ugrás a tartalomhoz

youtube NEM videók szűrése

Atomi · 2017. Dec. 16. (Szo), 21.06
Üdvözlet!

Már egy ideje keresem a megoldást, de nem találom.

Nagyon bosszantó, hogy a youtube tele van videónak látszó nem videókkal. Azaz csak egy kép van és a hang megy. Ezeket nagyon szeretném kiszűrni, mert maikor már a sokadikra kattintok, és csak akkor derül ki, hogy ez is egy átbaszásos videó, mert nem film, csak hang, akkor már nagyon ideges vagyok.


Azt bezzeg kiszűri a rendszer, ha valaki egy házi videó alá jogvédett zenét tesz be, de a kamu videókat nem.

Tudtok valami szűrést?

A youtube szűrője nem csinál ilyet, sőt, nagyon béna szűrője van. Nem is értem, hogy egy cég, amelyik a google keresőt csinálja, hogy tudja egy másik szolgáltatásában ilyen nullán csinálni a szűrést.
 
1

Nem egyszerű

Hidvégi Gábor · 2017. Dec. 16. (Szo), 22.18
Mivel a youtube-ot rengetegen (háttér) zenehallgatásra használják, ezért nem töltik fel a hozzá tartozó klippet (vagy nincs is).

Szerintem azzal kéne megpróbálkozni, hogy a videókhoz tartozó előnézeti képeket kéne valahogy letölteni és összehasonlítani, van-e rajtuk változás.
2

Van egy jópár olyan klip is,

inf · 2017. Dec. 18. (H), 21.34
Van egy jópár olyan klip is, ami képeket rotál, szóval nem triviális a megoldása. Ami tovább nehezíti, hogy reklámblokkokat is be szoktak rakni a tényleges videok elé, sőt manapság már van, hogy megszakítják a videot, és a közepére rakják, ami már tényleg rohadt irritáló. Szerintem felejtsd el, lefejleszteni böngésző pluginbe úgysem tudod, mert akkor nem itt kérdeznél, a youtube meg nem fogja megcsinálni neked, mert a fejlesztés pénzbe kerül, és csak olyanra fognak költeni pénzt, ami valamilyen formában behozza az árát. A szűrést könnyítené, ha szétszednék a hangot és a képeket ilyen videoknál, szóval itt maximum azzal lehetne érvelni, hogy talán kevesebb tárhely és adatforgalom költséggel járna, ha a képeket és a zenét külön tárolnák, illetve egyszerűbb lenne az ilyen videok elkészítése is, de szerintem elég jó lehet a tömörítés ahhoz, hogy ne kelljen ilyesmivel foglalkozniuk.
3

Én nem a zenei videókra

Atomi · 2017. Dec. 20. (Sze), 14.12
Én nem a zenei videókra gondolok, ott nem olyan zavaró, hanem ha valamilyen előadást akarok megnézni valamilyen témában, ahol szeretném látni is a dolgot, rengeteg ilyen videó van. Kötelezni kéne a feltöltőket, hogy egy mezőben válasszák ki, hogy videó, vagy hanganyag csak és ha nem tartják be, akkor törlés.

Egyébként az is jogos, én sem értettem soha, miért nem lehet csak hangot használni, ahol nem kell a videó. Nyilván ha csak pár kép van belevarázsolva, az nem olyan nagy file, de sokkal kevesebb sávszélességet pazarolnának el csak hanggal, ahol az elég. Ez mobilhasználat során különösen fontos, mert még mindig alig van jó áron korlátlan mobilnet.
4

Ki ellenőrzi?

Pepita · 2017. Dec. 20. (Sze), 22.33
Kötelezni kéne a feltöltőket, hogy egy mezőben válasszák ki, hogy videó, vagy hanganyag csak és ha nem tartják be, akkor törlés.
Tudod, hogy ehhez mennyi IT rabszolga kellene, ráadásul felelősségtudattal? Mert, mint láthatod, nem tudod szoftveresen pontosan ellenőrizni. Ki fizeti ki a sok-sok ellenőrt?

Egyébként az is jogos, én sem értettem soha, miért nem lehet csak hangot használni, ahol nem kell a videó.
Pofon egyszerű: a reklámok, amikből a youtube él, videók. Ha megengedné a csak hang használatát, akkor kezdhetné gyártani a meglévő párcsillió reklám videó "rádiós" változatát. Mivel ezeket sem a gugli készítette, így horribilis többletköltséget jelentene.
Magyarul marad ez az "ingyenes" szabály: csak videó van, amibe szépen (könnyen) lehet reklámot fűzni. Ha nem tetszik, használj más szolgáltatást.

SZERK
alig van jó áron korlátlan mobilnet
Inf3rno adatforgalmi költségen a youtube költségeire gondolt, nem a tiédre.
Olyan nincs, hogy korlátlan internet. Még kábelen sem. Ez mindössze ügyfélfogó mézesmadzag, de nem árt tudni, hogy minden szolgáltató kőkeményen forgalom után fizet. Ezért nagyon ki kell neki okoskodni, hogy mennyiért tud neked fix áron szinte akármennyi forgalmat adni. Mobilnet még drágább, mert ugye sok egyéb eszközt - szervert - antennát kell üzemeltetni pluszban a kábeles szolgáltatáshoz kellőek mellett.
Tehát mindenhogyan bettipeli a szolgáltató, hogy havi szinten mekkora forgalmat fogsz csinálni, ha "korlátlan", és ehhez szabja az árát. Ha te az átlagnál ügyesebb vagy / többet netezel, és ez jelentős, akkor be fog szivatni valamivel, pl lelassít..
Szóval kb felejtős a "korlátlan" kifejezés, és nem csak mobilon.