ugrás a tartalomhoz

mkprog.eu vélemény kérése

mkprog · 2017. Okt. 30. (H), 15.09
Sziasztok lenne egy programozóknak szánt oldal ami több programozási nyelv alap parancsait írja le.
2 féle nézetből megközelítve: parancsok (http://ctp.mkprog.eu/hu/), és kulcsszók (http://key.mkprog.eu/hu/) szemszögéből.

Elég sokat játszottam a színekkel kinézettel hogy egyszerű és könnyen olvasható legyen. Mit szóltok hozzá sikerült? ha nem akkor van ötleted min lehetne változtatni?
köszi szépen
 
1

tipográfia

solkprog · 2017. Okt. 31. (K), 00.53
Szia!

Egyrészt először-is köszi, és respect hogy időt és energiát szántál erre, és hogy elérhetővé tetted
!
Van ami tetszik az oldalban, de összességében azt mondanám hogy fogj meg 1-2 tipográfia könyvet, és olvasd el. Esetleg még egy UX könyvet.


Pár dolog (főoldalról):
- “Kód fordítás projekt” nem látszik hogy kattintható.
- “Legismertebb programozási nyelvek…” indokolatlanul ki van húzva bal oldalra. Alatta a “Válasszon ki egy…” -el nincs is egy vonalba rendezve. Így nehéz olvasni.
- Főoldalon a nyelvek box-ainak a hoverje: világos szürkében a fehére nehezen olvasható, egy gyengébben látó ember nem is fogja tudni olvasni.
- láblécben a kattintható, és nem kattintható szövegek egyformák.
- nyelv választó az oldal legalján, teljesen jobbra nehezen megtalálható.

http://ctp.mkprog.eu/hu/php/menu/tipusok_es_valtozok
Innen pár észrevétel:

- behúzások mellett (esetleg helyett) a betűméret, betűtípussal is kéne operálnod. A mostani pár pixeles behúzások nem egyértelműk számomra.
- breadcrumb menüt -ben a "." elválasztás nem túl szerencsés. Ha karakterrel szeretnéd megoldani az elválasztást akkor a ">" szokták használni.
- van amire lehet kattintani, de csak az oldalon belül ugrik oda ("számok" "egész"). Ennek így nincs értelme, és csak elbizonytalanít, és megfogalmazódik hogy "akkor mire is lehet kattintani?"

De még tudnám sorolni, - viszont nem lehúzni szeretnélek, tök jó amit csináltál, csak plusz pár órával sokkal jobbá tudnád tenni (szerintem). Ja és az hogy a kódrészletekre lehet kattintani az kimondottan tetszett!

2

Tartalmilag jó, a kinézetet

inf · 2017. Okt. 31. (K), 04.26
Tartalmilag jó, a kinézetet már elmondták mások.

Amiben esetleg még tovább lehetne menni az a jsfiddle vagy lighttable szerű szerkesztő használata, aminél realtime látod, hogy mi történik, ha módosítod a kódot, melyik változó milyen értéket kap, stb. Ez js-nél viszonylag könnyen megoldható, és talán a többi nyelvnél is valamilyen szinten. Viszont elég melós, ha nincs valami létező kész megoldás rá, szóval nulláról megírni nem éri meg.