy egy oldal a népszerű böngészők mindegyikén egyformán jelenjék meg, trükkök/hackek armadájára volna szükség. Nézz körbe a korábban említett W3C Sites-on, temérdek ilyen munkát találsz.
3

Fenetudja

vbence · 2006. Jún. 9. (P), 16.33
Valahol van igazság abban amit amonrpg elmondott, de a Safarit ne tessék bántani...