ugrás a tartalomhoz

beagyazott ul

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 11.35
Sziasztok.

3 mélységig egymásba ágyazott ul-li-vel csináltam menut, az a problema vele hogy explorer extra helyeket hagy ki:

http://mk2005.uw.hu/temp/teszt.html

ide elhelyeztem egy példát.

a "menu2" -nél látszik az alap hiba(hatalmas ures sav az ul tetejen), ezt annyival sikerult javitani hogy ha megadom az ul width-jét akkor a "menu3" nal latható eredményre jutok(1-2 pixeles ures sav ul aljan), egyik sem igazan megnyugtato. biztos van erre valamilyen megoldás, ha találkoztatok már ilyennel osszátok meg velem pliz ;)
 
1

Próba

Poetro · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.14
Próbálj meg az LI elemeknek is alapból 0 padding és margin értéket adni:
#almenu_f li {
	padding: 0px;
	margin: 0px;
}
4

-

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.46
probaltam persze, de nem nyujt megoldat, arrol nem is beszelve hogy padding mindenhova kell, margint meg menu3-nal hasznalok (a tobbinel 0)
2

syntax error ?

toxin · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.21
li.submenu_1 {
asdwidth: 100%;
border: 0px !important;
padding: 0px !important;
}


mijaza asdwidth ? :)


javaslat kapcsold be néha firebugban a show css error-t ;)

Unknown property 'asdwidth'. Declaration dropped. . teszt.css (line 26)
3

az debug pajtás ;)

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 12.43
a mostani állapotában width=100% van ott, hogy mutassam az eredeti hibát azért irtam be a kritikus tag elé "barmit" (jelen esetben asd), ezzel ignoralva az adott tagot, viszont mutatva nektek hogy mi az amivel eloidehzeto a menu3-as allapot, nyugi be van az kapcsolva nalam is (firebug), csak igy volt egyszerubb, de hidd el az ures pixelek nem ettol vannak explorerben ;)
5

li bezárás

Jano · 2006. Jún. 1. (Cs), 13.06
Rossz a beágyazás. Az első almenü záró li-jét a belső ul lezárása után kéne raknod, a submenu li pedig felesleges.

<ul>
 <li class="almenu_f_1"><a href="#">menu1</a><!-- itt nincs lezáró LI -->
  <ul>
   <li class="almenu_f_2"><a href="#">menu2</a></li>
   <li class="almenu_f_2"><a href="#">menu2</a></li>
  </ul>
 </li><!-- ez itt az almenu_f_1 lezáró LI-je -->
6

az lehet

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 13.54
kipróbáltam így is, ezesetben viszont nem tudom hogy érhetném el ugyanezt a designt. (gondolok itt leginkabb a hatterszinre és az elválasztó vizszintes vonalra.) ha li-ba kozvetlenul rakok ul-t akkor mindig lesz alul az a pár pixel folosleg?

feltoltottem az elozo helyre egy ujabb valtozatot, ami a javasolt modositasaidat is tartalmazza, így azt hiszem szemléletesebb hogy mi az ami designban problémát jelent.
12

block a vagy plusz span

Jano · 2006. Jún. 1. (Cs), 15.44
Két lehetőség van: vagy az 'a' elemet állítod block tulajdonságúra és akkor annak állítod a háttérszínt és keretet, vagy teszel az 'a' köré egy span elemet és annak.

Az előbbinek van egy olyan mellékhatása, hogy a link ekkor az egesz négyzet alakú területen kattintható lesz, nem csak a szövegen. Ez szerintem inkább pozitív mint negatív, mert nagyobb területet könnyebb eltalálni.

Display:block adáskor bejöhet az IE bug, hogy ki marad valamennyi hely, ekkor explicit megadott szélességgel ez kiküszöbölhető.
14

jelenlegi tovabbvitele

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 16.03
értem, idáig én is kilogikáztam már hogy belső elemet kéne létrehozni, az utolsó megjegyzésedhez fűzném hozzá hogy pontosan ezt tettem én is, így eltűnt a felső "nagy fehér rész" de mellékhatásként megjelent lent a kevésbé zavaró 1-2px-es. azt nem lehet valami trükkel eltüntetni? (csak hogy ne kelljen az egész menümet újraírni...)
7

IE bug

Grandmaster · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.10
Talan ez az eszmefuttatas segit megoldani a problamat.
8

huha

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.33
hat biztos bennem van a hiba de en ebbol egy szot sem ertek. ha te erted par szoban osszefoglalnad?
9

Szunet a listaelemek kozt

Grandmaster · 2006. Jún. 1. (Cs), 14.48
Nezd meg a linket Firefox es IE alatt is egyarant. Szembetuno lesz a kulonbseg. A listelemek kozott szunet van IE alatt, a linken kulonbozo megoldasok olvashatoak (mar amelyik hasznos egyaltalan).
10

aham

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 15.07
hát becsuletemre legyen mondva vegigneztem egy rakas tesztoldalt, de nem talaltam hasznalható megoldást. lehet hogy mar lefaradtam, mert egesz nap explorer bugokat kerulgettem... ha valakinek van konkret megoldasi javaslata a fenti linken is kozzetett problemara, akkor legyen szives ossza meg velem ;)
11

whitespace

mdesign · 2006. Jún. 1. (Cs), 15.21
Nálam a tabok és sortörések nem szoktak tetszeni neki néha.
Próbáld meg úgy, hogy folyószövegként mented el...
13

sajna ez sem

ratson · 2006. Jún. 1. (Cs), 15.54
koszi, a tippet, ezzel a javaslattal már találkoztam, így ki is próbáltam, sajnos nem nyújt ez sem megoldást.
15

egy esetleges megoldás

Anonymous · 2006. Jún. 1. (Cs), 22.48
Az #almenu_f ul-nak adj width: 100%;-ot, illetve hogy megmaradjon a kicsit beljebb kezdése a menu3nak, a li.almenu_f_3-nak egy margin-left-et.
16

hasLayout

Anonymous · 2006. Jún. 2. (P), 00.01
ie alatt van pár furcsaság a listákkal. szeretnék én is nevezni a megoldásommal :] /bár látom az általad megadott oldal azóta változott, remélem jól emlékszem az alap problémádra/, a trükk a

li { height: 1%; }
részben van. ezen a címen találhattok egy érdekes fejtegetést, mióta elolvastam /és komolyan vettem/ sok dologban segített, pedig volt amikor én is azt hittem, hogy a white-space-ek kitörlése jelenti a megoldást. :)

gex

u.i.: egy-két megjegyzés a css-edhez. a margin és padding értékek állandó nullázása nem szép. ráadásul a nulla mellé nem kell mértékegység. a border shorthand tulajdonság pedig
border: border-width border-style border-color;
tehát ilyet: border-bottom: #D3CBC2 solid 1px; nem illik használni. itt weblaboron is bookmarkolva volt az a cikk, ahol a background shorthand tulajdonságnak helyes sorrendjére hívták fel a figyelmet.
17

megoldás

ratson · 2006. Jún. 2. (P), 10.01
1000 hála és köszönet gex! a "holy hack" tényleg bevált nálam, elolvastam a cikket is, mindenki masnak is tudom javasolni, sok mindenre fényt derít az explorer mukodesevel kapcsolatban.

végülis az ul-re tettem 1% ot a bizti kedvéért, had öröklődjön onnan az li-kre, így is megy. a szerkezetet egyelőre meghagytam az eredetiben, frissítettem a teszt.html-t, így bárki megnézheti mi lett az eredmény.

a css-el kapcsolatban koszi az eszreveteleket, a fejlesztes vegen szoktam teljesen letisztazni oket, ennek ellenere koszi a tanacsokat.

a témát sikerült most is teljesen kivesézni, koszonom mindenki segitseget.

...mar keszul az uj post ;)